Omron

Omron lanserar nya IoT-sensorer för processtyrning för flöde (E8FC) och tryck (EFPC)

Nya flödessensorer E8FC och trycksensorer E8PC från Omron innebär ett generationsskifte beträffande innovativa lösningar för styrning av industriella processer som använder olika vätskor och gaser. Dessa sensorer är baserade på en unik teknik och kan utföra dubbel övervakning av huvudparametrar för flöde och tryck. Dessutom kan de användas för temperaturkontroll och ge förvarning om processavvikelser med ljust färgade visuella signaler och lättlästa parametrar på tydlig svartvit organisk indikator.

Sensorerna kan överföra information om det övervakade systemets status över en snabb COM3 med kommunikationsstandard IO-Link, och även identifiera data och parametrar för självdiagnostik.

Flödes- och tryckregleringssensorer E8FC/E8PC känner även av vårt ”vertikala integrationskoncept” som låter överföringen av processdata från den lägsta nivån i automationspyramiden upp till toppen och inställningsparametrar uppifrån att överföras nedåt till varje sensor.

De nya E8FC-sensorerna kan användas inom fordonsindustrin för att förhindra plötsliga stopp och defekter i gjututrustning och svetsmaskiner som beror på avvikelser hos kylvätskan. Och tack vare noggrann övervakning av hydraultryck kan den nya E8PC tillämpas för att förhindra press- och bearbetningsdefekter i olika typer av pressar och i CNC-maskiner och andra avancerade fleroperationsmaskiner.

Andra branscher kan dra nytta av den här tekniken utöver fordonsindustrin. Dessa omfattar industrier där ett enda misstag eller en enda avvikelse i bearbetningen kan orsaka enorma skador på hela produktionsprocessen eller den färdiga produkten. Den nya E8FC/E8PC kan användas som en effektiv lösning för att förutse och informera om dessa typer av problem i förväg.

Detaljerad information om varje sensor finns på följande sidor:

E8FC: https://industrial.omron.eu/en/products/e8fc-flow-sensors
E8PC: https://industrial.omron.eu/en/products/e8pc-pressure-sensors

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Om Omron

Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 36 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 117 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på industrial.omron.eu.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from