Omron

Omron introducerer NX-seriens Safety Network Controller

Verdens første*1 avancerede sikkerhedscontroller til at understøtte to industrielle sikkerhedsnetværk for industrielle robotsystemer.

Omron har annonceret den globale lancering af sin nye sikkerhedsnetværkscontroller af NX-serien, der er verdens første til at understøtte to sikkerhedsprotokoller: CIP Safety™*2, der anvendes af industrielle robotproducenter, og Safety over EtherCAT®*3 (FSoE), der giver dig en lynhurtig reaktionstid.

Bil- og fødevareproducenter har brug for fleksibelt at ændre produktionslinjernes layout for at producere meget forskellige produkter i små mængder og håndtere korte levetidscyklus. Sikkerhedssystemer stopper produktionslinjer og faciliteter for at beskytte mennesker mod potentielle farer, som f.eks. robotter i drift. Men med konventionelle sikkerhedscontrollere skal hele linjens sikkerhedssystem kontrolleres, selv når blot en del af linjen skiftes. Der er et stigende behov for nem installation og vedligeholdelse af avancerede sikkerhedssystemer, pga. den store udbredelse af robotter og mangel på erfarne sikkerhedsadministratorer.

For at opfylde de krav har Omron udviklet NX-seriens sikkerhedsnetværkscontroller, der muliggør nem opbygning af sikkerhedssystemer til store produktionslinjer med industrirobotter, samt til produktionsudstyr, der kræver højhastighedsstyring. Den yder modulær sikkerhedsstyring, hvilket eliminerer behovet for at stoppe hele produktionslinjen, når layoutet ændres eller vedligeholdes. Automatisk programmering til sikkerhedssystemer, offline-simulering og en online-funktionstest, der kontrollerer, at sikkerhedsprogrammer reducerer den nødvendige tid til verificering, fra design til sikkerhed. Desuden gør logning af sikkerhedsdata selv uerfarne medarbejdere i stand til at identificere årsagen til et pludseligt stop på linjen, hvilket bidrager til at maksimere produktiviteten.

NX-seriens sikkerhedsnetværkscontroller består af følgende enheder:

 • NX-SL5500/5700-sikkerheds-CPU-enhed
 • NX-CSG320-kommunikationskontrolenhed
 • NX102-9020-maskinautomationscontroller

Funktioner:

1. To forskellige netværk i et enkelt sikkerhedssystem, der opfylder kundernes behov

 • NX-seriens sikkerhedsnetværkscontroller forbundet med NX102-maskinautomatiseringscontrolleren gør det muligt at bruge både EtherNet/IP + CIP Safety og EtherCAT® + FSoE (FailSafe over EtherCAT) på samme tid.
 • Der kan nemt bygges sikkerhedssystemer til CIP Safety-robotter fra forskellige leverandører.
 • NX-SL5700-sikkerheds-CPU-enheden giver op til 254 CIP Safety-forbindelser, der gør det muligt at bygge sikkerhedssystemer til store produktionslinjer.
 • NX-seriens sikkerhedsnetværkscontroller giver i kombination med NX102-maskinautomatiseringscontrolleren sikkerhedsstyring i realtid af op til 12 motorer med EtherCAT® og FSoE.

2. Integreret udviklingsmiljø Sysmac Studio til hurtig sikkerhedsprogrammering

 • Automatisk programmering skærer i tiden til programmering af sikkerhedsstyring.
 • Offline-simulering giver mulighed for verificering af programmer uden at tilslutte hardware.
 • Online-funktionstest giver instruktioner på skærmen fra sikkerhedssystemets kontrol til at rapportere output, så selv brugere uden ekspertise kan teste sikkerhedssystemerne.

3. Nem vedligeholdelse og hurtig fejlfinding

 • Logning af sikkerhedsdata gør det muligt hurtigt at identificere årsagen til et stop på linjen.
 • Sikkerhedsenhedsgendannelse gør det nemt at udskifte hardware uden brug af software.

Et SD-kort med indstillinger for logning bruges til logning af sikkerhedsdata. Når startudløserbetingelserne er opfyldt, kan de angivne enhedsvariabler og udsatte variabler logges i kronologisk rækkefølge og sendes til hukommelseskortet. Denne funktion gør det muligt hurtigt at identificere årsagen til en pludselig afbrydelse i systemet og foretage forebyggende foranstaltninger.

Ved hjælp af NX-seriens sikkerhedsnetværkscontroller fortsætter Omron med at stile mod bemærkelsesværdige forbedringer af produktivitet og sikkerhed i den globale fremstillingsindustri og fremskynder materialiseringen af "innovative-Automation!" sammen med sine kunder.

*1.        Baseret på Omron-undersøgelse fra juli 2018.
*2.        CIP Safety (Common Industrial Protocol) giver mere sikkerhedsfunktionalitet til det industrielle netværk EtherNet/IP, der er udbredt over hele verden.
*3.        Safety over EtherCAT® er en sikkerhedsprotokol til det industrielle netværk EtherCAT®.

Sysmac er et varemærke eller et registreret varemærke tilhørende Omron Corporation i Japan og andre lande med Omron-fabriksautomatiseringsprodukter.
EtherCAT® er et registreret varemærke og en patenteret teknologi licenseret af Beckhoff Automation GmbH, Tyskland.
Safety over EtherCAT® er et registreret varemærke og en patenteret teknologi licenseret af Beckhoff Automation GmbH, Tyskland.
EtherNet/IPTM og CIP SafetyTM er varemærker tilhørende ODVA.
Andre produktnavne og virksomhedsnavne i dette dokument er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende de respektive virksomheder.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Om Omron

Omron Corporation er en førende industriel automationsvirksomhed, der udnytter sine kerneteknologier inden for Sensing og Kontrol til at udbygge sine forretningsområder inden for f.eks. styringskomponenter, elektroniske komponenter, elektronikkomponenter til bilindustrien, social infrastruktur, sundhed og miljø. Omron blev etableret i 1933 og har omkring 36.000 medarbejdere globalt. Virksomheden tilbyder produkter og løsninger i mere end 117 lande og regioner. Inden for industriel automation bidrager Omron til at skabe et velfærdssamfund ved at tilbyde automationsteknologier, der fremmer innovation inden for produktion samt produkter og kundeservice. Få flere oplysninger på industrial.omron.eu.

Om "innovative-Automation!"

Som den førende virksomhed inden for industriel automation har Omron omfattende produktionslinjer af styringskomponenter og udstyr, der strækker sig fra afstandssensorer og andre inputenheder til forskellige styreenheder og outputenheder, som f.eks. servomotorer samt en række sikkerhedsenheder og industrielle robotter. Ved at kombinere disse enheder via software har Omron udviklet en række forskellige unikke og yderst effektive automationsløsninger til producenter over hele verden. Baseret på Omrons adgang til egne avancerede teknologier og omfattende udvalg af enheder har Omron udviklet et strategisk koncept kaldet "innovative-Automation!", der består af tre innovationer eller "i'er" - "integreret" (udvikling af styreenheder), "intelligent" (udvikling af intelligens med ICT) og "interaktiv" (ny harmonisering mellem mennesker og maskiner). Omron er nu dedikeret til at forsyne produktionssteder med innovative løsninger til realisering af dette koncept.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from