Omron

Omron esittelee NX-sarjan turvaväyläohjaimen

Maailman ensimmäinen*1 edistyksellinen turvaohjain tukee kahta teollisuusrobottijärjestelmissä käytettävää turvaväylää.

Omron on ilmoittanut uuden NX-sarjansa turvaohjaimen maailmanlaajuisesta julkaisusta. Ohjain on lajissaan maailman ensimmäinen, joka tukee kahta turvaprotokollaa: teollisuusrobottivalmistajien käyttämää CIP Safety™*2 -protokollaa sekä lyhyen vasteajan Safety over EtherCAT®*3 (FSoE) -protokollaa.

Autoteollisuuden ja elintarvikealan valmistajien on kyettävä muuttamaan tuotantolinjan rakennetta joustavasti, jotta tuotteita voidaan valmistaa laajoilla valikoimilla ja pienillä volyymeillä ja jotta tuotteiden lyhyen elinkaaren tarpeisiin voidaan mukautua. Turvajärjestelmät pysäyttävät tuotantolinjat turvallisesti ja auttavat suojaamaan ihmisiä mahdollisilta vaaroilta, kuten toiminnassa olevilta roboteilta. Perinteisiä turvaohjaimia käytettäessä on kuitenkin aina tarkistettava koko järjestelmä, vaikka tuotannossa muutettaisiin vain osaa linjasta. Edistyksellisten turvajärjestelmien helpon asennettavuuden ja kunnossapidon tarve kasvaa jatkuvasti, sillä robottien käyttö lisääntyy koko ajan, samalla kun kokeneiden turvallisuusammattilaisten määrä vähenee.

Omron on kehittänyt näihin tarpeisiin ratkaisuksi NX-sarjan turvaväyläohjaimen, jonka ansiosta turvajärjestelmien rakentaminen laajoihin robottikäyttöisiin tuotantolinjoihin sekä suuren nopeuden ohjausjärjestelmää edellyttäviin valmistuskoneisiin käy helposti. Sen ominaisuuksiin kuuluu modulaarinen turvaohjaus, jonka ansiosta koko tuotantolinjaa ei tarvitse pysäyttää, kun järjestelmää muutetaan tai huolletaan. Automaattinen turvajärjestelmien ohjelmointi, offline-simulointi sekä turvajärjestelmien testaukseen tarkoitettu verkkopohjainen toimintatesti lyhentävät suunnittelusta turvallisuuden varmentamiseen kuluvaa aikaa. Lisäksi turvallisuustietojen keruutoiminnon ansiosta myös kokemattomat työntekijät pystyvät tunnistamaan linjan äkillisen pysähdyksen syyn, jolloin tuottavuus paranee.

NX-sarjan turvaväyläohjain koostuu seuraavista yksiköistä:

 • turvakeskusyksikkö NX-SL5500/5700
 • tiedonsiirron ohjausyksikkö NX-CSG320
 • koneautomaatio-ohjain NX102-9020

Ominaisuudet:

1. Kaksi erilaista väylää yhdessä turvajärjestelmässä mukautuvat asiakkaiden tarpeisiin

 • NX-sarjan turvaväyläohjain, johon kuuluu NX102-koneautomaatio-ohjain, mahdollistaa sekä EtherNet/IP + CIP Safety- että EtherCAT® + FSoE (FailSafe over EtherCAT) -protokollien yhtäaikaisen käytön.
 • Turvajärjestelmät voidaan helposti rakentaa useiden eri valmistajien CIP Safety -protokollaa käyttäviin robotteihin.
 • NX-SL5700-turvakeskusyksikkö tarjoaa jopa 254 CIP Safety -yhteyttä, minkä ansiosta turvajärjestelmiä voidaan rakentaa suuriinkin tuotantolinjoihin.
 • NX-sarjan turvaväyläohjain mahdollistaa NX102-koneautomaatio-ohjaimeen yhdistettynä parhaimmillaan 12 moottorin turvaohjauksen EtherCAT®- ja FSoE-väylän avulla.

2. Nopea turvaohjelmointi integroitavalla Sysmac Studio -kehitysympäristöllä

 • Automaattinen ohjelmointi vähentää turvaohjauksen määritykseen kuluvaa aikaa.
 • Offline-simuloinnilla ohjelmat voidaan varmentaa laitteita kytkemättä.
 • Verkkopohjainen toimintatesti tarjoaa näytöllä ohjeet linjan käyttöönoton yhteydessä tehtävästä turvallisuusjärjestelmän tarkistuksesta aina tarkistuksen tulokseen asti – näin jopa kokemattomat käyttäjät voivat testata turvajärjestelmiä.

3. Helppo huolto ja nopea vianmääritys

 • Turvallisuustietojen keruutoiminto auttaa nopeasti selvittämään linjan pysähdyksen syyn.
 • Turvayksikön palautustoiminnolla laitteisto voidaan vaihtaa helposti ohjelmistoa käyttämättä.

Turvallisuustietojen keräämiseen käytetään SD-korttia, joka sisältää keruuasetukset. Kun tiedonkeruun aloituksen laukaisevat olosuhteet täyttyvät, määritetyt laitemuuttujat ja altistuneet muuttujat voidaan kerätä kronologisessa järjestyksessä ja tallentaa muistikortille. Toiminnon avulla järjestelmän äkillisen pysähdyksen syy voidaan nopeasti selvittää ja näin määrittää ennaltaehkäisevät toimenpiteet.

NX-sarjan turvaväyläohjaimellaan Omron jatkaa merkittävien tuottavuus- ja turvallisuusratkaisujen tarjoamista globaalille valmistusteollisuudelle ja nopeuttaa innovative-Automation!-konseptin toteutumista asiakasyritystensä kanssa.

*1.        Perustuen Omronin tutkimuksiin heinäkuussa 2018.
*2.        CIP Safety (Common Industrial Protocol) lisää turvatoiminnon laajasti ympäri maailman käytettyyn EtherNet/IP-verkkoon.
*3.        Safety over EtherCAT® on EtherCAT®-teollisuusverkossa käytettävä turvaprotokolla.

Sysmac on tavaramerkki tai Omron Corporationin rekisteröimä tavaramerkki Japanissa ja muissa maissa Omron-teollisuusautomaatiotuotteille.
EtherCAT® on rekisteröity tavaramerkki ja patentoitu teknologia, johon käyttöoikeuden on myöntänyt Beckhoff Automation GmbH, Saksa.
Safety over EtherCAT® on rekisteröity tavaramerkki ja patentoitu teknologia, johon käyttöoikeuden on myöntänyt Beckhoff Automation GmbH, Saksa.
EtherNet/IPTM ja CIP SafetyTM ovat ODVAn tavaramerkkejä.
Muut tässä asiakirjassa olevat yritysten ja tuotteiden nimet ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Tietoja Omronista

Omron Corporation on johtava teollisuusautomaatioalan yritys, jonka toiminta ulottuu yrityksen ydinalueeseen kuuluvasta tunnistus- ja ohjausteknologiasta muun muassa ohjauskomponentteihin, elektroniikkakomponentteihin ja autojen elektroniikkakomponentteihin sekä infrastruktuurisovelluksiin, terveydenhuoltoon ja ympäristöön. Omron perustettiin vuonna 1933, ja sillä on 36 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Yrityksen tuote- ja palvelutarjonta kattaa yli 117 maata ja aluetta. Teollisuusautomaation alalla Omron edistää yhteiskunnan hyvinvointia tarjoamalla automaatiotekniikkaa, joka edistää innovatiivista tuotantoa, sekä tuotteita ja asiakastukea. Lisätietoja on osoitteessa industrial.omron.fi.

Tietoja ”innovative-Automation!”-konseptista

Johtavana teollisuusautomaation toimittajana Omronilla on kattava valikoima osia ja laitteita kuvankäsittelyantureista ja muista tulolaitteista erilaisiin ohjaimiin ja lähtölaitteisiin, kuten servomoottoreita, sekä valikoima turvalaitteita ja teollisuusrobotteja. Yhdistämällä nämä laitteet ohjelmiston kautta Omron on kehittänyt ainutlaatuisia ja erittäin tehokkaita automaatioratkaisuja valmistajille ympäri maailman. Ammentamalla laajasta kehittyneiden tekniikoiden ja kattavien laitevalikoimien varannostaan Omron on lanseerannut innovatiivisen automaation strategisen konseptin nimellä ”innovative-Automation!”. Ajatuksen ytimessä on kolme innovaatiota tai i:tä – ”integrated” (integroidun ohjauksen kehitys), ”intelligent” (tieto- ja viestintätekniikan avulla kehitetty äly) ja ”interactive” (uudenlainen interaktiivinen ihmisten ja koneiden välisen yhteistyön sovittaminen). Omron on sitoutunut tuomaan innovoinnin tuotantolaitoksiin konkretisoimalla tämän periaatteen.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from