Tritium

A Nemzeti Közművek Tritium villámtöltőkkel bővíti elektromos töltőállomás hálózatát 

Amszterdam, Hollandia 2018. július 11.: Magyarországon a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. (Mobiliti) leadta az első rendelését 12 darab Tritium Veefil-RT 50 kW DC villámtöltőre. A Tritium az elektromos autók piacán a DC töltőinfrastruktúra megoldások vezető nemzetközi specialistája. A 12 darab Veefil-RT 50 kW DC villámtöltő része a Nemzeti Közművek új, elektromos autók töltését szolgáló magyarországi hálózatának kiépítésében.

Az NKM Mobilitás Kft. 4,2 millió magyarországi háztartásnak földgázt és áramot biztosító Nemzeti Közműveknek a leányvállalata. Mobiliti név alatt a Nemzeti Közművek 2018 végéig országszerte 100 e-töltőt tervez telepíteni a helyi önkormányzatokkal együttműködve.

Bár Magyarországon jelenleg még kicsi az elektromos autók piaca, a forgalomban lévő 3,8 millió autóból körülbelül csak 6000-et tesz ki a számuk, de ez a szám gyorsan növekszik, 2018 első negyedévében az újonnan eladott autók 5,1%-a elektromos jármű volt. Az elektromos járművek tulajdonosait nagyvonalú támogatásokkal és ösztönzőkkel segíti a magyar Kormány, ideértve az akár 5000 euró értékű támogatást, az autók ingyenes regisztrációját és az olcsóbb vagy ingyenes parkolást.

„Az egész országot lefedő hálózatot szeretnénk kiépíteni. Bár napjainkban leginkább cégek vásárolnak elektromos autókat, a töltések 80-85%-a otthon vagy mélygarázsokban történik. A töltőpontoknak csak körülbelül 5%-a található autóutak vagy autópályák mellett, a többi közterületen van.” - mondta Balogh Szabolcs, az NKM Mobilitás Kft. ügyvezető igazgatója.

„Bár minden töltési lehetőségre szükség van, a villám-töltőállomások alapvetően fontosak az elektromos járművek piacának tényleges fellendüléséhez.” - magyarázza Jeroen Jonker, a Tritium európai értékesítési osztályának igazgatója. „Örülünk, hogy megköthettük ezt a megállapodást az NKM Mobilitás Kft.-vel, és izgatottam várjuk, hogy együtt dolgozzunk a magyarországi mobilitás villamosításán.”

Az NKM Mobilitás Kft. a Tritiumhoz fordult a fő közlekedési útvonalak mentén telepítendő villámtöltőkért. Az első megrendelést - összesen 12 Veefil-RT 50 kW DC villámtöltőre - 2018 második negyedében adták le. Ezeknek a villámtöltőknek a telepítése 2018 második félévében fejeződik be a magyarországi stratégiailag fontos helyszíneken.

„A Tritium villámtöltői stratégiai szempontból alapvetően fontosak a tervezett töltőhálózatunkhoz.” - mondja Balogh Szabolcs. „A Tritium töltői körülbelül 25-ször gyorsabbak mint az otthoni töltők. A töltőhálózatunkat segítő szoftverek gyártója, a Fortum Charge & Drive is ezeket ajánlotta. Lenyűgözött minket a Veefil-RT kis ökológiai lábnyoma és súlya, amely csak 170 kg, szemben más 50 kW-os villámtöltőkkel, amelyek súlya elérheti a 600 kg-ot is. Továbbá a folyadékhűtéses technológia alkalmazása csökkenteni fogja a jövőbeni karbantartási igényeket. Nincs szükség a szűrők rendszeres cseréjére, ami a léghűtéses villámtöltők esetében gyakori.”

A Mobiliti B2B ügyfelek, többek között kiskereskedelmi hálózatok, bevásárlóközpontok, bankfiókok, és szállítással és kézbesítéssel foglalkozó cégek számára is tervez töltési megoldásokat.

A Tritium nemrégiben bejelentette egy európai kiszolgálóközpont és összeszerelő üzem indítását Amszterdamban, hogy ezzel támogassa európai ügyfélkörének növekedését. Az új európai központ a villanyautók villámtöltési megoldásaival kapcsolatos szolgáltatásokat, támogatást, értékesítést, képzést és gyártást közelebb hozza az európai ügyfelekhez. Emellett az új holland iroda a műszaki karbantartás és ügyfélszolgálat számára korszerű képző és akkreditációs egységnek ad otthont, ami minden európai autógyártó számára elérhető átfogó és bizalmas vizsgáló létesítményeket is magában foglal.

Reader Enquiries

Tritium
Luchtvaartstraat 3B-C
1059 CA Amsterdam
Netherlands
+31 20 225 0100
enquiries@​tritium.com.au
www.tritium.com.au
@tritiumaus
au.tritium-pty-ltd
https://tritium.com.au
https://tritiumaus

Notes for Editors

A Tritium vállalatról

A brisbane-i székhelyű Tritium egy technológiai cég, ami teljesítményelektronikai rendszerek, akkumulátoros energiatárolók, valamint elektromos autók számára DC villámtöltők tervezésére és gyártására specializálódott. 2001-ben alapították, azóta kiérdemelte a világ legnagyobb szervezeteinek és legjobb egyetemeinek elismerését azzal, hogy megoldásokat kínál, amikor a minőség, a megbízhatóság és a teljesítmény alapvetően fontosak a sikerhez. A világ minden kontinensén üzemelnek a termékei, megtalálhatók tengeralattjárókon, 12 km magasság felett repülő pilóta nélküli repülőgépeken, és még az Antarktiszon is. A Tritium székhelye az ausztráliai Brisbane-ben található, irodái vannak Európában és az Egyesült Államokban.

www.tritium.com.au

Az NKM Mobilitás Kft.-ről

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. feladata a nemzeti közműszolgáltatási rendszer egységes, központi irányításának biztosítása, az állami közműszolgáltatások kialakítása és hosszú távú, fenntartható működtetése a földgáz-, a villamosenergia- és a távhőszolgáltatás ágazataiban.

A rendszer működéséhez kapcsolódó olyan további célok, mint a hazai ellátásbiztonság növelése, az ügyfélkiszolgálás egyszerűsítése, gyorsítása és elérhetőbbé tétele, mind a közösségért érzett állami felelősségvállalás jegyében valósulnak meg.

Az állami közműszolgáltatási modell lényege, hogy átfogó közösségi szempontok alapján, a kormány társadalompolitikai elképzeléseivel összhangban végez piaci tevékenységet. A rendszer a piaci működést és a nonprofit elvet egyszerre tudja képviselni és érvényesíteni azáltal, hogy az elsődleges szempont a megtermelt javak kapcsán nem a nyereség realizálása, hanem annak a szolgáltatás bővítésére és fejlesztésére fordítása, szem előtt tartva a fogyasztók érdekeit.

A Nemzeti Közművek az állami közműszolgáltató rendszer egységes irányítását biztosítja. Az engedélyesi tevékenységet a Nemzeti Közművekhez tartozó vállalatok végzik. A Nemzeti Közművek jelenleg 4,2 millió ügyfél biztonságos és folyamatos ellátásáról gondoskodik országszerte.

Related images

 

Editorial enquiries

Melanie Dooley
Tritium

+61 73129 4389
mdooley@​tritium.com.au

Lesley Daley
Tritium

+44 (0)1304 614472
lesley.daley@​torworth.org

Josina van der Velden
EMG

+31 164 317 014
jvandervelden@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from