Omron

Omron lanserer smartkameraer i FHV7-serien med verdens første flerfargede belysning og bildesensor på 12 megapiksler

Omron Corporation (hovedkvarter: Shimogyo-ku, Kyoto, administrerende direktør: Yoshihito Yamada) har kunngjort at de nå lanserer sin nye FHV7-smartkameraserie globalt. Disse smartkameraene har belysnings- og bildebehandlingsfunksjoner som kan brukes til avanserte visuelle kvalitetskontroller. Verdens første flerfargede belysning*1 og et bransjeledende*2 kamera med høy oppløsning på 12 megapiksler gjør at du bare trenger et smartkamera fra FHV7-serien for å oppnå de høyeste bransjestandardene for presisjon under visuelle kontroller av en komplisert produksjonslinje.

Samtidig som forbrukeres kvalitetskrav blir stadig strengere, blir også bedrifters sosiale ansvar stadig viktigere. Produsenter innfører derfor strengere kvalitetskontroller for å imøtekomme disse kravene og for å opprettholde og forbedre produktkvaliteten. På denne måten kan man også raskere finne årsaken til feil. Forskjellige produkter blir også oftere produsert i én enkel produksjonslinje for å imøtekomme nye kundebehov i tråd med dagens massetilpasningstrender. Dette krever kvalitetskontroller av produkter i ulike farger og størrelser. For å utføre slike avanserte kvalitetskontroller i en fleksibel produksjonslinje er det viktig å redusere nedetiden under omstillingen til andre produkter.

Det er i denne sammenhengen Omron lanserer smartkameraer med høy ytelse som kan brukes til visuelle kvalitetskontroller i produksjonsprosessen. FHV7-serien er utstyrt med flerfarget belysning og et autofokusobjektiv. Disse kameraene responderer på farge- og størrelsesendringer i produktene som kontrolleres. Dermed trengs det ikke noen spesielle ferdigheter for å installere og justere kameraet i henhold til ulike produkter og kontrollkriterier, selv i en fleksibel produksjonslinje der en rekke ulike produkter produseres i ulike mengder. Bildebehandlingsegenskapene med bransjeledende hastighet og et kamera på 12 megapiksler gjør det også mulig å oppnå høyere presisjon i kontroller og økt produktkvalitet uten å senke produksjonshastigheten*2. Disse funksjonene kombineres med en rask komprimeringsalgoritme som komprimerer kontrollbilder dobbelt så raskt som vanlige hastigheter*3. Dette gjør at alle bildedataene kan lagres, selv under kjøring, og at man kan få full oversikt over produksjonsprosesser der det er avgjørende med kvalitetskontroller.

FHV7 veier bare en fjerdedel sammenlignet med Omron’s ledende modell, FH-serie vision-kontroller og har de samme avanserte bildebehandlingsegenskapene. Dette oppnås ved å integrere Omron’s raske og svært presise bildebehandlingsteknologi med et kompakt, raskt og høyoppløselig kameradesign fra Omron SENTECH, som ble kjøpt opp i juli 2017.

Med FHV7-smartkameraserien setter Omron fart på innovativ automatisering sammen med kundene sine, og selskapet fortsetter å lete etter enestående produktivitets- og kvalitetskontrollforbedringer for bransjen.

Funksjoner

1.Et enkelt kamera til kontroll av ulike produkter

  • Den flerfargede belysningen er en rask løsning på problemet med å kontrollere ulike farger. Når produktdesignet skal endres, eller når en ny modell skal produseres, kan du ganske enkelt bare endre en parameter i stedet for å endre eller finjustere belysningen.
  • Bildesensoren med maksimalt 12 megapiksler gjør det mulig å kontrollere større områder med høy presisjon. Dette fjerner behovet for installasjon av flere kameraer eller en mekanisme som flytter kameraet for å fange opp ulike kontrollpunkter på ulike modeller på den samme produksjonslinjen. På denne måten reduseres designarbeid og komponentkostnader.
  • Autofokusobjektivet dekker en brennvidde fra 59 til 2000 mm*4. Selv når produkter av ulik størrelse produseres, kan brennvidden enkelt endres med ulike parametere. Dette fjerner behovet for en mekanisme som kan flytte kameraet, noe som igjen reduserer designarbeid og komponentkostnader.

2. Modulstruktur for en rekke bruksområder

  • Modulstrukturen gjør at du fritt kan kombinere ønsket objektiv og belysning med kameraet.
  • Størrelsen på kameraet påvirkes ikke av modulvalget, noe som reduserer design- og vedlikeholdsarbeid.

3. Øk produksjonskvaliteten uten å ofre syklustid

  • En tokjerners prosessor sørger for den raskeste bildebehandlingshastigheten blant smartkameraer. Den er fire ganger raskere enn den tidligere hastigheten. Produksjonssyklustiden kan opprettholdes selv om oppløsningen økes eller om det legges til flere kontrollelementer.
  • Rask logging, som gjør at kontroll kan utføres mens bildedata lagres, og rask bildedatakomprimering gir komplett sporbarhet.

*1. Verdens første smartkamera med flerfarget belysning. Basert på en Omron-undersøkelse fra oktober i 2018.
*2. Raskeste hastighet og høyeste oppløsning i et smartkamera. Basert på en Omron-undersøkelse fra oktober i 2018.
*3. Sammenlignet med kontrolltid og datalagringstider for visionsensorer installert i kunders maskiner. Basert på en Omron-undersøkelse fra oktober i 2018.
*4. Fokusrekkevidden varierer avhengig av objektivtype.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Om Omron

Omron Corporation er et ledende firma for industriell automasjon som utnytter kjerneteknologien i sensor- og kontrollkomponentene sine for å kunne ekspandere innenfor bransjer som blant annet bilbransjen, sosial infrastruktur, helse og miljø. Omron ble grunnlagt i 1933, har rundt 36 000 ansatte over hele verden og tilbyr produkter og tjenester i 117 land og regioner. Innen industriell automasjon bidrar Omron til å skape et rikt samfunn ved å tilby automasjonsteknologier som bidrar til nyskaping innen produksjon, samt produkter og kundestøtte. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til industrial.omron.eu.                 

Om «innovative-Automation!»

Som en leder innen industriell automasjon har Omron omfattende serier av kontrollkomponenter og -utstyr, som spenner fra sensorer for bildebehandling og andre outputenheter, som servomotorer, til en serie av sikkerhetsutstyr og industriroboter. Ved å kombinere slikt utstyr har Omron utviklet en rekke ulike og svært effektive automasjonsløsninger for produsenter over hele verden. Basert på sin beholdning av avanserte teknologier og omfattende utstyrsserier har Omron definert et strategisk konsept kalt «innovative-Automation!», som består av tre nyskapninger, «i's» – «integrated» (kontrollutvikling), «intelligent» (utvikling av intelligens gjennom IKT) og «interactive» (ny harmonisering mellom mennesker og maskiner). Omron har nå forpliktet seg til å bringe innovasjon til produksjonsanlegg ved å realisere dette konseptet.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from