Omron

Omron tuo markkinoille FHV7-sarjan älykameran, jossa on maailman ensimmäinen Multi Color-valo ja 12 megapikselin kuvakenno

Omron Corporation (pääkonttori: Shimogyo-ku, Kioto. Toimitusjohtaja: Yoshihito Yamada) on ilmoittanut uuden FHV7-sarjan älykameran maailmanlaajuisesta julkaisusta. Kameran valaistus- ja kuvankäsittelytoiminnot mahdollistavat edistykselliset konenäkötarkastukset: maailman ensimmäisen Multi Color-valon*1 ja luokkansa parhaimman*2 12 megapikselin korkearesoluutiokameran ansiosta yksi ainoa FHV7-sarjan älykamera riittää saavuttamaan teollisuuden korkeimpien standardien vaatimukset konenäkötarkastuksissa laajan valikoiman tuotantolinjoilla.

Sen lisäksi, että kuluttajien laatuvaatimukset ovat nykyään entistä korkeammat, myös yritysten yhteiskuntavastuulla on aiempaa suurempi merkitys. Valmistajat huomioivat nämä seikat ottamalla käyttöönsä tiukempia laadunvalvontatarkistuksia, jotta tuotteiden laatua voidaan ylläpitää ja parantaa ja jotta vian aiheuttajat voidaan tunnistaa nopeasti. Lisäksi nykyinen massaräätälöintitrendi ja yritysten pyrkimys vastata kuluttajien muuttuviin vaatimuksiin on johtanut siihen, että eri tuotteita valmistetaan yhä useammin yhdellä tuotantolinjalla, joten laatutarkastuksia on pystyttävä tekemään nopeasti erivärisille ja -kokoisille tuotteille. Tällaisten edistyksellisten tarkastusten suorittaminen joustavassa tuotannossa edellyttää, että vaihtoajat eri tuotteiden välillä saadaan kurottua minimiin.

Vastauksena tähän tarpeeseen Omron tuo valikoimaansa tehokkaat älykamerat, joilla vaativien konenäkötarkastusten toteuttaminen valmistusprosesseissa käy helposti. Multi Color-valolla ja automaattisesti tarkentavalla objektiivilla varustettu FHV7-kamera pystyy reagoimaan joustavasti tarkastettavien kohteiden väri- ja kokomuutoksiin. Tämän ansiosta eri tuotteita ja tarkastuskriteereitä varten kameran asentamiseen ja säätämiseen ei tarvita erityisosaamista edes joustavalla tuotantolinjalla, jossa erityyppisiä tuotteita valmistetaan erikokoisina määrinä. Lisäksi alan paras kuvankäsittelynopeus*2 sekä 12 megapikselin kamera takaavat huipputason tarkkuuden, jonka ansiosta voidaan suorittaa entistäkin yksityiskohtaisempia tarkastuksia ja parantaa tuotteiden laatua tuotantonopeudesta tinkimättä. Näihin ominaisuuksiin yhdistyy myös suuren nopeuden kuvanpakkausalgoritmi, joka pakkaa tarkastuskuvat kaksi kertaa*3 tavanomaista nopeammin, jolloin kaikki kuvatiedot voidaan tallentaa jo mittauksen aikana. Tämä takaa täydellisen jäljitettävyyden tuotantoprosesseissa, joissa laadunvalvonta on ensiarvoisen tärkeää.

FHV7-sarjan kamera on kooltaan yksi neljäsosa Omronin johtavasta mallista, FH-sarjan kontrollerista, mutta sen kuvankäsittelykyky on yhtä hyvä. Tämän mahdollistaa Omronin suuren nopeuden ja korkean tarkkuuden kuvankäsittelytekniikka yhdistettynä kompaktiin ja nopeaan korkean resoluution kameratekniikkaan, jonka taustalta löytyy heinäkuussa 2017 yrityskaupalla hankittu Omron SENTECH.

FHV7-sarjan älykameralla Omron vauhdittaa innovatiivisen automaation käyttöönottoa yhdessä asiakkaidensa kanssa ja jatkaa tuottavuutta ja laadunvalvontaa parantavien ratkaisujen kehittämistä valmistusteollisuudelle.

Ominaisuudet

1. Yksi kamera useiden eri tuotteiden tarkastamiseen

  • Multi Color-valo tarjoaa nopean ratkaisun ongelmaan, joka aiheutuu eri värien mittaamisesta. Kun tuotteen mallia muutetaan tai uusi malli lisätään linjalle, muutos voidaan toteuttaa kamerassa helposti parametria muuttamalla sen sijaan, että valoja tarvitsisi vaihtaa tai hienosäätää.
  • Parhaimmillaan 12 megapikselin kuvakenno mahdollistaa suuren tarkkuuden tarkastukset aiempaa leveämmiltä alueilta. Tämän ansiosta järjestelmään ei tarvitse asentaa useita kameroita tai mekanismia kameran liikuttamiseen, jotta voidaan kuvata eri tarkastuskohteita eri malleista samalla tuotantolinjalla. Tämä vähentää suunnittelutyötä ja komponenttikustannuksia.
  • Automaattisesti tarkentavan objektiivin polttoväli on 59 – 2 000 mm*4. Vaikka linjalla valmistettaisiin erikokoisia tuotteita, objektiivin tarkennusaluetta voidaan muuttaa helposti parametreilla. Näin kameran liikuttamiseen ei tarvita erillistä mekanismia, mikä vähentää suunnittelutyötä ja komponenttikustannuksia.

2. Useisiin sovelluksiin sopiva modulaarinen rakenne

  • Modulaarisen rakenteen ansiosta kameraan voi vapaasti liittää halutunlaisen objektiivin ja valon.
  • Moduulin vaihto ei vaikuta kameran kokoon, mikä vähentää suunnittelutyötä ja komponenttikustannuksia.

3. Parempi tuotantolaatu sykliajoista tinkimättä

  • Kaksiytiminen suoritin takaa älykameramarkkinoiden suurimman mahdollisen kuvankäsittelynopeuden, joka on nelinkertainen aiempaan nähden. Tuotannon sykliaika pysyy muuttumattomana, vaikka tarkkuutta tai tarkastuskohteita lisättäisiin.
  • Nopea tietojen rekisteröinti mahdollistaa mittausten suorittamisen samanaikaisesti kuvatietojen tallentamisen kanssa, ja nopeaan kuvanpakkaukseen yhdistettynä ne takaavat täyden jäljitettävyyden.

*1. Maailman ensimmäinen älykamera, jossa on Multi Color-valo. Perustuu Omronin tutkimukseen lokakuussa 2018.
*2. Suurin nopeus ja tarkkuus älykamerassa. Perustuu Omronin tutkimukseen lokakuussa 2018.
*3. Verrattuna asiakkaiden koneisiin asennettujen konenäköantureiden mittaus- ja tietojentallennusaikoihin. Perustuu Omronin tutkimukseen lokakuussa 2018.
*4. Tarkennusalue vaihtelee objektiivin tyypin mukaan.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Tietoja Omronista

Omron Corporation on johtava teollisuusautomaatioalan yritys, jonka toiminta ulottuu yrityksen ydinalueeseen kuuluvasta tunnistus- ja ohjausteknologiasta muun muassa ohjauskomponentteihin, elektroniikkakomponentteihin ja autojen elektroniikkakomponentteihin sekä infrastruktuurisovelluksiin, terveydenhuoltoon ja ympäristöön. Omron perustettiin vuonna 1933, ja sillä on 36 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Yrityksen tuote- ja palvelutarjonta kattaa yli 117 maata ja aluetta. Teollisuusautomaation alalla Omron edistää yhteiskunnan hyvinvointia tarjoamalla automaatiotekniikkaa, joka edistää innovatiivista tuotantoa, sekä tuotteita ja asiakastukea. Lisätietoja on osoitteessa industrial.omron.fi.

Tietoja ”innovative-Automation!”-konseptista

Johtavana teollisuusautomaation toimittajana Omronilla on kattava valikoima osia ja laitteita kuvankäsittelyantureista ja muista tulolaitteista erilaisiin ohjaimiin ja lähtölaitteisiin, kuten servomoottoreita, sekä valikoima turvalaitteita ja teollisuusrobotteja. Yhdistämällä nämä laitteet ohjelmiston kautta Omron on kehittänyt ainutlaatuisia ja erittäin tehokkaita automaatioratkaisuja valmistajille ympäri maailman. Ammentamalla laajasta kehittyneiden tekniikoiden ja kattavien laitevalikoimien varannostaan Omron on lanseerannut innovatiivisen automaation strategisen konseptin nimellä ”innovative-Automation!”. Ajatuksen ytimessä on kolme innovaatiota tai i:tä – ”integrated” (integroidun ohjauksen kehitys), ”intelligent” (tieto- ja viestintätekniikan avulla kehitetty äly) ja ”interactive” (uudenlainen interaktiivinen ihmisten ja koneiden välisen yhteistyön sovittaminen). Omron on sitoutunut tuomaan innovoinnin tuotantolaitoksiin konkretisoimalla tämän periaatteen.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from