Omron

Omron ska samarbeta med Cisco för att tillverka innovationer

Förbättra IoT-säkerhet i tillverkningsanläggningarna

Omron Corporation (HK: Shimogyo-ku, Kyoto, VD och koncernchef: Yoshihito Yamada) och Cisco Systems G.K. (huvudkontor: Minato-ku, Tokyo, VD: Miyuki Suzuki) har kommit överens om att samarbeta genom att integrera Ciscos ledande nätverks- och säkerhetsteknik i Omrons programmerbara styrsystem (PLC), vilka är utformade för att vara tillförlitliga under extrema förhållanden i tillverkningsanläggningar. Genom detta samarbete kommer de två företagen att förbättra säkerheten för dagens allt mer intelligenta tillverkningsanläggningar med IoT samtidigt som de hjälper tillverkare att uppnå säker tillverkning.

Allt eftersom IoT blir alltmer vanligt, förväntas antalet anslutna enheter uppgå till 50 miljarder år 2020. Dessutom arbetar tillverkare över hela världen med att stärka sin globala konkurrenskraft och företagets värde genom att ytterligare förbättra sina produktionsresurser. Branschen tar sig också an utmaningen att göra tillverkningsanläggningar intelligenta genom aktiv användning av digital teknik. Samtidigt är tillverkningsanläggningar utsatta för allvarligare hot än någonsin tidigare, vilket demonstreras av de rapporterade fallen av produktionsstörningar orsakade av utpressningsvirus och andra attacker med skadlig programvara.

Dessutom kräver kunderna och marknaden högre nivåer av kvalitet och säkerhet genom strängare bestämmelser om livsmedel och farmaceutiska produkter, samt spårbarhet för att säkerställa kvaliteten på enskilda komponenter i elektronikkomponentindustrin. Tillverkarna står inför stora utmaningar i arbetet att förbättra sina tillverkningstekniker samtidigt som de åtgärdar ovanstående problem i tillverkningen och uppfyller sitt samhällsansvar.

Omron och Cisco kommer att samarbeta för att skapa en säker miljö där PLC:er, som utgör centrala automationskomponenter, tillhandahåller säkerhetsautentisering för tre diskreta element, nämligen personer vid tillverkningsanläggningar, enheter som är anslutna till maskiner och produktionslinjer, samt data som utväxlas. Genom att integrera Ciscos globalt beprövade nätverks- och säkerhetsteknik med Omrons teknik för styrsystem, vilket för samman styrning och information, kommer företagen att bidra till framsteg inom tillverkning genom att möjliggöra säker användning av IoT vid tillverkningsanläggningar.

Innan det här tekniska samarbetet grundades hade Omron utvecklat maskinautomationen i NJ-serien, flaggskeppet bland PLC som levereras med OPC UA-server som standard och uppfyller den globala kommunikationsstandarden för aktiv säkerhet. De nya PLC:erna möjliggör säker kommunikation med programvara och enheter med stöd för OPC UA.

Kombinationen av Omrons PLC:er och Ciscos nätverks- och säkerhetsteknik i det här tekniska samarbetet gör att företagen kommer att utöka sortimentet av tillgängliga lösningar för autentisering av personer och enheter.

Säkerhetsautentisering av personer, enheter och data med PLC:er

Autentisering av människor (användare):

  • PLC:er kommer att verifiera användaråtkomst och ge säker fjärråtkomst (VPN) endast till behöriga användare, vilket underlättar säker övervakning av PLC:er och maskiner vid tillverkningsanläggningar.

Enhetsautentisering:

  • PLC:er kommer att upptäcka enhetsanslutningar, blockera åtkomst av obehöriga enheter och utfärda varningar i realtid.

Dataautentisering:

  • PLC:er kommer att kryptera kommunikationsdata och se till att data överförs på korrekt sätt, och de kommer också att upptäcka och registrera obehörig åtkomst och säkerhetshot genom övervakning och visualisering av uppgifter om data i nätverket.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors

Om Omron

Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 36 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 117 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på industrial.omron.eu.

Om Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) är ett ledande globalt teknikföretag som har varit viktigt för internets funktioner sedan 1984. Vår personal, våra produkter och våra partners hjälper samhället att koppla upp sig på ett säkert sätt och ta tillvara morgondagens digitala möjligheter idag. Upptäck mer på newsroom.cisco.com och följ oss på Twitter på @Cisco.

Related images

Omron ska samarbeta med Cisco för att tillverka innovationer. 
(Bild: Omron, PR051)

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from