Omron

Omron integrerar Microscan Systems i sina totallösningar för kvalitetskontroll, inspektion och spårbarhet

I och med förvärvet av Microscan Systems läggs ytterligare 35 års erfarenhet av streckkodsläsare, maskinvision och verifieringsexpertis till Omrons innovativa lösningar för industriautomation och säkring av kvalitet, produktivitet och konsumentsäkerhet.

Omron Industrial Automation Europe meddelar att Microscan Systems lösningar för automatisk identifiering, maskinvision och verifiering har integrerats i den övergripande produktlinjen för kvalitetskontroll och inspektion efter att förvärvet slutfördes den 2 oktober 2017.

Kvalitetstillverkning och fullständig produktspårbarhet är nyckelfaktorer för att säkra produktkvalitet, konsumentsäkerhet och efterlevnad av bransch- och industriregler samtidigt som produktiviteten maximeras. Med en lösning för fullständig spårbarhet och inspektion kan tillverkaren följa produkterna under hela tillverkningsprocessen, registrera alla produktionssteg för att optimera kvaliteten och säkerställa att eventuella fel upptäcks tidigt. Dessutom kan enskilda produkter och komponenter spåras i hela leverantörskedjan, från fabriken till konsumenten.

Med förvärvet av Microscan Systems kan Omron erbjuda en kraftfull lösning för kodläsning på sina viktiga tillverkningsmarknader och utveckla kontrollen av tillverkningsutrustning och produktionslinjer. Med hjälp av IoT kan i stort sett allt på fabriksgolvet anslutas, inklusive komponenter och maskiner. Detta ger flexibel automatisering till fabriksgolven så att olika typer av konsumentkrav kan tillgodoses.

”Det är spännande för oss att kombinera Microscans 35 år långa erfarenhet av streckkodsläsare, smarta kameror och verifierare med Omrons expertis inom industriell automation,” säger Nico Hooiveld, Market Manager på Omron Europe. ”Nu kan vi erbjuda en heltäckande lösning till företag som vill integrera spårbarhets- och inspektionslösningar i sin tillverkningslinje, inklusive förstklassiga styrenheter med inbyggd SQL som kan kommunicera direkt med streckkodsläsarna och en central databas.”

”På lokal nivå har Microscans befintliga kunder och partner även i fortsättningen tillgång till de kvalitetslösningar som de är vana vid, men med fördelen att även kunna dra nytta av Omrons omfattande sälj- och supportnätverk, lokal personal med kundkontakt och ett fullständigt produktutbud från en och samma leverantör, med allt från sensorer och komponenter till styrenheter, industrirobotar och säkerhetsenheter,” säger Jan Nieswandt, EMEA Product Marketing Manager för Vision.

Microscans lösningar bidrar till Omrons målsättning att snabbare skapa intelligenta tillverkningsanläggningar – en viktig nyckel till att förverkliga konceptet ”innovative-Automation!” I och med detta främjar Omron distribution och handel med ”information of things” i hela samhället, vilket ger bättre produktsäkerhet för konsumenter över hela världen.

”Vi vill utveckla nya, omfattande lösningar genom att kombinera funktionaliteten i Microscans maskin- och programvara med Omrons beprövade kompetens inom automationslösningar,” tillägger Jan Nieswandt. ”Vi är stolta över att presentera vårt första gemensamma resultat, den kompakta streckkodsläsaren V430-F med autofokus och högklassig avkodning för 1D/2D- och DPM-koder i ett tåligt IP67-aluminiumhölje, avsedd för tillverkare av fordonselektronik, livsmedel, konsumentvaror och farmaceutiska produkter.”

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Om Omron

Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 36 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 117 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på industrial.omron.eu.

Om innovative-Automation!

Som världsledare inom industriell automation har Omron omfattande produktlinjer med styrkomponenter och -utrustning, allt från bildbearbetningssensorer och andra inmatningsenheter till olika styrenheter och utmatningsenheter som servomotorer, samt en mängd säkerhetsanordningar och industrirobotar. Genom att kombinera dessa enheter via programvara har Omron utvecklat en mängd unika och mycket effektiva automationslösningar för tillverkare över hela världen. Baserat på sina många avancerade tekniker och sitt omfattande utbud av enheter, har Omron tagit fram ett strategiskt koncept kallat innovativ-Automation!, som består av tre innovationer eller ”i:n” – ”integrerad” (utveckling av styrning), ”intelligent” (utveckling av intelligens genom ICT) och ”interaktiv” (ny harmonisering mellan människa och maskin). Omron vill nu förnya tillverkningsanläggningar genom att förverkliga det här konceptet.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from