Omron

Az Omron és a Cisco együttműködése a gyártási innovációkért

Az IoT védelmének javítása a gyártóüzemekben

Együttműködési megállapodást kötött az Omron vállalat (Székhely: Shimogyo-Ku, Kiotó. Elnök-vezérigazgató: Yoshihito Yamada) és a Cisco Systems G.K. (Székhely: Minato, Tokió; Elnök-vezérigazgató: Miyuki Suzuki), amelynek értelmében a Cisco piacvezető hálózati és biztonságtechnológiáját integrálják az Omron programozható logikai vezérlőibe (PLC), amelyek megbízhatóan teljesítenek a gyártóüzemekben tapasztalható extrém körülmények között is. Az együttműködésnek köszönhetően a két vállalat tovább fejlesztheti az egyre intelligensebb, IoT technológiával rendelkező gyártóüzemek biztonságát, miközben garantálják a gyártóknak a biztonságos gyártást.

Az IoT technológia egyre elterjedtebb, 2020-ra a csatlakoztatott eszközök száma elérheti az 50 milliárdot. A gyártási képességek további fejlesztéseivel a gyártók világszerte próbálják megerősíteni globális versenyképességüket és növelni vállalataik értékét. A digitális technológiák aktív használatával az ipar képes kielégíteni az intelligens gyártóüzemek elterjedésével kapcsolatos igényeket. Ugyanakkor a gyártóüzemeknek soha nem látott fenyegetéssel kell szembenézniük, miután a jelentett esetek szerint meg kellett szakítaniuk a termelést a zsarolóvírusok, és más, rosszindulatú támadások miatt.

Az ügyfelek és a piac a szigorúbb szabályozásoktól remélik az élelmiszer- és gyógyszeriparban a jobb minőséget és a nagyobb biztonságot, valamint az elektronikai alkatrészeknél a jobb minőség érdekében az egyes alkatrészek jobb nyomon követhetőségét is. Így a gyártóknak nagy kihívásokkal kell szembenézniük: a gyártási technológiák folyamatos fejlesztése mellett a fent említett problémákra is figyelniük kell a gyártási környezetben, és eleget kell tenniük a vállalat társadalmi kötelezettségeinek is.

Az Omron és a Cisco egy olyan biztonságos környezet kiépítésén fog dolgozni, ahol a legfőbb automatizáló alkatrész, a programozható logikai vezérlő biztonsági hitelesítést fog végezni három bizalmas területen: a gyártóüzemek dolgozói, a gépekre és gyártósorokra kötött eszközök, és az adatcserék esetében. A Cisco világszerte elismert hálózati- és biztonságtechnológiájának és az Omron vezérlőtechnológiájának ötvözése összekapcsolja a vezérlést és az információt. A vállalatok pedig a gyártóüzemeknél biztonságosan használt IoT technológiával hozzájárulhatnak a gyártási fejlesztésekhez.

A technológiai együttműködés előtt az Omron kifejlesztette a PLC zászlóshajóját, a Gépautomatizálási vezérlő NJ sorozatát, amely az OPC UA szerverrel együtt jár, és megfelel a globális kommunikáció biztonsági előírásainak. Az új PLC lehetővé teszi a biztonságos adatkommunikációt, az OPC UA szervert támogató szoftverekkel és eszközökkel.

A megállapodásnak köszönhetően az Omron PLC technológiájának, és a Cisco hálózati- és biztonságtechnológiájának kombinálásával a vállalatok tovább bővíthetik a személyek és eszközök hitelesítéséhez elérhető megoldások tárházát.

Személyek, eszközök és adatok hitelesítésének biztonsága a PLC technológiával.

Személy (felhasználó) hitelesítése:

  • A PLC csak a hitelesített felhasználók hozzáférését, valamint biztonságos távoli hozzáférést (VPN) fogja engedélyezni és garantálni, így megkönnyítve a gyártóüzemek gépeinek biztonsági megfigyelését.

Eszközhitelesítés:

  • A PLC észleli az eszközcsatlakozásokat, blokkolja a nem hitelesített eszközök hozzáférését, és valós időben ad ki figyelmeztetéseket.

Adathitelesítés:

  • A PLC kódolja a kommunikációs adatokat, valamint biztosítja azok megfelelő továbbítását. Továbbá az adatrészletek megfigyelésével és vizualizálásával észleli és rögzíti a nem hitelesített hozzáféréseket és biztonsági fenyegetéseket.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors

Az Omron vállalatról

Az ipari automatizáció területének egyik vezető vállalataként az Omron vállat kulcs érzékelési és vezérlési technológiáira támaszkodva terjeszkedik a piacon többek között vezérlőkomponensek, elektronikai komponensek, autóipari elektronikai komponensek, továbbá szociális infrastrukturális, egészségügyi és környezetvédelmi megoldások formájában. Az Omron 1933-ban jött létre, alkalmazottai száma mára globálisan megközelítőleg 36 000, és több mint 117 országban, illetve régióban kínálja termékeit és szolgáltatásait. Az ipari automatizáció piacán az Omron az előállítást, a termékeket, valamint az ügyféltámogatást érintő innovációt elősegítő automatizálási technológiákkal dolgozik egy gazdagabb társadalom létrejöttén. További részletekért látogasson el a industrial.omron.eu weboldalra.

A Cisco vállalatról

A Cisco (NASDAQ: CSCO) világszerte vezető a technológiában, amely már 1984 óta segíti az internetet. Alkalmazottjaink, termékeink és partnereink segítenek a társadalomnak a biztonságos csatlakozásban. Célunk, hogy a holnap digitális lehetőségeit ma ragadjuk meg. Tudjon meg rólunk még többet a newsroom.cisco.com oldalon, és kövessen minket Twitteren a @Cisco néven.

Related images

Az Omron és a Cisco együttműködése a gyártási innovációkért. 
(Kép: Omron, PR051)

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from