Perstorp

Perstorp bygger ny Pergrip-anläggning för natriumformiat för avisning

  • Den nya anläggningen byggs för att öka produktionskapaciteten för Pergrip Run NF-natriumformat inför vintern 2019/20.
  • Investeringen optimerar produktionskostnader och logistik samt höjer servicenivån

Malmö, den 9 maj 2019 - Perstorp, en global ledare inom specialkemikalier, har meddelat att företaget bygger en ny anläggning i Perstorp. Den nya anläggningen ökar kapaciteten för Pergrip Run NF, avisningsprodukten med natriumformiat för rullbanor (landning-och startbanor).

Perstorp har, tillsammans med partnern Dalshult, enats om att bygga en anläggning för granulering av natriumformiat för avisning. Den nya anläggningen är en stor investering som kommer att öka tillgängligheten och leveranssäkerheten för Pergrip Run NF, förstahandsvalet för avisning vid många ledande flygplatser i Europa tack vare dess höga prestanda och låga miljöpåverkan. Pergrip har ett mycket lägre koldioxidavtryck än konkurrentprodukterna inom avisning samt låg kemisk syreförbrukning. Det innebär mindre kontaminering i avloppsvatten från rullbanor och taxibanor och därmed mindre behov av behandling av detta vatten. Detta är en viktig faktor för att möta de stigande kraven på bättre miljöresultat från flygplatser och städer.

Tidigare har vi hämtat granulaten från multifunktionskompakterare, vilket har försvårat leveranskedjan. Denna investering hjälper oss att få en smidigare drift. Anläggningen, som bygger på toppmodern teknik, har en angiven kapacitet på 12 kMT per år och ska vara i drift inför den kommande vintersäsongen (2019/2020)”, säger Niklas Backman, Perstorp Supply Chain Manager.

Den nya anläggningen blir en del av en specialiserad leveranskedja för avisning av rullbanor, med målet att garantera smidig och kontinuerlig drift av rullbanorna även i de tuffaste väderförhållandena.

Erik Himmer, Business Development Director, Deicer, säger följande: ”När det gäller att hålla flygplatser öppna även vid långvariga vinterförhållanden är avisningsproduktens tillgänglighet avgörande. Genom att vara integrerade hela vägen från formiatproduktion till granulering kan vi erbjuda kunderna ännu bättre service. Denna investering är också ett viktigt steg i vårt arbete med att etablera formiat som ett bättre val ur miljöperspektiv för avisning av annat än rullbanor, jämfört med befintliga kloridbaserade alternativ.

För att ladda ner fullständig årsredovisning för 2018, klicka här.

™ Varumärke som tillhör Perstorp Holding AB

Reader Enquiries

Perstorp
Perstorp Holding AB
Neptunigatan 1
SE-211 20 Malmö
Sweden
+46 435 380 00
perstorp@​perstorp.com
www.perstorp.com
@perstorpgroup
perstorp-group
PerstorpGroup

Notes for Editors

Perstorp tror på att förbättra vardagen, så att den blir säkrare, bekvämare och mer miljövänlig för miljarder människor över hela världen. Som ett världsledande specialkemikalieföretag bidrar våra innovationer med väsentliga egenskaper till en mängd olika produkter som används varje dag, överallt. Du hittar oss i allt från din bil och mobiltelefon till vindkraftverksparken och den lokala mjölkbonden. Enkelt sagt, vi arbetar för att göra bra produkter ännu bättre, med en tydlig hållbarhetsagenda.

Perstorp grundades 1881, våra innovativa produkter och lösningar bygger på mer än 135 års erfarenhet och representerar en komplett kedja av lösningar inom organisk kemi, processteknik och applikationsutveckling. Perstorp har cirka 1 350 anställda och tillverkningsenheter i Asien, Europa och Nordamerika. Försäljningen år 2018 uppgick till 14,9 miljarder kronor.

Läs mer på www.perstorp.com

Related images

Ny kapacitet för Pergrip™ – natriumformat för avisning. 
(Foto: Perstorp)

 

Editorial enquiries

Petra Waldh
Perstorp

+46 72 977 98 97
Petra.Waldh@​perstorp.com

Josina van der Velden
EMG

+31 164 317 014
jvandervelden@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from