Terumo BCT

Terumo BCT lanceert het allereerste systeem om de vervaardiging van celtherapie te versnellen

Finia® Fill and Finish System: Een Nieuwe Geautomatiseerde Oplossing voor het Produceren en Leveren van Cel- en Gentherapie

LAKEWOOD, Colo. VS – 3 oktober 2019 – De nieuwste celtherapie technologie van Terumo BCT, het Finia® Fill en Finish System, is het eerste apparaat in zijn soort dat ontwikkeld is om reproduceerbaarheid en controle te brengen in de fabricage van celtherapie, zodat deze therapieën beschikbaar komen voor meer patiënten die deze nodig hebben.

Finia is een volledige geautomatiseerd, modulair, functioneel gesloten systeem dat de uiteindelijke formulering van cel- en gentherapie creëert en onderverdeelt in voor de patiënt gedefinieerde doses. De technologie automatiseert een proces dat momenteel handmatig wordt uitgevoerd en arbeidsintensief is met het bijkomende risico op fouten.

"Terumo BCT technologies automatiseert al decennialang de verzameling en verwerking van bloed en cellen," zei Aintoinette Gawin, voorzitter en algemeen directeur van Terumo BCT. "Nu zetten we deze kennis om in de ondersteuning van technologische doorbraken in cel- en gentherapie. Finia helpt ontwikkelaars en onderzoekers in de celtherapie om processen te vereenvoudigen, waarbij precisie, consistentie, betrouwbaarheid en reproduceerbaarheid worden verhoogd: de sleutel tot wettelijke goedkeuring."

De Kracht van Automatisering
“De productie en levering van cel-gebaseerde therapieën is een complex en logistiek uitdagend proces," zegt Delara Motlagh, vicevoorzitter van Celtherapie Technologie, Terumo BCT. "Ontwikkelaars en fabrikanten waarderen ondersteuning bij het bepalen wanneer te automatiseren, welke processen moeten worden geautomatiseerd, en de manier waarop automatisering in hun bestaande proces moet worden geïntegreerd."

Finia combineert, mengt en verdeelt het uiteindelijke product in voorafbepaalde volumes, allemaal onder een gecontroleerde, gekoelde temperatuur. Het verwijdert automatisch de lucht voordat de uiteindelijke zakken met het product worden gesloten, wat het downstreamproces vereenvoudigt. Finia werkt ook met de celverwerkings-toepassingssoftware van Terumo BCT in het netwerk van klanten om eenvoudiger te kunnen voldoen aan de richtlijnen voor een goede productiepraktijk, waaronder elektronische administratie, procesworkflow controle, het aanmaken van gebruikerswachtwoorden en machtigingen, en de begeleiding van beheerders via een intuïtieve gebruikersinterfacemodule.

"Bij Finia zijn we bezig met het uitbreiden van onze portfolio aan automatiseringstechnieken gericht op deze groeiende sector," zei Motlagh. "Wij brengen meerfasen oplossingen voor cel- en gentherapie, waardoor schaalvergroting van productie en commercialisering mogelijk worden om een groter aantal patiënten te kunnen bereiken."

Lezersvragen

Terumo Blood and Cell Technologies
10810 W. Collins Avenue
Lakewood, CO 80215-4440
U.S.A.

+1 303 205 2599

press@​terumobct.com

www.terumobct.com

@terumobct

terumo-bct

terumobct

channel/UC8JAGDWDdxDSir0VJ8-B0sg


Opmerkingen voor de redactie

Over Terumo BCT
Terumo BCT is een wereldleider op het gebied van bloedcomponenten, therapeutische aferese en celtherapie-technologieën. We geloven in het potentieel van bloed en cellen om nog meer voor patiënten te doen dan tot op heden mogelijk. De celtherapie-technologie van Terumo BCT geeft onderzoekers, ontwikkelaars en fabrikanten de mogelijkheid om de volgende generatie cel- en gentherapieën te creëren. We doen dit door middel van flexibele, geautomatiseerde oplossingen die tegemoetkomen aan de veranderende behoeften aan reproduceerbaarheid, kwaliteit en schaalgrootte tijdens de ontwikkelingsfasen, van translationeel onderzoek tot huidige voorschriften voor goede fabricagemethoden voor commerciële productie. www.terumobct.com

Related images

Terumo BCT lanceert het allereerste systeem om de vervaardiging van celtherapie te versnellen. (Foto: Terumo BCT, PR001)

 

 

Editorial enquiries

Christine Romero
Terumo Blood and Cell Technologies

+1 303 205 2599

press@​terumobct.com

Varsha Lalla
EMG

+31 164 317 033

vlalla@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from