The Compound Company

The Compound Company verkrijgt meerderheidsaandeel in Transmare Compounding BV

The Compound Company uit Enschede heeft per 14 december 2018, samen met een nieuw management, een meerderheidsaandeel verkregen in Transmare Compounding BV te Roermond, . De huidige aandeelhouder Henk-Jan Aarsen behoudt een minderheidsaandeel.

Transmare Compounding blijft actief als zelfstandig bedrijf waarbij The Compound Company technische en financiële ondersteuning zal bieden. Beide bedrijven gaan synergie behalen door middel van intensieve samenwerking op het gebeid van productontwikkeling, Sales & Marketing, en productie. “De afgelopen weken hebben we met het team van Transmare hard gewerkt om de overgang voorspoedig te laten verlopen. Daarnaast zijn we een verbeterprogramma gestart ten behoeve van productkwaliteit, de flexibiliteit en natuurlijk de service voor de klanten”, aldus Stijn van den Brekel, de nieuwe Algemeen Directeur van Transmare Compounding BV. “Samen met mijn mede-directeur Thomas van het Kaar kijk ik er naar uit om het team van Transmare te versterken en de plannen uit te voeren. We zijn ervan overtuigd dat we hierdoor nieuwe en bestaande klanten (nog) beter zullen kunnen gaan bedienen”. Het nieuwe management heeft meer dan 30 jaren ervaring in de plastic-verwerkende industrie, zowel in productie als in management.

Simon Put, de Algemeen Directeur van The Compound Company, zegt hierop: “We heten het team van Transmare van harte welkom bij de groep. Na het oprichten van onze joint-venture in Indonesië en de zojuist aangekondigde uitbreiding in Enschede is dit nog een nieuwe stap in onze groeistrategie. Hiermee verstevigen wij onze positie als producent van thermoplastische compounds in Europa, en krijgen we toegang tot nieuwe producten, extra productiecapaciteit, als ook waardevolle technische “skills” van de huidige bezetting van Transmare.”. De combinatie van bedrijven zorgt voor extra kritische massa voor het EcoForte portfolio van gespecialiseerde compounds, maar ook voor extra capaciteit voor onze loonwerkzaamheden. In het licht van de huidige marktvraag, kunnen we extra capaciteit van Transmare goed gebruiken.”

Peter Wolf, de voormalige directeur en aandeelhouder van de Transmare Group, heeft Transmare Distribution overgenomen. Deze handelsmaatschappij blijft een belangrijke zakenpartner van Transmare Compounding.

Lezersvragen

The Compound Company
Goolkatenweg 10
7521 BG Enschede
The Netherlands
Netherlands

+31 53 482 48 88

info@​thecompoundcompany.nl

www.thecompoundcompany.com

@CompoundCompany

the-compound-company

The Compound Company

channel/UCMcYVv9P_ENW4A71HUiCECQ


Opmerkingen voor de redactie

The Compound Company

The Compound Company is actief in de markt met twee bekende merken: EcoForte®, een familie van speciale thermoplastische compounds, en Yparex®, het portfolio van extrudeerbare hechtmiddelen. Het bedrijf begon in 2005 als Resin (Products & Technology) BV, een spin-off van Hartman Tuinmeubelen. In 2011 werd de Yparex® hechtmiddelen business van DSM Engineering Plastics overgenomen. In 2017 kreeg het bedrijf de huidige naam The Compound Company.

The Compound Company heeft een goed geoutilleerd kwaliteitslab, een apart R&D laboratorium en uitgebreide kwaliteitssystemen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de R&D-faciliteiten op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen, en wordt samengewerkt met vele technische universiteiten en polymeerinstituten in Europe. In 2015 werd er een nieuw centraal magazijn geopend naast de in Enschede. Dit state-of-the-art magazijn huisvest alle producten die naar klanten gaan, ook voor de nog te bouwen Plant 2.

www.thecompoundcompany.com

Transmare Compounding BV

Transmare Compounding BV werd in 1997 toegevoegd aan Transmare Holding BV (opgericht in 1953 in Rotterdam) om productiemogelijkheden te hebben naast de handel in chemicaliën, additieven, pigmenten en vlamvertragers.

Transmare Compounding BV is een gespecialiseerde producent van een breed scala aan thermo-plastische compounds en masterbatches. Loonverwerking behoort ook tot de diensten van Transmare, geholpen door de strategische ligging dicht bij het Roergebied en Chemelot te Geleen. Het bedrijf is trots op de langjarige en strategische relatie met veel van zijn klanten, als ook op de flexibiliteit en expertise die het biedt, door het uitgebreide machinepark, de eigen R&D-faciliteiten en kwaliteitsdienst. Naast de focus op polyolefinen en elastomeren heeft het bedrijf ook ruime ervaring met PET, ABS en polyamides. Ook worden diensten zoals het mengen, regranuleren van elastomeren geboden.

www.transmarecompounding.com

Related images

The Compound Company verkrijgt meerderheidsaandeel in Transmare Compounding BV

 

Editorial enquiries

Wouter van den Berg
The Compound Company

+31 6 53 16 62 94

wouter.vandenberg@​thecompoundcompany.com

Stijn van den Brekel
Transmare Compounding BV

+31 6 11 32 35 71

S.vandenBrekel@​Transmare.nl

 

Also available in

 

Share

 

More news from