Omron

Az Omron felvásárolta a Microscan Systems vállalatot, hogy teljes körű minőségellenőrzési, vizsgálati és nyomon követhetőségi megoldásokat biztosíthasson

A Microscan Systems felvásárlásával az Omron innovatív ipari automatizálási megoldásai több mint 35 évnyi szakértői tapasztalattal gazdagodnak a kódolvasás, a gépi kamerák és a minősítés területén, így biztosítva a minőséget, a termelékenységet és a fogyasztói biztonságot.

Az Omron Industrial Automation Europe bejelentette, hogy teljes körű minőségellenőrzési és vizsgálati termékvonalába integrálta a Microscan Systems automatikus felismerési, gépi kamerás és minősítési megoldásait, miután 2017. október 2-án felvásárolta a vállalatot.

A minőségi gyártás és a termékek teljes nyomon követhetősége egyaránt kulcsfontosságú tényezők a termékminőség, a fogyasztói biztonság, az ipari szabályozásoknak való megfelelés biztosítása és a termelékenység maximalizálása szempontjából. A teljes nyomon követhetőségi és vizsgálati megoldás lehetővé teszi, hogy a gyártók a teljes gyártási folyamat során nyomon kövessék a termékeket, és a gyártás minden lépését rögzítsék, így optimalizálva a minőséget és biztosítva a hibák korai felismerését. Mindemellett az egyedi termékek és alkatrészek az ellátási lánc teljes hosszán nyomon követhetők, a gyártól egészen a végfelhasználóig.

A Microscan Systems felvásárlásának köszönhetően az Omron erőteljes megoldást kínál a kódolvasásra a legfontosabb gyártási piacokon, így még tovább növelve a gyártási berendezések és gyártósorok fölötti felügyelet mértékét, olyan IoT technológiát alkalmazva, mely a gyártási terület minden elemével kapcsolatban áll, az alkatrészeket és a gépeket is beleértve. Ez rugalmasabbá teszi a gyártóüzemek automatizálását, melyek így számos ügyféligényt képesek lesznek kielégíteni.

„Nagyon izgalmas munka egyesíteni a Microscan több mint 35 éves, a kódolvasók, az intelligens kamerák és kódminősítők területén szerzett szakértői tapasztalatát az Omron ipari automatizálási szakértelmével.” – mondta Nico Hooiveld, az Omron Europe marketingigazgatója. „Mostantól egy helyen megvásárolhatnak mindent az olyan vállalatok, melyek nyomon követhetőségi és vizsgálati megoldásokkal szeretnék bővíteni gyártósorukat, beleértve az olyan, beépített SQL-lel rendelkező, kategóriaelső gépvezérlőket is, melyek képesek közvetlenül kommunikálni a kódolvasókkal és egy központi adatbázissal.”

„Helyi szinten a Microscan jelenlegi ügyfelei és partnerei továbbra is elérhetik az általuk már jól ismert minőségi megoldásokat, de emellett az Omron kiterjedt értékesítői és támogatói hálózatával járó olyan előnyöket is élvezhetik, mint a helyi ügyfélközpontú személyzet és az egy beszállítónál elérhető teljes körű termékkínálat, melyben megtalálhatók a különböző érzékelők és alkatrészek, gépvezérlők, ipari robotok és biztonsági berendezések.” – mondta Jan Nieswandt, a Vision EMEA termékmarketing-igazgatója.

A Microscan megoldásai nagyban hozzájárulnak az Omron intelligens gyártóüzemek létrehozását célzó törekvéseihez, mely kulcsfontosságú tényező a vállalat „innovative-Automation!” koncepciójának megvalósításában. A filozófia részeként az Omron támogatja a „tárgyak információs hálózata” koncepció elterjedését a társadalmon belül, hogy a világon egyre többen élvezhessék a nagyobb biztonság és termékbiztonság előnyeit.

„Új, átfogó megoldások kifejlesztésére törekszünk azáltal, hogy a Microscan hardver- és szoftverelemeit ötvözzük az Omron már bizonyított, az automatizálási megoldások területén szerzett szakértelmével, így a legnagyobb kihívást jelentő körülmények között is stabil leolvasási és vizsgálati teljesítményt biztosítva.” – tette hozzá Jan Nieswandt. „Büszkék vagyunk rá, hogy a közös fejlesztés első eredménye, az autofókusszal rendelkező V430-F kompakt kódolvasó mostantól elérhető. A termék kategóriaelső az 1D/2D vagy DPM kódok leolvasásában, ráadásul erős, IP67 védelmi besorolású alumíniumházzal készül, így a járműipari elektronikai, élelmiszeripari és gyógyszeripari gyártók számára is ideális.”

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Az Omron vállalatról

Az ipari automatizáció területének egyik vezető vállalataként az Omron vállat kulcs érzékelési és vezérlési technológiáira támaszkodva terjeszkedik a piacon többek között vezérlőkomponensek, elektronikai komponensek, autóipari elektronikai komponensek, továbbá szociális infrastrukturális, egészségügyi és környezetvédelmi megoldások formájában. Az Omron 1933-ban jött létre, alkalmazottai száma mára globálisan megközelítőleg 36 000, és több mint 117 országban, illetve régióban kínálja termékeit és szolgáltatásait. Az ipari automatizáció piacán az Omron az előállítást, a termékeket, valamint az ügyféltámogatást érintő innovációt elősegítő automatizálási technológiákkal dolgozik egy gazdagabb társadalom létrejöttén. További részletekért látogasson el a industrial.omron.eu weboldalra.

Az „innovative-Automation!” részletei

Az ipari automatizáció egyik vezetőjeként az OMRON a különféle biztonsági eszközök és ipari robotok mellett vezérlőelemek és kellékek széles skáláját is nyújtja – képfeldolgozó érzékelőktől és más bemeneti eszközöktől egészen a vezérlőkig és kimeneti eszközökig (például szervomotorok). Mindezek szoftveres kombinációjával az OMRON világszerte számos egyedi, kiemelkedően hatékony automatizációs megoldást nyújt a gyártóknak. A rendelkezésre álló fejlett technológiákra és átfogó eszközkészletre alapozva a vállalat elindította az „innovative-Automation!” nevű stratégiai kezdeményezést, melynek alappilléreit három innováció, három „i” jelenti: „integrált” (vezérlők fejlesztése), „intelligens” (mesterséges intelligencia fejlesztése), „interaktív” (új harmonizáció az emberek és a gépek között). Az OMRON e kezdeményezéssel kötelezte el magát amellett, hogy innovációt juttasson a gyártás helyszíneire.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from