Omron

Omron introducerar en smartkamera i FHV7-serien med världens första flerfärgade belysning och bildgivare med 12 megapixel

Omron Corporation (HQ: Shimogyo-ku, Kyoto. VD: Yoshihito Yamada) har meddelat den globala lanseringen av sin nya smartkamera i FHV7-serien med belysnings- och bildbehandlingsfunktioner för avancerade visuella inspektioner. Tack vare världens första flerfärgade belysning *1 och den klassledande*2 högupplösta kameran med 12 megapixel krävs bara en enda smartkamera i FHV7-serien för att uppnå branschens högsta precisionsstandarder när det gäller visuella inspektioner av en mycket blandad produktionslinje.

Samtidigt som konsumenternas kvalitetskrav blir allt strängare blir företagens sociala ansvar allt viktigare. För att kunna uppfylla kraven inför tillverkarna allt striktare kvalitetskontroller för att bevara och förbättra produktkvaliteten och genast identifiera orsaker till brister. På grund av trenden med anpassning för att tillfredsställa föränderliga kundbehov produceras dessutom olika produkter allt oftare på en enda linje, vilket gör att produkter i olika färger och storlekar måste kvalitetskontrolleras. För att utföra sådana avancerade kvalitetskontroller i en flexibel produktion är det ytterst viktigt att minimera driftstopp vid byte mellan olika produkter.

Det är mot denna bakgrund Omron ger sig in på området för högpresterande smartkameror som gör det möjligt att enkelt införa avancerade visuella inspektioner i tillverkningsprocessen. FHV7-serien är utrustad med en flerfärgad belysning och ett autofokusobjektiv, vilket gör den flexibel nog att kunna reagera på färg- och storleksändringar på de objekt som ska kontrolleras. Det gör att behovet av särskilda färdigheter när det gäller kameramontering och justeringar för att uppfylla olika produkt- och inspektionskriterier försvinner, även i en flexibel produktionslinje där många olika typer av produkter produceras i olika kvantiteter. Dessutom finns bildbearbetningsfunktioner i klassledande hastigheter*2 och en kamera på 12 megapixel som ger en förstklassig upplösning och gör det möjligt att uppnå högre precision vid inspektioner och höja produktionskvaliteten utan att sänka produktionshastigheten. I tillägg till dessa nya funktioner finns en mycket snabb bildkomprimeringsalgoritm som komprimerar inspektionsbilderna dubbelt*3 så snabbt som normalt, vilket innebär att alla bilddata kan sparas även under mätning och ger fullständig spårbarhet i produktionsprocesser där kvalitet är av yttersta vikt.

Med en fjärdedel av volymen på Omrons ledande modell, sensorstyrenheten i FH-serien, erbjuder FHV7-serien samma höga nivå av bildbehandlingskapacitet. Detta uppnås genom integrering av Omrons snabba och mycket precisa bildbehandlingsteknik med den kompakta, snabba och högupplöst kamerateknik som tillhandahålls av Omron SENTECH, som förvärvades i juli 2017.

Genom att använda smartkameran i FHV7-serien ökar Omron, tillsammans med sina kunder, takten inom innovativ automation och fortsätter att sträva efter stora förbättringar inom produktivitet och kvalitetskontroll för tillverkningsindustrin.

Egenskaper

1. En kamera för kontroll av olika produkter

  • Flerfärgade lampor ger en snabb lösning på problemet med att mäta olika färger. När produktdesignen ändras eller en ny modell läggs till kan du enkelt ändra en parameter istället för att byta eller finjustera lampor.
  • Bildsensorn med maximalt 12 megapixel ger mycket precisa inspektioner av större områden. Det eliminerar behovet av att installera flera kameror eller en mekanism för att flytta kameran för att fånga olika kontrollpunkter på olika modeller på samma produktionslinje. Det minskar konstruktionsarbetet och komponentkostnaderna.
  • Autofokusobjektivet täcker brännvidder från 59 till 2 000 mm*4. Även när produkter i olika storlekar tillverkas kan fokusområdet enkelt ändras med parametrarna. Det eliminerar behovet av en mekanism för att flytta kameran, samtidigt som komponentkostnaderna och behovet av konstruktionsarbete minskar.

2. Modulär struktur för en mängd olika tillämpningar

  • Modulstrukturen gör att du fritt kan kombinera objektiv och belysning med kameran.
  • Utrymmet som kameran upptar påverkas inte av modulbyten, vilket minskar konstruktions- och underhållsarbetet.

3. Förhöjd produktionskvalitet utan att offra cykeltid

  • Den dubbelkärninga processorn ger den snabbaste bildbehandlingen bland alla smartkameror – fyra gånger snabbare än den tidigare hastigheten. Produktionscykelns tid kan bibehållas även om upplösningen ökas eller inspektionsföremål läggs till.
  • Höghastighetsloggning som gör att mätningar kan utföras samtidigt som bilddata sparas, och snabb bilddatakomprimering möjliggör fullständig spårbarhet.

*1. Världens första smartkamera med en flerfärgad belysning . Baserat på Omrons undersökning i oktober 2018.
*2. Den snabbaste hastigheten och högsta upplösningen hos en smartkamera. Baserat på Omrons undersökning i oktober 2018.
*3. Jämfört med tid för mätning och datasparning för visualiseringssensorer som är installerade i kundernas maskiner. Baserat på Omrons undersökning i oktober 2018.
*4. Fokusområde varierar beroende på objektivtyp.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Om Omron

Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 36 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 117 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på industrial.omron.eu.

Om innovative-Automation!

Som världsledare inom industriell automation har Omron omfattande produktlinjer med styrkomponenter och -utrustning, allt från bildbearbetningssensorer och andra inmatningsenheter till olika styrenheter och utmatningsenheter som servomotorer, samt en mängd säkerhetsanordningar och industrirobotar. Genom att kombinera dessa enheter via programvara har Omron utvecklat en mängd unika och mycket effektiva automationslösningar för tillverkare över hela världen. Baserat på sina många avancerade tekniker och sitt omfattande utbud av enheter, har Omron tagit fram ett strategiskt koncept kallat innovativ-Automation!, som består av tre innovationer eller ”i:n” – ”integrerad” (utveckling av styrning), ”intelligent” (utveckling av intelligens genom ICT) och ”interaktiv” (ny harmonisering mellan människa och maskin). Omron vill nu förnya tillverkningsanläggningar genom att förverkliga det här konceptet.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from