Omron

Omron aloittaa yhteistyön Ciscon kanssa tuotantoinnovaatioissa

IoT-tietoturvan tehostamista tuotantolaitoksissa

Omron Corporation (pääkonttori: Shimogyo-ku, Kioto; toimitusjohtaja: Yoshihito Yamada) ja Cisco Systems G.K. (pääkonttori: Minato-ku, Tokio; pääjohtaja: Miyuki Suzuki) ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Ciscon johtava verkko- ja tietoturvatekniikka integroidaan tuotantolaitosten toimintavarmuutta parantamaan kehitettyihin Omronin ohjelmoitaviin logiikkaohjaimiin (PLC). Omronin ja Ciscon yhteistyö parantaa tietoturvaa nykyaikaisissa tuotantolaitoksissa, joissa älytekniikan ja IoT-verkkojen käyttö kasvaa, ja auttaa näin valmistajia varmistamaan tuotannon turvallisuuden ja tietoturvan.

IoT-käytön yleistyessä verkkoon liitettyjen laitteiden määrän odotetaan kasvavan 50 miljardiin vuoteen 2020 mennessä. Valmistajat kaikkialla maailmassa pyrkivät vahvistamaan kilpailukykyään ja kasvattamaan yritysarvoaan kehittämällä tuotantoaan. Alalla on myös kasvava tarve lisätä älytekniikkaa tuotantolaitoksissa. Samalla tuotantolaitosten on pystyttävä suojautumaan tuotantokatkoja aiheuttavia, entistä vakavampia uhkia, kuten kiristys- ja muita haittaohjelmia, vastaan.

Tämän lisäksi asiakkaat ja markkinat asettavat entistä kovempia vaatimuksia laadulle ja turvallisuudelle. Sääntely on entistä kireämpää esimerkiksi elintarvike- ja lääketeollisuuden tuotteissa. Myös elektroniikkaosia valmistavan teollisuuden jäljitettävyyttä koskevat vaatimukset ovat aiempaa tiukempia yksittäisten osien laadun varmistamiseksi. Tuotantotekniikan jatkuvien kehityspaineiden lisäksi valmistajat joutuvat vastaamaan näihin haasteisiin tuotantoympäristössä ja samalla huolehtimaan yhteiskuntavastuustaan.

Omron ja Cisco kehittävät yhteistyössä turvallista ympäristöä, jossa ohjelmoitavia logiikkaohjaimia käytetään suojaustodentamiseen kolmen erillisen joukon osalta.

Näitä ovat tuotantolaitosten henkilöstö, koneisiin ja tuotantolinjoihin liitetyt laitteet ja siirrettävä tieto. Integroimalla Ciscon todistetusti luotettavaa verkko- ja tietoturvatekniikkaa Omronin ohjaimiin voidaan valvonta ja tieto yhdistää. Tekemällä IoT-tekniikan käytöstä turvallista tuotantolaitoksissa Omron ja Cisco ovat mukana viemässä tuotantoteollisuutta tulevaisuuteen.

Ennen teknologiayhteistyön aloittamista Ciscon kanssa Omron kehitti NJ-sarjan koneautomaatio-ohjaimen, jossa on vakiovarusteena OPC UA -palvelin. NJ-ohjain on yleisen suojatun tiedonsiirtostandardin vaatimusten mukainen. Uusi logiikkaohjain mahdollistaa suojatun tiedonsiirron OPC UA -palvelinta tukevissa ohjelmistoissa ja laitteissa.

Yhteistyö laajentaa molempien yritysten ratkaisuvalikoimaa käyttäjien ja laitteiden todentamisessa.

Ihmisten, laitteiden ja tietojen todentaminen ohjelmoitavien logiikkaohjainten avulla.

Käyttäjien todentaminen:

  • Ohjelmoitavilla logiikkaohjaimilla voidaan todentaa käyttäjäoikeudet ja luoda turvallinen etäyhteys (VPN) ainoastaan valtuutetuille käyttäjille, mikä mahdollistaa logiikkaohjainten ja koneiden turvallisen valvonnan tuotantolaitoksissa.

Laitteiden todentaminen:

  • Logiikkaohjaimet tunnistavat liitetyt laitteet, estävät valtuuttamattomien laitteiden yhteydet ja antavat hälytyksiä reaaliajassa.

Tietojen todentaminen:

  • Logiikkaohjaimet salaavat tiedonsiirron ja varmistavat, että tiedot siirretään asianmukaisesti. Ne myös havaitsevat ja kirjaavat valtuuttamattoman käytön ja tietoturvauhat valvomalla ja visualisoimalla verkon tietoja.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors

Tietoja Omronista

Omron Corporation on johtava teollisuusautomaatioalan yritys, jonka toiminta ulottuu yrityksen ydinalueeseen kuuluvasta tunnistus- ja ohjausteknologiasta muun muassa ohjauskomponentteihin, elektroniikkakomponentteihin ja autojen elektroniikkakomponentteihin sekä infrastruktuurisovelluksiin, terveydenhuoltoon ja ympäristöön. Omron perustettiin vuonna 1933, ja sillä on 36 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Yrityksen tuote- ja palvelutarjonta kattaa yli 117 maata ja aluetta. Teollisuusautomaation alalla Omron edistää yhteiskunnan hyvinvointia tarjoamalla automaatiotekniikkaa, joka edistää innovatiivista tuotantoa, sekä tuotteita ja asiakastukea. Lisätietoja on osoitteessa industrial.omron.fi.

Tietoja Ciscosta

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava teknologian toimittaja, joka on taannut Internetin toiminnan vuodesta 1984. Työntekijämme, tuotteemme ja yhteistyökumppanimme auttavat yhteisöjä tarttumaan tulevaisuuden digitaalisiin haasteisiin luomalla suojattuja yhteyksiä tänään. Lue lisää osoitteessa newsroom.cisco.com ja seuraa meitä Twitterissä @Cisco.

Related images

Omron aloittaa yhteistyön Ciscon kanssa tuotantoinnovaatioissa. 
(Kuva: Omron, PR051)

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from