Omron

Omron introduceert de FHV7-serie Smart Camera met 's werelds eerste 12 megapixel beeldsensor en meerkleurige lichtbron

Omron Corporation (HQ: Shimogyo-ku, Kyoto. CEO: Yoshihito Yamada) heeft de wereldwijde release aangekondigd van de nieuwe FHV7-serie Smart Camera met lichtbron en beeldverwerkingsfunctionaliteit voor geavanceerde vision-inspecties. Dankzij 's werelds eerste meerkleurige lichtbron*1 en een best-in-class*2 12 megapixel hoge resolutie camera, is er slechts één FHV7-serie Smart Camera nodig om met de hoogste precisie vision-inspecties uit te voeren in productielijnen met een grote productvariatie.

Nu consumenten steeds strengere kwaliteitseisen stellen, wordt ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven steeds belangrijker. Om aan deze vereisten te voldoen, introduceren fabrikanten strengere kwaliteitscontroles om de productkwaliteit te handhaven en te verbeteren, en om oorzaken van defecten snel te identificeren. Daarnaast worden in lijn met de trend van massamaatwerk om aan veranderende behoeften van de consument te voldoen, steeds vaker verschillende producten op één productlijn geproduceerd. Dit heeft tot gevolg dat er kwaliteitsinspecties moeten worden uitgevoerd voor producten met verschillende kleuren en afmetingen. Om dergelijke geavanceerde kwaliteitsinspecties uit te kunnen voeren in een flexibele productieomgeving, is het van cruciaal belang de uitvaltijd voor overschakeling op andere producten tot een minimum te beperken.

Daarom heeft Omron zich toegelegd op het gebied van hoogwaardige slimme camera's waarmee het mogelijk wordt om geavanceerde vision-inspecties eenvoudig te integreren in productieprocessen. De FHV7-serie is voorzien van een meerkleurige lichtbron en een autofocuslens, waardoor de camera flexibel kan reageren op veranderingen in de kleur en afmeting van de objecten die worden geïnspecteerd. Hierdoor zijn er geen speciale vaardigheden meer vereist voor de installatie en aanpassing van de camera voor verschillende producten en inspectiecriteria, zelfs bij een flexibele productielijn waar veel verschillende soorten producten worden geproduceerd in verschillende hoeveelheden. Bovendien zorgen de beeldverwerking met 'best-in-class' snelheden*2 en een 12-megapixel hoge resolutie camera ervoor dat het mogelijk is om nauwkeurigere inspecties uit te voeren en een hogere productiekwaliteit te bereiken zonder de productiesnelheid te laten dalen. Naast deze functies wordt er een algoritme voor hogesnelheidsbeeldcompressie gebruikt om inspectiebeelden op dubbel*3 de normale snelheid te comprimeren, zodat alle beeldgegevens nog tijdens de meting kunnen worden opgeslagen voor volledige traceerbaarheid in productieprocessen waarin kwaliteitsbeheer het allerbelangrijkst is.

De FHV7-serie is slechts een kwart zo groot als het toonaangevende model van Omron, de FH-serie sensorcontroller, maar biedt hetzelfde hoge niveau van beeldverwerkingscapaciteit. Dit wordt bereikt door de integratie van Omrons snelle, uiterst nauwkeurige beeldverwerkingstechnologie met een compact hoge resolutie cameraontwerp van Omron SENTECH dat in juli 2017 werd aangekocht.

Met het gebruik van de FHV7-serie smart camera versnelt Omron de innovatieve automatisering samen met haar klanten, en blijft streven naar indrukwekkende verbeteringen in productiviteit en kwaliteitscontrole voor de productie-industrie.

Kenmerken

1. Eén camera voor inspectie van diverse producten

  • Meerkleurig licht is de eenvoudige oplossing voor het meten van verschillende kleuren. Wanneer het productontwerp wordt gewijzigd of een nieuw model wordt toegevoegd, wijzigt u gewoon een parameter in plaats van de verlichting te vervangen of af te stellen.
  • De beeldsensor met maximaal 12 megapixels maakt een zeer nauwkeurige inspectie voor grotere gebieden mogelijk. Hierdoor is het niet langer nodig om meerdere camera's te installeren of een mechanisme te installeren waarmee camera's worden verplaatst om verschillende controlepunten op verschillende modellen op dezelfde productielijn vast te leggen. Dit vermindert de kosten voor ontwerpwerkzaamheden en componenten.
  • De autofocuslens heeft een brandpuntsafstand van 59 tot 2000 mm*4. Zelfs wanneer er producten met verschillende afmetingen worden geproduceerd, kan het focusbereik eenvoudig worden gewijzigd met parameters en is er geen mechanisme nodig om de camera te verplaatsen. Zo bespaart u op ontwerp- en componentkosten.

2. Modulaire structuur voor een breed scala aan toepassingen

  • Door de modulaire structuur kunt u naar eigen voorkeur een combinatie van lens en licht samenstellen voor de camera.
  • De afmetingen van de camera veranderen niet wanneer een module wordt vervangen, zodat er minder tijd nodig is voor ontwerp en onderhoud.

3. Productiekwaliteit verhogen zonder cyclustijden te vertragen

  • De dual-core CPU zorgt voor de hoogste beeldverwerkingssnelheid bij smart camera's, maar liefst vier keer sneller dan ervoor. De productiecyclustijd kan worden behouden, zelfs wanneer de resolutie wordt verhoogd of er meer inspectie-items worden toegevoegd.
  • Met de snelle registratie waardoor de metingen kunnen worden uitgevoerd terwijl beeldgegevens worden opgeslagen, en de snelle beeldgegevenscompressie, is volledige traceerbaarheid mogelijk.

*1. 's Werelds eerste Smart Camera met een meerkleurige lichtbron. Gebaseerd op een onderzoek van Omron in oktober 2018.
*2. Hoogste snelheid en resolutie in een smart camera. Gebaseerd op een onderzoek van Omron in oktober 2018.
*3. Vergeleken met meettijden en tijden voor opslaan van gegevens voor vision-sensoren geïnstalleerd in de machines van klanten. Gebaseerd op een onderzoek van Omron in oktober 2018.
*4. Focusbereik is afhankelijk van het type lens.

Lezersvragen

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Opmerkingen voor de redactie

Over Omron

Omron Corporation is een toonaangevend industrieel automatiseringsbedrijf dat gebruikmaakt van zijn kerntechnologieën voor detectie en besturing om het marktaandeel in diverse sectoren uit te breiden, zoals besturingscomponenten, elektronische componenten (o.a. voor de auto-industrie), sociale infrastructuur, gezondheidszorg en milieu. Omron is opgericht in 1933, heeft wereldwijd ongeveer 36.000 werknemers in dienst en levert producten en diensten aan meer dan 117 landen en regio's. In de sector industriële automatisering biedt Omron toegevoegde waarde door automatiseringstechnologieën aan te bieden die niet alleen zorgen voor innovatie van de productie, maar ook van producten en klantondersteuning. Ga voor meer informatie naar industrial.omron.eu.

Over "innovative-Automation!"

Als marktleider op het gebied van industriële automatisering levert Omron een uitgebreid assortiment regelcomponenten en -apparatuur, variërend van beeldverwerkingssensoren en andere invoerapparatuur tot diverse controllers en uitvoerapparaten zoals servomotoren, evenals een reeks veiligheidsvoorzieningen en industriële robots. Door deze apparaten via software te combineren, heeft Omron een verscheidenheid aan unieke en zeer effectieve automatiseringsoplossingen ontwikkeld voor fabrikanten wereldwijd. Puttend uit een schat aan geavanceerde technologieën en uitgebreide leveringsprogramma ontwikkelde Omron een strategisch concept met de naam 'innovative-Automation!' Dit concept bestaat uit drie innovaties of 'de drie i's' -- 'integratie' (ontwikkeling van regelsystemen), 'intelligent' (ontwikkeling van intelligentie door ICT) en 'interactief' (nieuwe harmonisatie tussen mens en machine). Omron streeft ernaar productielocaties te helpen innoveren door dit concept in praktijk te brengen.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from