Omron

Omron kan door de overname van Microscan Systems totaaloplossingen bieden voor kwaliteitscontrole, inspectie en traceerbaarheid

Met de overname van Microscan Systems voegt Omron meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van barcode-uitlezingen, machine vision en verificatie toe aan haar innovatieve industriële automatiseringsoplossingen. Zo kan Omron kwaliteit, productiviteit en veiligheid van de consument garanderen.

Omron Industrial Automation Europe kondigt aan dat sinds de overname op 2 oktober 2017 alle automatische identificatie-, machine vision- en verificatieoplossingen van Microscan Systems zijn geïntegreerd in haar allesomvattende kwaliteitscontrole- en inspectielijnen.

Hoogwaardige productie en volledige traceerbaarheid van producten zijn belangrijk om de productkwaliteit, veiligheid van de consument en naleving van voorschriften te waarborgen en tegelijkertijd de productiviteit te maximaliseren. Met allesomvattende traceerbaarheids- en inspectieoplossingen kunnen fabrikanten producten gedurende het gehele productieproces volgen en elke fase in het productieproces vastleggen om de kwaliteit te optimaliseren en eventuele problemen vroegtijdig te detecteren. Bovendien kunnen afzonderlijke producten en componenten door de hele toeleveringsketen worden gevolgd: van de fabriek naar de eindgebruiker.

Dankzij de overname van Microscan Systems kan Omron een sterke oplossing voor barcode-uitlezing bieden voor haar belangrijkste productiemarkten. Door daarnaast vrijwel alle systemen in de fabriek met elkaar te verbinden met behulp van IoT, zorgt Omron ervoor dat productieapparatuur en productielijnen nog beter kunnen worden beheerst. Fabrikanten profiteren van flexibele automatisering en kunnen zo eenvoudig tegemoet komen aan de veranderende eisen van de consument.

"Het is geweldig om de meer dan 35 jaar ervaring van Microscan met barcodelezers, slimme camera's en verificatiesystemen te kunnen combineren met onze expertise in industriële automatisering", aldus Nico Hooiveld, Market Manager bij Omron Europe. "We kunnen nu een totaaloplossing bieden aan bedrijven die traceerbaarheids- en inspectiesystemen in hun productielijn willen integreren. Onze oplossingen omvatten de beste controllers met geïntegreerde SQL, om directe communicatie met de barcodelezers en een centrale database mogelijk te maken."

"Op lokaal niveau hebben de huidige klanten en partners van Microscan nog steeds toegang tot de kwaliteitsoplossingen die zij gewend zijn, maar ze profiteren daarnaast van het uitgebreide verkoop- en ondersteuningsnetwerk en de klantgerichte medewerkers van Omron. Bovendien kunnen ze vertrouwen op één leverancier met een allesomvattend aanbod, variërend van sensoren en componenten tot controllers, industriële robots en veiligheidsvoorzieningen," aldus Jan Nieswandt, EMEA Product Marketing Manager voor Vision.

Met de oplossingen van Microscan kan Omron het creëren van intelligente productielocaties versnellen. En dat is een van de belangrijkste doelstelling van haar concept "innovative-Automation!". Op deze manier stimuleert Omron de verspreiding en het gebruik van het "Internet of Things" binnen de samenleving, zodat mensen over de hele wereld kunnen profiteren van de verbeterde veiligheid van producten.

"De hardware- en sofwareoplossingen van Microscan bieden zelfs in de meest uitdagende omgevingen betrouwbare uitlezingen en inspecties. Door deze oplossingen met de bewezen automatiseringsoplossingen van Omron te combineren, kunnen we nieuwe totaaloplossingen ontwikkelen", vult Jan Nieswandt aan. "We zijn trots dat we nu de eerste vruchten van deze overname kunnen plukken in de vorm van de V430-F: een compacte barcodelezer met autofocus. Deze lezer met robuuste aluminium behuizing (IP67) biedt hoogwaardige decoderingsmogelijkheden voor 1D/2D- of DPM-codes voor fabrikanten van automotive-elektronica, levensmiddelen en grondstoffen en geneesmiddelen."

Lezersvragen

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Opmerkingen voor de redactie

Over Omron

Omron Corporation is een toonaangevend industrieel automatiseringsbedrijf dat gebruikmaakt van zijn kerntechnologieën voor detectie en besturing om het marktaandeel in diverse sectoren uit te breiden, zoals besturingscomponenten, elektronische componenten (o.a. voor de auto-industrie), sociale infrastructuur, gezondheidszorg en milieu. Omron is opgericht in 1933, heeft wereldwijd ongeveer 36.000 werknemers in dienst en levert producten en diensten aan meer dan 117 landen en regio's. In de sector industriële automatisering biedt Omron toegevoegde waarde door automatiseringstechnologieën aan te bieden die niet alleen zorgen voor innovatie van de productie, maar ook van producten en klantondersteuning. Ga voor meer informatie naar industrial.omron.eu.

Over "innovative-Automation!"

Als marktleider op het gebied van industriële automatisering levert Omron een uitgebreid assortiment regelcomponenten en -apparatuur, variërend van beeldverwerkingssensoren en andere invoerapparatuur tot diverse controllers en uitvoerapparaten zoals servomotoren, evenals een reeks veiligheidsvoorzieningen en industriële robots. Door deze apparaten via software te combineren, heeft Omron een verscheidenheid aan unieke en zeer effectieve automatiseringsoplossingen ontwikkeld voor fabrikanten wereldwijd. Puttend uit een schat aan geavanceerde technologieën en uitgebreide leveringsprogramma ontwikkelde Omron een strategisch concept met de naam 'innovative-Automation!' Dit concept bestaat uit drie innovaties of 'de drie i's' -- 'integratie' (ontwikkeling van regelsystemen), 'intelligent' (ontwikkeling van intelligentie door ICT) en 'interactief' (nieuwe harmonisatie tussen mens en machine). Omron streeft ernaar productielocaties te helpen innoveren door dit concept in praktijk te brengen.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from