Omron

Omron innleder samarbeid med Cisco om innovasjon innen produksjon

Høyere IoT-sikkerhet i produksjonsanlegg

Omron Corporation (hovedkontor: Shimogyo-ku, Kyoto, konsernsjef og administrerende direktør: Yoshihito Yamada) og Cisco Systems G.K. (hovedkontor: Minato-ku, Tokyo, konsernsjef og daglig leder: Miyuki Suzuki) har blitt enige om å integrere Ciscos ledende nettverks- og sikkerhetsteknologi i Omrons programmerbare logiske styringer (PLS-er), som er konstruert for pålitelighet under ekstreme forhold i produksjonsanlegg. Gjennom dette samarbeidet vil de to selskapene øke sikkerheten i dagens stadig mer intelligente produksjonsanlegg med IoT, samtidig som de hjelper produsenter å oppnå trygg produksjon.

IoT blir stadig mer utbredt, og det forventes at antallet tilkoblede enheter når 50 milliarder innen 2020. Dessuten arbeider produsenter over hele kloden med å styrke sin globale konkurranseevne og selskapsverdi gjennom å forbedre produksjonsmulighetene sine ytterligere. Industrien jobber også med å gjøre produksjonsanlegg intelligente gjennom aktiv bruk av digitale teknologier. Samtidig står produksjonsanlegg overfor mer alvorlige trusler enn noensinne, noe rapporter om avbrutt produksjon på grunn av løsepengevirus og annen skadelig programvare tydelig viser.

Dernest krever kunder og markedet høyere kvalitets- og sikkerhetsnivåer gjennom strengere regulering av næringsmidler og farmasøytiske produkter, i tillegg til sporbarhet for å sikre kvaliteten til enkeltkomponenter i elektronikkbransjen. Produsenter står overfor betydelige utfordringer når det gjelder fortsatt forbedring av produksjonsteknologiene sine, samtidig som de må håndtere de ovennevnte problemstillingene og oppfylle sitt samfunnsansvar.

Omron og Cisco vil jobbe sammen for å skape et sikkert miljø der PLS-er, som kjernekomponenter for automasjon, gir sikkerhetsautentisering for tre diskrete elementer, nemlig mennesker i produksjonsanlegg, utstyr koblet til maskiner og produksjonslinjer, samt data som utveksles. Ved å integrere Ciscos globalt velprøvde nettverks- og sikkerhetsteknologi med Omrons kontrollerteknologi, som kombinerer kontroll og informasjon, vil selskapene bidra til fremskritt innen produksjon ved å tilrettelegge for trygg bruk av IoT i produksjonsanlegg.

Før dette teknologiske partnerskapet ble dannet, utviklet Omron NJ-serien av kontrollere for maskinautomasjon – flaggskipet innen PLS-er – som leveres med OPC UA-serveren som standard, og som følger den globale sikkerhetsstandarden for kommunikasjon. De nye PLS-ene gir sikker datakommunikasjon med programvare og enheter som støtter OPC UA.

Ved å kombinere Omrons PLS-er med Ciscos nettverks- og sikkerhetsteknologi gjennom dette teknologiske samarbeidet vil selskapene i tillegg utvide omfanget av løsninger for autentisering av mennesker og utstyr.

Angående sikkerhetsautentisering av mennesker, utstyr og data med PLS-er

Autentisering av mennesker (brukere):

  • PLS-er vil bare godkjenne brukertilgang og tildele sikker ekstern tilgang (VPN) til autoriserte brukere, og vil gi sikker overvåkning av PLS-er og maskiner i produksjonsanlegg.

Autentisering av utstyr:

  • PLS-er vil registrere utstyrstilkoblinger, blokkere tilgang for uautorisert utstyr og gi varsler i sanntid.

Autentisering av data:

  • PLS-er vil kryptere kommunikasjonsdata og sikre at data overføres riktig. De vil også oppdage og registrere uautorisert tilgang og sikkerhetstrusler gjennom overvåkning og visualisering av datadetaljer i nettverket.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors

Om Omron

Omron Corporation er et ledende firma for industriell automasjon som utnytter kjerneteknologien i sensor- og kontrollkomponentene sine for å kunne ekspandere innenfor bransjer som blant annet bilbransjen, sosial infrastruktur, helse og miljø. Omron ble grunnlagt i 1933, har rundt 36 000 ansatte over hele verden og tilbyr produkter og tjenester i 117 land og regioner. Innen industriell automasjon bidrar Omron til å skape et rikt samfunn ved å tilby automasjonsteknologier som bidrar til nyskaping innen produksjon, samt produkter og kundestøtte. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til industrial.omron.eu.

Om Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) er den verdensomspennende teknologilederen som har holdt Internett i gang siden 1984. Medarbeiderne, produktene og partnerne våre hjelper samfunnet å koble seg til på en sikker måte og gripe morgendagens digitale mulighet i dag. Finn ut mer på newsroom.cisco.com, og følg oss på Twitter, på @Cisco.

Related images

Omron innleder samarbeid med Cisco om innovasjon innen produksjon. 
(Bilde: Omron, PR051)

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from