Omron

Az Omron bemutatja az FHV7 sorozatát, a világ első többszínű megvilágítással és 12 megapixeles képérzékelővel ellátott intelligens kamera termékcsaládját

Az Omron Corporation vállalat (Székhely: Shimogyo-Ku, Kiotó. CEO: Yoshihito Yamada) bejelentette a fejlett vizuális vizsgálatok érdekében fény- és képfeldolgozási funkciókkal rendelkező, új FHV7 sorozatú intelligens kamerájának globális bemutatását. A világon elsőként többszínű fényérzékelésre*1 képes és kategóriaelső*2 12 megapixeles felbontású kamerának köszönhetően csupán egyetlen FHV7 sorozatú intelligens kamerára van szükség a legmagasabb ipari szabványokat kielégítő pontosság eléréséhez a sokféle különböző alkatrészt feldolgozó gyártósorokon végzett vizuális vizsgálatoknál.

Ahogyan a fogyasztói minőségi követelmények egyre szigorúbbá válnak, úgy válik egyre fontosabbá a vállalati társadalmi felelősségvállalás. Az ilyen követelmények kielégítése érdekében a gyártók szigorúbb minőség-ellenőrzéseket vezetnek be, a termékminőség fenntartása és javítása, valamint a hibák okainak azonnali felismerése érdekében. Továbbá a tömeges testreszabás trendjének követése és a változó ügyféligények kielégítése érdekében gyakrabban van szükség eltérő termékek gyártásra ugyanazon gyártósoron, ami miatt különböző színű és méretű termékek minőségellenőrzését kell elvégezni. A rugalmas gyártási folyamatokkal kapcsolatos fejlett minőségellenőrzések elvégzése szempontjából kulcsfontosságú aleállási és a termékváltási idő minimalizálása.

Ennek érdekében az Omron belép a nagy teljesítményű, intelligens kamerák piacára, melyek lehetővé teszik a fejlett vizuális ellenőrzéseket, a különböző gyártási folyamatokhoz alkalmazkodva. A többszínű fényérzékeléssel és automatikusan fókuszáló lencsével rendelkező FHV7 sorozatú kamera rugalmasan kezeli a vizsgálandó objektumok színében és méretében tapasztalható változásokat. Így nincs szükség kiterjedt ismeretekre a kamera felszerelésekor, továbbá nincs szükség speciális beállításokra a különböző termékekhez és vizsgálati kritériumokhoz való igazításhoz, még a számos különböző típusú, eltérő mennyiségű terméket kezelő rugalmas gyártósorok esetén sem. Mindezeken túl a képfeldolgozás kategóriaelsőnek számító sebességgel*2 történik, a 12 megapixeles kamera pedig szintén kategóriaelső felbontást kínál, aminek köszönhetően még nagyobb pontosság érhető el, és a gyártás lassítása nélkül javítható a termékminőség. Ezen funkciók mellett a kamera egy nagy sebességű képtömörítési algoritmussal is rendelkezik, mely a hagyományos sebesség duplájával*3 tömöríti a vizsgálat során keletkező képeket, így egy mérés során minden képadat elmenthető, és teljes nyomon követhetőség biztosítható a kiemelkedő minőségellenőrzést megkövetelő gyártási folyamatoknál.

Bár az FHV7 sorozatú kamera negyedakkora helyet foglal, mint az OMRON vezető modellje, az FH sorozatú érzékelővezérlő, mégis ugyanolyan magas szintű képfeldolgozási kapacitást kínál. Ez az Omron nagy sebességű, nagy pontosságú képfeldolgozási technológiájának, valamint a 2017 júliusában felvásárolt OMRON SENTECH által biztosított kompakt, nagy sebességű, nagy felbontású kameradizájnnak köszönhető.

Az FHV7 sorozatú intelligens kamerával az Omron tovább gyorsítja az innovatív automatizáció folyamatát, elősegítve a produktivitás és a minőségellenőrzés nagy mértékű fejlődését a gyártási iparágban.

Jellemzők

1. Egy kamera számos különböző termék ellenőrzésére

  • A többszínű fényérzékelés gyors megoldást kínál a különböző színek mérésére. A termékdizájn megváltozása vagy egy új modell bevezetése esetén csupán néhány paramétert kell átállítania, a fényérzékelő berendezések cseréje vagy finomhangolása helyett.
  • Az akár 12 megapixeles felbontásra is képes képérzékelő nagyobb területek nagy pontosságú vizsgálatát teszi lehetővé. Így nincs szükség több kamera vagy egy kameramozgató mechanizmus felszerelésére a különböző modellek különböző vizsgálati pontjainak ellenőrzésére ugyanazon a gyártósoron. Ez csökkenti a tervezési munka mértékét és az alkatrészekkel kapcsolatos költségeket.
  • Az autofókuszos lencse 59 és 2000 mm*4 fókusztávolság-tartománnyal rendelkezik. A fókusztartomány a paraméterek átállításával könnyedén módosítható, eltérő méretű termékek gyártása esetén is. Így nincs szükség kameramozgató mechanizmusra, ami csökkenti a tervezési munka mértékét és az alkatrészköltségeket.

2. Moduláris felépítésének köszönhetően számos alkalmazási területen használható

  • A moduláris felépítésnek köszönhetően szabadon kombinálhatók a lencsék és fényérzékelők a kamerával.
  • A modulok cserélgetése nem befolyásolja a kamera helyigényét, ami csökkenti a tervezési és karbantartási munkák mértékét.

2. Jobb gyártási minőség a ciklusidő feláldozása nélkül

  • A kétmagos processzor az intelligens kamerák között a leggyorsabb képfeldolgozási időt biztosítja – a korábbinál négyszer gyorsabb. A gyártási ciklusidő fenntartható, a felbontás növelése vagy további vizsgálati elemek hozzáadása esetén is.
  • A nagy sebességű naplózás lehetővé teszi, hogy a kamera az adatok mentése közben is végezhessen méréseket, a nagy sebességű képadat-tömörítés pedig tejes nyomon követhetőséget biztosít.

*1. A világ első többszínű fényérzékelésre képes intelligens kamerája. Az Omron 2018 októberében végzett vizsgálata alapján.
*2. A leggyorsabb és legnagyobb felbontású intelligens kamera. Az Omron 2018 októberében végzett vizsgálata alapján.
*3. Az ügyfelek gépeibe épített vizuális érzékelők mérési és adatmentési időivel összehasonlítva. Az Omron 2018 októberében végzett vizsgálata alapján.
*4. A fókusztartomány a lencse típusának függvényében eltérő.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Az Omron vállalatról

Az ipari automatizáció területének egyik vezető vállalataként az Omron vállalat kulcs érzékelési és vezérlési technológiáira támaszkodva terjeszkedik a piacon többek között vezérlőkomponensek, elektronikai komponensek, autóipari elektronikai komponensek, továbbá szociális infrastrukturális, egészségügyi és környezetvédelmi megoldások formájában. Az Omron 1933-ban jött létre, alkalmazottai száma mára globálisan megközelítőleg 36 000, és több mint 117 országban illetve régióban kínálja termékeit és szolgáltatásait. Az ipari automatizáció piacán az Omron az előállítást, a termékeket, valamint az ügyféltámogatást érintő innovációt elősegítő automatizálási technológiákkal dolgozik egy gazdagabb társadalom létrejöttén. További részletekért látogasson el az industrial.omron.eu weboldalra.

Az „innovative-Automation!” részletei

Az ipari automatizáció egyik vezetőjeként az OMRON a különféle biztonsági eszközök és ipari robotok mellett vezérlőelemek és kellékek széles skáláját is nyújtja – képfeldolgozó érzékelőktől és más bemeneti eszközöktől egészen a vezérlőkig és kimeneti eszközökig (például szervomotorok). Mindezek szoftveres kombinációjával az OMRON világszerte számos egyedi, kiemelkedően hatékony automatizációs megoldást nyújt a gyártóknak. A rendelkezésre álló fejlett technológiákra és átfogó eszközkészletre alapozva a vállalat elindította az „innovative-Automation!” nevű stratégiai kezdeményezést, melynek alappilléreit három innováció, három „i” jelenti: „integrált” (vezérlők fejlesztése), „intelligens” (mesterséges intelligencia fejlesztése), „interaktív” (új harmonizáció az emberek és a gépek között). Az OMRON e kezdeményezéssel kötelezte el magát amellett, hogy innovációt juttasson a gyártás helyszíneire.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from