SABIC

Opstart SABIC PPE fabriek in Bergen op Zoom komt in zicht

  • Opstart PPE fabriek in 2020 in Bergen op Zoom op schema
  • PPE plastic grondstof wordt o.a. gebruikt bij het lichter maken van elektrische auto’s. Dit wordt toegepast in spatborden, dashboards, raamkozijnen, of kabels en printplaten in elektronica
  • Nog enkele posities beschikbaar

BERGEN OP ZOOM, NEDERLAND, 11 juli 2019 - Het team voor de nieuwe SABIC polyfenyleenether (PPE) fabriek is bijna compleet. Na een lokale en regionale wervingsactie heeft de onderneming 49 van de 59 arbeidsplaatsen ingevuld.

In de loop van 2020 wordt alles getest en in bedrijf genomen, met als doel de fabriek op een veilige manier te laten werken en poeder van de juiste kwaliteit te leveren. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met een aantal regionale en lokale partijen om de noodzakelijke werkzaamheden te verrichten om de fabriek weer operationeel te krijgen.

De operationele groep bestaat uit zowel huidige SABIC-medewerkers met PPE ervaring, proces operators die net klaar zijn met hun opleiding en ervaren chemische operators.

Er zijn nog een aantal functies in te vullen, waarvoor SABIC specifiek op zoek is naar mid-career Chemische Operators. Dit zijn mensen die al ruime ervaring (minimaal 5 jaar) hebben in de chemische industrie en die de unieke kans willen grijpen om een nieuwe chemische fabriek in bedrijf te nemen en daarna mee te werken aan de toekomst van SABIC in Bergen op Zoom. Daarnaast zijn er nog enkele vacatures in onderhoud, planning, logistiek en quality control. Voor verdere informatie zie: http://sabic-bergenopzoom.nl/nl/carriere/startschot-voor-jou.

Dieter Hollmann, algemeen directeur van SABIC Bergen op Zoom, zegt: “Dit is een unieke kans – ‘a once in a life-time opportunity’. Vooral voor iemand die al ervaring heeft in de chemische industrie is het opstarten van een nieuwe fabriek het mooiste wat je professioneel kunt meemaken. SABIC biedt een aantrekkelijk en competitief arbeidsvoorwaardenpakket, ook voor medewerkers die al elders werkzaam zijn in de chemische industrie. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk carrièreperspectief voor verdere doorgroei in de loopbaan, zowel in het vakgebied van chemisch operator als de doorgroei naar andere functies.”

Hollmann zegt positief verrast te zijn over het aantal geïnteresseerden: “Tot nu toe hebben meer dan 400 sollicitanten hun belangstelling getoond in SABIC. Hierdoor zijn we in staat geweest om niet alleen de PPE vacatures in te vullen, maar ook verschillende sollicitanten een andere passende functie te bieden bij SABIC.”

“En dat is nodig ook! We blijven ook na de PPE herstart, op zoek naar Operators, Technicians en Engineers, en nog vele andere functies. Kortweg, mensen die een bijdrage willen leveren aan de toekomst van de Bergen op Zoom site. Door nu mensen aan te nemen en op te leiden, kunnen we een goede kennisoverdracht garanderen op het moment dat medewerkers met pensioen gaan.”

Hollmann concludeert: “We merken dat we een aantrekkelijke werkgever zijn en dat willen we ook blijven. Deze nieuwe fabriek is een positieve ontwikkeling voor de regio, waar we de komende jaren meer zichtbaar willen zijn en blijven voor de regionale arbeidsmarkt.”

Lezersvragen

SABIC

Europaboulevard 1
6135 LD Sittard
Netherlands

+ 31 164 291 909

bregje.schouteren@​sabic.com

www.sabic.com


Opmerkingen voor de redactie

  • SABIC en de merken met ™ zijn handelsmerken van SABIC, haar dochterondernemingen of haar filialen.
  • SABIC moet altijd in hoofdletters worden vermeld.

OVER SABIC

SABIC is een wereldwijd toonaangevend gediversifieerd chemiebedrijf met het hoofdkantoor in Riyadh, Saudi-Arabië. We produceren op wereldschaal in Amerika, Europa, het Midden-Oosten en het Aziatisch/Pacifisch gebied en produceren een grote reeks uiteenlopende producten: chemicaliën, grondstoffen en hoogwaardige kunststoffen, agri-nutriënten en metalen.

We ondersteunen onze klanten bij het herkennen en ontwikkelen van kansen op belangrijke eindmarkten, zoals bijvoorbeeld de bouw, medische apparatuur, verpakking, agri-nutriënten, elektrische en elektronische apparatuur, transport en schone energie.

SABIC behaalde in 2018 een nettowinst van US$ 5,7 miljard bij een omzet van US$ 45 miljard. Eind 2018 bedroegen de totale activa US$ 85 miljard.

Productie in 2018 bedroeg 75,3 miljoen ton. SABIC heeft meer dan 33.000 werknemers wereldwijd en is actief in meer dan 50 landen. Wij moedigen innovatie en vindingrijkheid aan, hebben 11.738 wereldwijde octrooiaanvragen en beschikken over aanzienlijke onderzoeksfaciliteiten met innovation hubs in vijf belangrijke geografische gebieden: de VS, Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Azië en Noord-Azië.

Related images

Het team voor de nieuwe SABIC polyfenyleenether (PPE) fabriek is bijna compleet. Na een lokale en regionale wervingsactie heeft de onderneming 49 van de 59 arbeidsplaatsen ingevuld.

 

Editorial enquiries

Bregje Schouteren
SABIC

+ 31 164 291 909

bregje.schouteren@​sabic.com

Kevin Noels
Marketing Solutions NV

+32 3 31 30 311

knoels@​marketing-solutions.com

 

Share

 

More news from