Omron

Omron biedt 'proof of concept' aan klanten met acht Innovation Labs in Europa 

Omron - een van 's werelds toonaangevende leveranciers van industriële automatisering – opent met trots de deuren van acht nieuwe Innovation Labs in Europa. In deze laboratoria kunnen fabrikanten de voordelen ervaren van een verbonden, geautomatiseerde en intelligente fabriek, die is geoptimaliseerd met de nieuwste automatiserings- en roboticatechnologieën. Ook is het mogelijk 'proof of concept'-testen uit te voeren voor nieuwe omgevingen.

Omron engineers werken samen met klanten en delen hun technische vaardigheden en kennis om deze nieuwe technologieën onder de knie te krijgen. Elk nieuw Innovation Lab beslaat een reeks innovatieve technologieën waaronder vaste en mobiele robotsystemen. Het doel van deze laboratoria is om producenten beter voor te bereiden op de huidige slimme productiemogelijkheden. Ze kunnen ervaren hoe geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI), het Internet of Things (IoT) en robotica in hun fabriek kunnen worden toegepast, met name voor de voedingsmiddelen- en warenindustrie, verpakkingsindustrie en automotive industrie, maar ook op het gebied van mechanische en fabrieksengineering.

De productiebehoeften van de klant in kaart gebracht
De nieuwe Innovation Labs zijn gericht op de specifieke behoeften van een individuele klant in de lokale taal. Ze bieden concreet bewijs dat geïntegreerde robotica en automatisering het mogelijk maken kosten te verlagen, kwaliteit te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Het doel is een 'proof of concept' te creëren voor de klant, iets dat daadwerkelijk kan worden toegepast in de productie. Daarmee overbruggen de Innovation Labs de kloof tussen theorie en praktijk. Elk lab beschikt over diverse robotcellen met SCARA en zesassige robots, die worden ondersteund door een mobiele robot om de intralogistieke processen te demonstreren.

'Proof of concept' ontwikkeld in samenwerking met klanten
Het Europese Automation Technology Center (ATC) in Barcelona slaagt er in om de voordelen van industriële automatisering meer onder de aandacht te brengen. De Innovation Labs laten individuele klanten zien hoe hun bestaande productie-installaties kunnen profiteren van geïntegreerde robotica en automatisering. Dit betekent samen dingen uitproberen, om te zien of een oplossing ook in de praktijk werkt. Omron biedt in wezen een 'proof of concept' waarmee klanten zelf kunnen zien hoe ze geïntegreerde robotica en automatisering kunnen implementeren. Met deze nieuwe Innovation Labs geeft Omron zijn klant de mogelijkheid om de voordelen van Smart Manufacturing te benutten. Dit maakt onderdeel uit van Omron’s inzet om innovatie te bieden aan productielocaties met 'de drie i's': 'integratie' (ontwikkeling van regelsystemen), 'intelligentie' (ontwikkeling van intelligentie door ICT) en 'interactiviteit' (nieuwe harmonisatie tussen mens en machine)."

Acht locaties
De eerste vijf Innovation Labs gaan in oktober 2018 van start en twee andere openen kort daarna hun deuren. Ze zijn te vinden in Stuttgart in Duitsland, Milaan in Italië, Madrid in Spanje, Milton Keynes in het VK, Tychy in Polen, Istanbul in Turkije en Argonay in Frankrijk. Deze zeven nieuwe Innovation Labs zijn de opvolgers van het Nordic Automation Center, Malmö, Zweden, dat al sinds oktober 2017 een vergelijkbare rol heeft.

Lezersvragen

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands

+31 (0)23 568 13 00

www.industrial.omron.eu

@omroneurope

omron

omroneurope

omroneurope


Opmerkingen voor de redactie

Over Omron

Omron Corporation is een toonaangevend industrieel automatiseringsbedrijf dat gebruikmaakt van zijn kerntechnologieën voor detectie en besturing om het marktaandeel in diverse sectoren uit te breiden, zoals besturingscomponenten, elektronische componenten (o.a. voor de auto-industrie), sociale infrastructuur, gezondheidszorg en milieu. Omron is opgericht in 1933, heeft wereldwijd ongeveer 36.000 werknemers in dienst en levert producten en diensten aan meer dan 117 landen en regio's. In de sector industriële automatisering biedt Omron toegevoegde waarde door automatiseringstechnologieën aan te bieden die niet alleen zorgen voor innovatie van de productie, maar ook van producten en klantondersteuning. Ga voor meer informatie naar industrial.omron.eu.

Over "innovative-Automation!"

Als marktleider op het gebied van industriële automatisering levert Omron een uitgebreid assortiment regelcomponenten en -apparatuur, variërend van beeldverwerkingssensoren en andere invoerapparatuur tot diverse controllers en uitvoerapparaten zoals servomotoren, evenals een reeks veiligheidsvoorzieningen en industriële robots. Door deze apparaten via software te combineren, heeft Omron een verscheidenheid aan unieke en zeer effectieve automatiseringsoplossingen ontwikkeld voor fabrikanten wereldwijd. Puttend uit een schat aan geavanceerde technologieën en uitgebreide leveringsprogramma ontwikkelde Omron een strategisch concept met de naam 'innovative-Automation!' Dit concept bestaat uit drie innovaties of 'de drie i's' -- 'integratie' (ontwikkeling van regelsystemen), 'intelligent' (ontwikkeling van intelligentie door ICT) en 'interactief' (nieuwe harmonisatie tussen mens en machine). Omron streeft ernaar productielocaties te helpen innoveren door dit concept in praktijk te brengen.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151

marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017

aluykx@​emg-marcom.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from