Terumo BCT

Terumo BCT egy, a Maga-Nemében-Elsőnek Számító Készüléket Ad Ki a Sejtterápia Gyártás Felgyorsítására

Finia® Töltő és Lezáró Rendszer: Egy Új Megoldás a Munkafolyamatban Automatizáció a Sejt- és Génterápiás Termelés és Előállítás Szolgálatában

LAKEWOOD, Colo. – 2019. október 3. – A Terumo BCT legújabb sejtterápiás technológiája, a Finia® Töltő és Lezáró Rendszer, a maga-nemében-elsőnek számító készülék amit annak segítségére fejlesztettek ki, hogy reprodukálhatóságot és ellenőrizhetőséget hozzon a sejtterápiás gyártásba, ezzel juttatva gyógymódhoz több rászoruló páncienst.

A Finia egy teljesen automatizált, moduláris, funkcionálisan zárt rendszer ami elkészíti a sejt és génterápiák végső kiszereléseit, valamint szétválasztja azokat felhasználó által megadott adagokra a páciensek számára. A technológia automatizál egy eljárást ami jelenleg munkaigényes és a hibázás kockázatával járó, kézzel végzett tevékenység.

“A Terumo BCT technológiái évtizedek óta automatizálják a vér és sejtek gyűjtését és feldolgozását”, nyilatkozta Antoinette Gawin, a Terumo BCT elnöke és vezérigazgatója. “Most pedig ezt a tudást a technológiai újítások támogatására fordítjuk a sejt- és génterápiákban. A Finia segít a sejtterápia fejlesztőinek és kutatóinak a folyamatok leegyszerűsítésében, mindeközben növeli a pontosságot, következetességet, megbízhatóságot és reprodukálhatóságot – kulcs a szabályozási jóváhagyás biztosításához.”

Az Automatizáció Ereje
“A sejtalapú terápiákkal kapcsolatos gyártás és előállítás egy összetett és logisztikailag kihívást jelentő folyamat,” nyilatkozta Delara Motlagh, a Terumo BCT Sejtterápiai Technológiák alelnöke. “A fejlesztők és gyártók értékelik, ha segítséget kapnak, hogy mikor automatizáljanak, melyik folyamatot automatizálják és hogyan egyesítsék az automatizálást a már meglévő folyamataikba.”

A Finia előre meghatározott mennyiségekre egyesíti, keveri össze vagy választja szét a végterméket, mindezt ellenőrzött, hűtött hőmérséklet alatt. Automatikusan eltávolítja a levegőt mielőtt lezárja a végtermékek tasakjait, egyszerűsítve a munkafolyamatot. A Finia a Terumo BCT Sejtfeldolgozó Alkalmazással is működik, a szoftver a fogyasztói hálózatból könnyen elérhető a jelenlegi helyes gyártási gyakorlatnak megfelelően (cGMP), beleértve az elektronikus nyilvántartást, a munkafolyamat irányításának menetét, felhasználói hitelesítést és engedélyt, valamint kezelői útmutatót ami kitér a könnyen érthető kezelőfelületre is (UIM).

“A Finiával bővítjük az automatizált technológiai tárházunkat, megcélozva az ipar ezen növekvő ágazatát,” nyilatkozta Motlagh. “Több fázisú megoldásokat nyújtunk a sejt- és a génterápiának, segítve a gyártás megnövelését és utat törni a piacra, nagyobb páciensszám eléréséhez.”

Reader Enquiries

Terumo Blood and Cell Technologies
10810 W. Collins Avenue
Lakewood, CO 80215-4440
U.S.A.

+1 303 205 2599

press@​terumobct.com

www.terumobct.com

@terumobct

terumo-bct

terumobct

channel/UC8JAGDWDdxDSir0VJ8-B0sg


Notes for Editors

A Terumo BCT-ről
A Terumo BCT egy globális vezető a vér alkotóelemeinek, gyógyászati aferezisnek és a sejtterápiás technológiáknak a területén. Mi hiszünk a vér és sejtek lehetőségeiben, hogy mégtöbbet tehessünk a páciensekért mint amennyit ma tesznek. A Terumo BCT Sejtterápiás Technológiai ága lehetővé teszi kutatóknak, fejlesztőknek és gyártóknak, hogy következő generációs sejt- és génterápiákat hozzanak létre. Mi ezt rugalmas, automatizált megoldásokon át tesszük, amik segítenek megfelelni a reprodukálhatóság és a minőség változó igényeinek, segítenek átértékelni a fejlődés fázisait a transzlációs kutatástól a kereskedelmi gyártás jelenlegi helyes gyártási gyakorlatáig (cGMP). www.terumobct.com

Related images

Terumo BCT egy, a maga-nemében-elsőnek számító készüléket ad ki a sejtterápia gyártás felgyorsítására. (Fotó: Terumo BCT, PR001)

 

 

Editorial enquiries

Christine Romero
Terumo Blood and Cell Technologies

+1 303 205 2599

press@​terumobct.com

Varsha Lalla
EMG

+31 164 317 033

vlalla@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from