Total

Synergie tussen Circulaire Economie en de expertise van Total op het vlak van polymeren: Total creëert producten die beter presteren dan ‘virgin’ materialen

Total lanceert een gamma circulaire compounds uit HDPE dat hoogwaardige post-consumer recylaten bevat voor huishoudelijke en industriële vloeistoffen

Brussel, 8 augustus 2016 – Total heeft het genoegen haar klanten uit de verpakkingssector een nieuw gamma circulaire compounds uit Hoge Dichtheid Polyetheen (HDPE) voor te stellen. Deze producten bestaan voor een groot deel uit gerecycleerd materiaal. Dit nieuwe product gamma draagt actief bij tot de circulaire economie, met producten die even goed of zelfs beter presteren dan ’virgin’ materialen, dank zij de superieure proces- en katalysatortechnologie van Total.

Jean Viallefont, Vice President Polymers Europe, verklaarde: “Total is de toepassingen voor circulaire compounds aan het uitbreiden via de ontwikkeling van bijkomende producten. We zijn er namelijk van overtuigd dat het van essentieel belang zal worden de Europese kunststofproductie sector in een nieuwe maar cruciale rol als “versterker van circulariteit” te plaatsen.”

Het nieuwe gamma bestaat uit HDPE-polymeerproducten in een natuurlijke kleur, die kunnen worden ingezet voor de productie van alle types vormgeblazen flessen en containers voor intensief gebuik, bestemd voor huishoudelijke en industriële vloeistoffen, met een gegarandeerd minimumgehalte aan post-consumer recylaat (PCR) van 25% of 50%. Total’s initiële productiecapaciteit voor circulaire compounds uit HDPE is 20.000 ton. Verwacht wordt dat de volle capaciteit in de loop van 2017 zal worden bereikt.

De samenstelling en het productieproces van deze circulaire compounds zijn erop gericht hun ecologische voetafdruk tot een minimum te herleiden, waarbij Total, net zoals dat het geval is voor alle nieuw geproduceerde harsen, hun uitstekende prestaties en verwerkingseigenschappen garandeert. Hun gerecycleerde component is afkomstig van post-consumer afval opgehaald in West-Europese landen dat gerecycleerd word door zorgvuldig gekozen partners, door Total geselecteerd omwille van hun voortreffelijke productkwaliteit en recyclage proces. In haar fabriek in Antwerpen voert Total een laatste grondige ontsmetting uit, waardoor de PCR tot een volledig geurloos hars worden omgevormd.

Tenslotte wordt de PCR in de fabriek van Total gemengd met hoogtechnologische HDPE-producten, die specifiek werden ontworpen en geproduceerd als intermediaire harsen, om de eventuele minder goede prestatie en consistentie van de PCR te overcompenseren. De bedoeling is dat de uiteindelijke compounds volledig evenwaardig zijn aan om het even welke ‘virgin’ HDPE,, maar in werkelijkheid presteren ze merkelijk beter op alle belangrijke vlakken, wanneer ze voor dezelfde toepassing worden gebruikt.

Voor de Circulaire Economie en wat kunststof in het algemeen betreft, maakt het innoverende concept van hoogwaardige circulaire compounds het de recyclagesector en de kunststofproductie sector mogelijk om nieuwe markten te ontsluiten voor hoogwaardige gerecycleerde polymeren. Om hiertoe bij te dragen heeft Total zich tot doel gesteld ervoor te zorgen dat verwerkende bedrijven kunnen rekenen op gerecycleerde materialen. Daarom zijn we nu volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe kwaliteiten voor een brede waaier van toepassingen.

Lezersvragen

Total
Total Refining & Chemicals
rue de l’Industrie,52
Nijverheidsstraat,52
BE-1040 Brussels
Belgium
www.polymers.total.com

Opmerkingen voor de redactie


Over Total Refining & Chemicals

De divisie Refining & Chemicals van Total, een leidinggevende internationale petroleum- en gasmaatschappij, combineert raffinage en petrochemische activiteiten met speciaalchemicaliën en stelt wereldwijd bijna 45.000 mensen tewerk. De divisie is het belangrijkste raffinagebedrijf en de op een na grootste producent van petrochemische producten in Europa. Ze beschikt over 14 raffinaderijen, 26 petrochemische installaties en 110 fabrieken voor speciaalchemicaliën over de hele wereld. De divisie produceert en biedt haar klanten een brede waaier van petroleumproducten, chemische producten en polymeren, bestemd voor een grote verscheidenheid van industriële en commerciële markten.

Related images

 

Editorial enquiries

Ava PEREZ
Total

+32 2 288 33 52
ava.perez@​total.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from