Perstorp

Perstorp tar första spadtagen i Indien för att avsevärt öka sin Penta affär

  • Etableringen i Gujarat, Indien, är ett led i en långsiktig strategi för att säkerställa närvaro i en av världens främsta tillväxtregioner.
  • Den moderna anläggningen kommer att fokusera på produktion av Penta, inkluderat de förnybara versionerna, Voxtar™, vilka minskar koldioxidavtrycket med upp till 60%.
  • Byggnationen påbörjades i oktober i år, med planen att starta upp kommersiell produktion under Q1 2022.

Malmö 7 november 2019 - Den världsledande kemikoncernen Perstorp, med säte i Malmö, offentliggör idag att man investerar i en helt ny produktionsanläggning för Pentaerythritol (Penta) i Gujarat, Indien. Igår, den 6 november, hölls en invigningsceremoni där representanter från Perstorps ledningsgrupp var samlade tillsammans med regeringstjänstemän, anställda och utvalda gäster för att symboliskt ta det första spadtaget. Den storskaliga produktionsanläggningen kommer att producera Penta, inkluderat de förnybara versionerna, Voxtar™, vilka minskar koldioxidavtrycket med upp till 60%.

Byggstarten av anläggningen i Gujarat ägde rum i oktober i år, och den kommersiella produktionen planeras starta under första kvartalet 2022. När anläggningen är upp i full kapacitet kommer ca 120 personer att arbeta där. Etableringen kommer avsevärt att utöka Perstorps produktionskapacitet för Penta, med en planerad ökning på 40 KT Penta per år från och med 2022.

Penta är en viktig komponent i olika typer av ytbehandling, liksom till syntetiska smörjmedel och som antioxidanter för att göra plast UV-resistent. Perstorp saknar för närvarande produktionskapacitet för Penta i Asien, och investeringen i Gujarat kommer att möjliggöra för företaget att expandera på viktiga tillväxtmarknader, där man kommer att kunna erbjuda lokalt tillverkad Penta, såsom Penta Mono och Di-Penta, liksom Kalciumformiat.

Jan Secher, VD och koncernchef: ”Perstorp är en global marknadsledare inom Penta och efterfrågan växer stadigt. Den nya Penta-anläggningen i Indien markerar en viktig milstolpe i vår tillväxtstrategi och vi är övertygade om att detta inte bara kommer att öka tillgängligheten för nuvarande såväl som för nya kunder, utan också ytterligare stärka vår position som en hållbar och pålitlig partner inom detta område".

Perstorp producerar för närvarande Penta vid tre olika produktionsanläggningar runt om i världen: Tyskland, USA och Sverige. Indien är en strategisk marknad med en växande efterfrågan, och Perstorp har under flera års tid planerat att stärka sitt fäste här. I februari 2016 undertecknade Perstorp ett Memorandum of Understanding (MoU) med Maharashtra Industrial Development Corporation (MIDC) som ett led i att utvärdera möjligheten att investera i en ny högklassig produktionsanläggning för Penta. Efter en grundlig utvärderingsprocess valdes Gujarat som platsen för denna långsiktiga expansionsstrategi”, förklarar Ulrika Andersson, EVP Business Area Specialty Polyols & Solutions.

Magnus Heimburg CFO, kommenterade: ”Som kemiföretag är vår strategi att hela tiden maximera värdet från våra produktionsanläggningar och hitta smartare sätt att öka kapaciteten inom de befintliga anläggningarna. Den här investeringen är dock avgörande för att vi ska kunna ta ett större kliv när det gällerframtida tillväxt. Vi har en stark tilltro till att detta är rätt tid och plats att utvidga vår verksamhet.”

Fakta om Voxtar™

Voxtar™ var världens första förnybara pentaerythritol (Penta) när den introducerades på marknaden 2010. Voxtar™ finns i två versioner med 40% och 100% förnybar råvara vilket kan minska koldioxidavtrycket med upp till 75%. Voxtar™ baseras på det certifierade massbalanskonceptet och produkterna levereras med ett hållbarhetscertifikat som säkerställer spårbarhet av råmaterialets ursprung och hantering.

Pro-Environment Solutions

Perstorps Pro-Environment Solutions är et portfolio produkter som bidrar till att Perstorp ska bli ”Finite Material Neutral”. Dessa produkter produceras enligt massbalanskonceptet För att kvalificera sig som en Pro Environment Solution så måste produkterna uppfylla följande kriterier:

  • Delvis eller helt förnybara
  • Drop-in produkter
  • minska koldioxidavtryck
  • Certifierade av ISCC

Klicka här för att ladda ned årsredovisning för 2018

™ Trademark of Perstorp Holding AB

Reader Enquiries

Perstorp
Perstorp Holding AB
Neptunigatan 1
SE-211 20 Malmö
Sweden
+46 435 380 00
perstorp@​perstorp.com
www.perstorp.com
@perstorpgroup
perstorp-group
PerstorpGroup

Notes for Editors

Perstorp tror på att förbättra vardagen, så att den blir säkrare, bekvämare och mer miljövänlig för miljarder människor över hela världen. Som ett världsledande specialkemikalieföretag bidrar våra innovationer med väsentliga egenskaper till en mängd olika produkter som används varje dag, överallt. Du hittar oss i allt från din bil och mobiltelefon till vindkraftverksparken och den lokala mjölkbonden. Enkelt sagt, vi arbetar för att göra bra produkter ännu bättre, med en tydlig hållbarhetsagenda.

Perstorp grundades 1881, våra innovativa produkter och lösningar bygger på mer än 135 års erfarenhet och representerar en komplett kedja av lösningar inom organisk kemi, processteknik och applikationsutveckling. Perstorp har cirka 1 350 anställda och tillverkningsenheter i Asien, Europa och Nordamerika. Försäljningen år 2018 uppgick till 14,9 miljarder kronor.

Läs mer på www.perstorp.com 

Related images

 

Editorial enquiries

Cecilia Svensson
Perstorp

+46 733 13 38 20
Cecilia.Svensson@​perstorp.com

Ulrika Andersson
Perstorp

+46 70 237 87 58
ulrika.andersson@​perstorp.com

Josina van der Velden
EMG

+31 164 317 014
jvandervelden@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from