SABIC

SABIC continueert wereldwijde groei met innovatieve polypropyleen ondernemingen in Europa

Sittard, 13 september 2017 - SABIC continueert vandaag zijn wereldwijde groei met de opening van een nieuwe proeffabriek voor polypropyleen (PP) in Geleen, Nederland, en een nieuwe investering in een ultramoderne PP-extrusielijn, die op dezelfde lokatie gebouwd wordt. Beide faciliteiten, gericht op de innovatie van SABIC® PP-producten ondersteunen de 2025 strategie van SABIC om het wereldwijd toonaangevende chemiebedrijf te zijn door middel van Chemistry that Matters™.

De openingsceremonie van de proeffabriek tijdens een klantenbijeenkomst werd voorgezeten door de Vice Chairman en CEO van SABIC, Yousef Al-Benyan, en de Nederlandse minister van Economische Zaken Henk Kamp.

“In tijden van verandering heb je als bedrijf twee mogelijkheden: zelf rijden of gereden worden”, aldus Al-Benyan tijdens de openingsceremonie. “Onze langetermijnvisie bestaat uit het realiseren van duurzaam succes voor onze klanten, en we werken voortdurend aan innovatieve oplossingen die aan hun vraag voldoen. Het draait om innovatief denken, uitbreiding en verbetering van ons productassortiment en, zoals we hier vandaag laten zien, om investering in technologie en innovatie.”

In lijn met de strategische doelstelling van SABIC om klantgericht te innoveren, zal de nieuwe PP proeffabriek, die zich op het terrein van SABIC’s Global Technology Center for Europe in Geleen bevindt, nieuwe generatie PP materialen ontwikkelen.

De toepassing van gasfase-polymerisatietechnologie is reeds operatief. De fabriek gaat de versnelde ontwikkeling en commercialisering mogelijk maken van zeer innovatieve materiaaloplossingen die tegemoetkomen aan de groeiende vraag vanuit verschillende sectoren, waaronder de auto-industrie, gezondheidszorg en persoonlijke verzorging, huishoudelijke apparatuur en geavanceerde verpakkingen.

Abdulrahman Al-Fageeh, Executive Vice President Petrochemicals bij SABIC, eveneens aanwezig op de bijeenkomst zei: “Deze fabrieken zijn een prachtige aanwinst voor ons bedrijf en voor de wereld in het algemeen, dankzij de toewijding, het vakmanschap en de enorme inzet van onze medewerkers. Ze ondersteunen de strategie van ons bedrijf om in een steeds nauwere samenwerking met onze klanten nieuwe, duurzame materiaaloplossingen te ontwikkelen waarmee ze hun doelen kunnen bereiken.

Al-Fageeh sprak over de groeiende vraag vanuit de industrie naar creatieve, duurzame, kostenefficiënte oplossingen die aan de steeds strengere regelgeving voldoen. Tegelijkertijd moeten deze meer veiligheid en gemak bieden voor de consument en meer functionaliteit leveren. “Bij SABIC leveren we ons aandeel door voortdurend op zoek te gaan naar de nieuwste technologieën, zowel op het gebied van productie als bij de ontwikkeling van nieuwe materialen. We zijn blij om hier vandaag zo veel klanten te zien die deze opening samen met ons willen vieren.”

Al-Fageeh beschreef hoe innovatie en samenwerking de belangrijkste pijlers zijn van de strategie van SABIC tot 2025. “We kijken naar specifieke uitdagingen en behoeften op de markt door een bril van samenwerking en innovatie om tot producten en oplossingen te komen die zowel binnen ons bedrijf als bij onze klanten tot groei leiden.

Onze nieuwe investeringen zetten de deur open naar slimmere, efficiëntere, beter presterende producten die duurzame oplossingen opleveren voor blijvend succes.”

Minister Kamp van Economische Zaken: “De Limburgse regio staat erom bekend nieuwe en innovatieve industriële activiteiten te ontwikkelen om de economische groei op peil te houden. De nieuwe investering van SABIC in Geleen is een uitstekend voorbeeld van succesvolle en nauwe samenwerking tussen een groot industrieel bedrijf, onderzoeksinstituten en lokale autoriteiten. De nieuwe proeffabriek is een welkome toevoeging aan de Chemelot Campus. Ik ben ervan overtuigd dat deze investering op lange termijn een nuttige bijdrage zal leveren aan onze economie en de groei van de chemische industrie.”

De nieuwe fabriek gaat producten ontwikkelen met een verbeterde balans tussen stijfheid en impactweerstand, vloei-eigenschappen en overige kenmerken voor specifieke toepassingen. SABIC gaat inzetten op de ontwikkeling van impact polypropyleen en random copolymeren en homopolymeren. Daarnaast gaat het bedrijf experimenten uitvoeren met geavanceerde katalysatoren.

De proeffabriek in Geleen is onderdeel van een netwerk van 21 Global Technology Centers van SABIC die zich bevinden op strategische wereldwijde locaties. De fabriek zal strategische innovatie-initiatieven gaan ondersteunen voor de uitgebreide lijn polypropyleenproducten van SABIC om aan de voortdurend veranderende marktbehoeften te kunnen blijven voldoen.

De sterk geautomatiseerde, ultramoderne PP-extrusielijn zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017 operationeel zijn op de locatie in Geleen en springt in op de vraag van klanten naar geavanceerde materialen waarmee ze de volgende generatie lichtgewicht toepassingen kunnen ontwikkelen voor sectoren als verpakkingen, elektronica, de auto-industrie en de gezondheidszorg.

In het kader van de opening vond een diner plaats voor de hoogste bestuurders van klanten in het Columbus Earth Center op het Museumplein in Kerkrade, waar SABIC een presentatie gaf van zijn nieuwste duurzaamheidsinitiatieven. Gastspreker Boyan Slat, oprichter en CEO van The Ocean Cleanup Foundation, die technologieën ontwikkelt om plastic afval op te ruimen uit de oceanen en te voorkomen dat er meer plastic afval in terechtkomt, hield een passievol pleidooi voor het belang van innovatie en samenwerking om de oceanen gezonder te maken.

Lezersvragen

SABIC
Europaboulevard 1
6135 LD Sittard
Netherlands
+31 46 722 3983
danielle.willems@​sabic.com
www.sabic.com
SABIC Media Contact
+31 164 291 605
Banu.Kukner@​SABIC.com

Opmerkingen voor de redactie


  • SABIC en de merken met ™ zijn handelsmerken van SABIC, haar dochterondernemingen of haar filialen.
  • Hoge resolutie foto's zijn beschikbaar op aanvraag.
  • SABIC moet altijd in hoofdletters worden vermeld.
  • ® Alle merken, producten of diensten van andere ondernemingen genoemd in dit document zijn handelsmerken, dienstmerken en/ of handelsnamen van hun respectievelijke eigenaren.

OVER SABIC

SABIC is een wereldwijd toonaangevend gediversifieerd chemiebedrijf dat zijn hoofdkantoor in Riyadh, Saudi-Arabië, heeft. We produceren een grote reeks uiteenlopende producten – van chemicaliën en kunststoffen tot agrarische meststoffen, metalen en specialiteiten in fabrieken van wereldschaal in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en het Aziatisch/Pacifisch gebied.

We ondersteunen onze klanten bij het herkennen en ontwikkelen van kansen op belangrijke eindmarkten, zoals bijvoorbeeld de bouw, medische apparatuur, verpakking, agrarische meststoffen, elektrische en elektronische apparatuur, transport en schone energie.

SABIC behaalde in 2016 een nettowinst van SR 17,8 miljard (US$ 4.8 miljard) bij een omzet van SR 132,8 miljard (US$ 35.4 miljard). Eind 2016 bedroegen de totale activa SR 316.9 miljard (US$ 84.5 miljard).

De totale productie in 2016 was 72.7 miljoen metrische ton.

SABIC heeft wereldwijd meer dan 35.000 mensen in dienst en is in meer dan 50 landen actief. Het bedrijf stimuleert en ondersteunt innovatie en vindingrijkheid – getuige de meer dan 12.191 octrooien die op onze naam staan – en beschikt over aanzienlijke onderzoeksfaciliteiten in de vorm van innovatiecentra in vijf belangrijke regio’s – de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Noordoost-Azië.

De Saudi-Arabische regering bezit 70 procent van de aandelen van SABIC en de resterende 30 procent wordt op de Saudische effectenbeurs verhandeld.

Related images

 

Editorial enquiries

Danielle Willems
SABIC

+31 46 722 3983
danielle.willems@​sabic.com

Banu Kukner
SABIC Media Contact

+31 164 291 605
Banu.Kukner@​SABIC.com

Kevin Noels
Marketing Solutions NV

+32 3 31 30 311
knoels@​marketingsolutions.be

 

Also available in

 

Share

 

More news from