Total

Total en Corbion richten joint venture op voor bioplastics

Parijs, Amsterdam, 24 november 2016 - Total en Corbion maken bekend dat zij hun krachten bundelen met het oog op de ontwikkeling van bioplastics. Daartoe richten de beide partners een 50/50 joint venture op voor de productie en marketing van PLA (polymelkzuur). Total en Corbion zullen een grootschalige PLA-polymerisatiefabriek bouwen met een capaciteit van 75.000 ton per jaar op de locatie van Corbion in Thailand. Op deze locatie bevindt zich al een productie-eenheid voor lactide (PLA-monomeer), die onderdeel zal worden van de joint venture. Corbion levert het melkzuur dat noodzakelijk is voor de productie van PLA en lactide.

De nieuwe onderneming wordt gevestigd in Nederland en de start van de bedrijfsactiviteiten is voorzien voor het eerste kwartaal van 2017, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

“Ik ben erg ingenomen met deze joint venture, waarmee wij beogen een grote speler te worden in de groeimarkt voor bioplastics. Deze investering is in lijn met onze One Total ambitie om uit te breiden op het gebied van biobrandstoffen en bioplastics naast onze meer traditionele olie- en gasproducten,” aldus Bernard Pinatel, president-directeur van de Total-divisie Raffinage & Chemie. “Corbion, met haar unieke positie in de waardeketen van melkzuur en biopolymeren, is voor Total een natuurlijke keus. Dankzij de joint venture kunnen we een innovatief materiaal leveren dat 100% hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar is en daarmee voldoet aan duurzaamheidsvereisten.”

Tjerk de Ruiter, CEO van Corbion, voegde daaraan toe: “PLA is een van de eerste hernieuwbare en biologisch afbreekbare polymeren die kunnen concurreren met bestaande polymeren. Deze joint venture combineert de technische expertise, marketingkennis en leidende polymeerpositie van Total met de expertise van Corbion op het gebied van melkzuur en biopolymeren. Daardoor zullen we in staat zijn innovatieve producten te leveren en de marktacceptatie te versnellen.”

PLA is een biobased en biologisch afbreekbaar polymeer op basis van hernieuwbare grondstoffen (suiker of zetmeel) die via fermentatie in melkzuur worden omgezet. PLA wordt voornamelijk toegepast in verpakkingsmateriaal voor voedingsproducten, in tafelgerei en textiel voor eenmalig gebruik, en in talrijke andere branches, zoals de olie- en gasindustrie, de elektronicasector, de auto-industrie en het 3D-printsegment.

PLA is een snelgroeiend segment in de polymerenmarkt met naar schatting een gemiddelde jaarlijkse groei van 10% tot 15% tot 2025.

Lezersvragen

Total
Total Refining & Chemicals
rue de l’Industrie,52
Nijverheidsstraat,52
BE-1040 Brussels
Belgium
www.polymers.total.com
www.total.com

Opmerkingen voor de redactie


Over Total Refining & Chemicals

De divisie Refining & Chemicals van Total, een leidinggevende internationale petroleum- en gasmaatschappij, combineert raffinage en petrochemische activiteiten met speciaalchemicaliën en stelt wereldwijd bijna 45.000 mensen tewerk. De divisie is het belangrijkste raffinagebedrijf en de op een na grootste producent van petrochemische producten in Europa. Ze beschikt over 14 raffinaderijen, 26 petrochemische installaties en 110 fabrieken voor speciaalchemicaliën over de hele wereld. De divisie produceert en biedt haar klanten een brede waaier van petroleumproducten, chemische producten en polymeren, bestemd voor een grote verscheidenheid van industriële en commerciële markten.

Over Corbion

Corbion is de mondiale marktleider op het gebied van melkzuur, melkzuurderivaten en lactiden, en een vooraanstaande leverancier van emulgatoren, functionele enzymenmixen, mineralen en vitamines. Het bedrijf levert high-performance biobased producten die zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en wereldwijd worden toegepast in diverse markten, waaronder de bakkerij- en vleessector, de farmaceutische industrie, medische apparaten, huishoudelijke schoonmaakproducten, persoonlijke verzorgingsproducten, de verpakkingsindustrie, de auto-industrie, coatings en lijmen. De producten van Corbion voegen onderscheidende functionaliteit toe aan de meest uiteenlopende consumentenproducten wereldwijd. In 2015 genereerde Corbion een jaaromzet van € 918,3 miljoen met een personeelsbestand van 1.673 FTE’s. Corbion staat genoteerd aan de Euronext Amsterdam. Voor meer informatie: corbion.com.

Dit persbericht bevat voorkennis (‘insider information’) in de zin van Artikel 7(1) van de EU-richtlijn betreffende marktmisbruik.

Related images

Total en Corbion maken bekend dat zij hun krachten bundelen met het oog op de ontwikkeling van bioplastics. Daartoe richten de beide partners een 50/50 joint venture op voor de productie en marketing van PLA (polymelkzuur). 
(Foto: Total, PR023)

 

Editorial enquiries

Total Media Relations
Total

+33 1 47 44 46 99
presse@​total.com

Nancy van Heesewijk
EMG

nvanheesewijk@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from