Omron

Omron va colabora cu Cisco pentru crearea de soluţii inovatoare

Îmbunătăţirea securităţii IoT la locaţiile de producţie

Omron Corporation (Sediu: Shimogyo-ku, Kyoto; Preşedinte şi CEO: Yoshihito Yamada) şi Cisco Systems G.K. (sediu central: Minato-ku, Tokyo; Preşedinte şi Director general: Miyuki Suzuki) au convenit să colaboreze prin integrarea tehnologiei de reţelistică şi securitate Cisco în controlerele logice programabile (PLC) Omron, care sunt concepute pentru a oferi fiabilitate în condiţiile extreme de la instalaţiile de fabricaţie. Prin această colaborare, cele două companii vor îmbunătăţi securitatea locaţiilor de producţie din ce în ce mai inteligente din ziua de astăzi prin IoT, ajutând în acelaşi timp producătorii să asigure un proces de fabricaţie sigur.

Pe măsură ce IoT devine din ce în ce mai răspândit, se preconizează că numărul dispozitivelor conectate va atinge 50 de miliarde până în 2020. În plus, producătorii din întreaga lume depun eforturi pentru a-şi consolida competitivitatea globală şi valoarea organizaţiei îmbunătăţindu-şi şi mai mult capacităţile de producţie. De asemenea, industria trebuie să facă faţă provocării de a face locaţiile de producţie inteligente prin utilizarea activă a tehnologiilor digitale. În acelaşi timp, locaţiile de producţie trebuie să facă faţă unor ameninţări mult mai grave decât oricând, după cum o demonstrează cazurile de întrerupere a producţiei din cauza unor atacuri de tip ransomware sau alte atacuri rău intenţionate.

În plus, clienţii şi piaţa cer niveluri mai ridicate de calitate şi siguranţă prin reglementări mai stricte privind alimentele şi produsele farmaceutice, cât şi trasabilitate pentru a asigura calitatea componentelor individuale în cadrul industriei de piese electronice.

Producătorii trebuie să facă faţă unor provocări semnificative în procesul de îmbunătăţire a tehnologiilor de producţie, să rezolve în acelaşi timp problemele de mai sus din mediul de producţie şi să îndeplinească responsabilitatea socială a întreprinderii.

Omron şi Cisco vor colabora pentru a construi un mediu sigur în care Automatele Programabile, drept componente de bază ale automatizării, vor asigura autentificarea de securitate pentru trei elemente particulare, respectiv oamenii de la locaţiile de producţie, dispozitivele conectate la utilaje şi liniile de producţie, şi schimbul de date. Integrând tehnologia de reţelistică şi securitate Cisco dovedită la nivel global în tehnologia controlerelor Omron, ceea ce reuneşte controlul şi informaţiile, companiile vor contribui la evoluţia producţiei asigurând utilizarea în siguranţă a IoT la locaţiile de producţie.

Înainte de a crea acest parteneriat tehnologic, Omron a dezvoltat seria NJ de controlere de automatizare a utilajelor, un PLC de referinţă care este livrat standard cu serverul OPC UA şi care respectă standardul de comunicaţii globale cu securitate activă. Noile PLC-uri permit comunicaţii de date securizate cu software şi dispozitive care acceptă OPC UA.

În plus, prin combinarea PLC-urilor Omron cu tehnologia de reţelistică şi securitate Cisco prin această colaborare tehnologică, companiile vor extinde gama de soluţii disponibile pentru autentificarea persoanelor şi a dispozitivelor.

Privind autentificarea în siguranţă a persoanelor, dispozitivelor şi datelor cu PLC-uri

Autentificarea persoanelor (utilizatorilor):

  • PLC-urile vor autentifica accesul utilizatorilor şi vor oferi acces securizat de la distanţă (VPN) numai utilizatorilor autorizaţi, facilitând monitorizarea sigură a PLC-urilor şi utilajelor la locaţiile de producţie.

Autentificarea dispozitivelor:

  • PLC-urile vor detecta conexiunile dispozitivelor, vor bloca accesul dispozitivelor neautorizate şi vor emite alerte în timp real.

Autentificarea datelor:

  • PLC-urile vor cripta datele comunicate şi vor asigura transmiterea adecvată a datelor; de asemenea, vor detecta şi înregistra accesul neautorizat şi ameninţările de securitate monitorizând şi vizualizând detalii ale datelor din reţea.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors

Despre Omron

Omron Corporation este o importantă companie de automatizări industriale, care îşi valorifică tehnologiile esenţiale de detecţie şi control pentru a se extinde în domenii precum cele ale componentelor de control, componentelor electronice, componentelor de electronică auto, în domeniul infrastructurii sociale, al asistenţei medicale şi al protecţiei mediului. Omron a fost înfiinţată în anul 1933 şi are circa 36.000 de angajaţi la nivel global, oferind produse şi servicii în peste 117 state şi regiuni. În sectorul automatizărilor industriale, Omron contribuie la prosperitatea societăţii oferind tehnologii de automatizare care stimulează inovaţia în domeniul manufacturier, precum şi în cel al produselor şi al asistenţei pentru clienţi. Pentru mai multe detalii, accesaţi industrial.omron.ro.

Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este lider mondial în tehnologie, care  creează soluţii bazate pe Internet din 1984. Resursele umane, produsele şi partenerii noştri ajută societatea să se conecteze în siguranţă şi să profite astăzi de oportunităţile digitale de mâine. Descoperiţi mai multe la newsroom.cisco.com şi urmăriţi-ne pe Twitter la @Cisco.

Related images

Omron va colabora cu Cisco pentru crearea de soluţii inovatoare.
(Imagine: Omron, PR051)

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from