Omron

Acționări de calitate adaptabile la aplicație cu ultima generație Q2A de la Omron

Primul dintr-o familie de ultimă generație, convertizorul de frecvenţă Q2A de la Omron oferă eficienţă, flexibilitate şi uşurinţă în utilizare cu o filozofie simplă de tip „programare-implementare-lansare” într-un design care economiseşte spaţiul

Omron a lansat seria de convertizoare de frecvenţă adaptabile Q2A. Capabil să acţioneze o varietate mare de motoare precum IM, SPM, IPM, DDPM şi SynRM, Q2A este uşor de personalizat la aplicaţia clientului. Soluţia combină un design care economiseşte spaţiul şi costurile cu numeroase funcţii utile pentru a le oferi integratorilor de sistem, OEM-urilor şi utilizatorilor finali un sistem de acţionare de înaltă performanţă, dar uşor de utilizat.

Convertizorul de frecvenţă Q2A adaptabil pentru aplicaţii este primul dintr-o familie de produse concepute să îndeplinească cererile integratorilor de sistem, OEM-urilor şi utilizatorilor finali. Aceasta minimizează amprenta hardware-ului şi costurile, reduce timpul de proiectare şi punere în funcţiune şi asigură performanţe îmbunătăţite pentru diferite tipuri de motoare. Întregul flux de lucru al aplicaţiei poate fi optimizat, pornind de la design și mai apoi la punerea în funcţiune, până la întreţinerea şi reglarea fină pentru producţie.

Beneficiile privind designul încep cu o reducere a amprentei de până la 45%, comparativ cu soluția anterioară, împreună cu montarea alăturată. Filtrul EMC integrat, bobina de c.c. şi unitatea de frânare, împreună cu securitatea funcţională integrată (STO SIL3) şi alimentarea separată a plăcii de control cu tensiune de 24 V c.c. oferă simplitate şi economii semnificative ale costurilor. Q2A are o concepție robustă pentru a asigura funcţionarea fiabilă în medii solicitante, cu PCB-uri lăcuite pentru a proteja componentele electronice împotriva prafului sau a umidităţii.

Seria Q2A oferă performanţe îmbunătăţite ale motorului deoarece poate controla diferitele tipuri de motoare în buclă deschisă sau închisă, inclusiv controlul vectorial în tensiune. Oferind o eficienţă mai bună decât alte metode de acţionare, controlul vectorial în tensiune este de asemenea mai uşor şi mai rapid de setat decât controlul vectorial în curent.

De asemenea, asigură flexibilitatea comunicaţiilor cu asistenţă pentru numeroase opţiuni de comunicare bazate pe Ethernet, precum EtherCAT, utilizat de sistemul Sysmac de la Omron, precum şi EtherNet/IP, PROFINET şi POWERLINK. Acesta oferă, de asemenea, o integrare în reţea foarte economică, cu un singur card de comunicaţii pentru 5 convertoare. Mai mult conexiunea USB integrată permite programarea seriei de convertoare Q2A de la un PC, fără necesitatea conectării la o sursă externă de alimentare, ușurând astfel punerea în funcţiune.

O varietate de funcţii utile şi care economisesc timpul ale convertorului Q2A contribuie la uşurinţa punerii în funcţiune. Un mediu de dezvoltare grafică asigură o personalizare rapidă a aplicaţiilor, în timp ce o funcţie integrată cu asistent reduce timpul de configurare şi elimină riscul de setare a parametrilor incorecţi. Setările sunt salvate printr-o funcţie de backup automată şi pot fi copiate pe un card SD şi transferate cu uşurinţă pe unitățile de acţionare suplimentare.

Urmărind datele de performanţă, Q2A susţine întreţinerea preventivă asigurând înlocuirea la timp a componentelor, cum ar fi de ex. ventilatoarele. Analiza erorilor este ajutată de trasabilitatea detaliată care indică momentul exact al evenimentelor şi de câte ori au avut loc acestea, împreună cu datele despre parametri. Datele pot fi salvate pe un card micro SD pentru trasabilitate. În plus, sursa de alimentare integrată menţine sistemul de control activ chiar dacă se pierde alimentarea cu 400 V, ceea ce permite investigarea oricăror probleme.

În combinaţie cu unităţile cu putere de regenerare precum D1000 şi R1000, seria de acţionări Q2A susţine aplicaţiile de regenerare, prin reutilizarea energiei pentru alte aplicaţii din cadrul aceleiaşi instalări.

“Convertorul nostru Q2A generează calitate, asigurând performanţe înalte şi flexibilitate într-o soluţie simplă de tipul programare-implementare-lansare care poate fi optimizată pentru orice aplicaţie”, afirmă Alberto Fuentes, Manager de marketing pentru produse europene de acţionare“. Mai mult, fabricaţia de cea mai înaltă calitate combinată cu măsuri de protecţie asigură faptul că Q2A va funcţiona 10 ani, 24 de ore din 24 , 7 zile din 7, fără defecţiuni pentru linişte sufletească deplină”.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Despre Omron

Omron Corporation este o importantă companie de automatizări industriale, care îşi valorifică tehnologiile esenţiale de detecţie şi control pentru a se extinde în domenii precum cele ale componentelor de control, componentelor electronice, componentelor de electronică auto, în domeniul infrastructurii sociale, al asistenţei medicale şi al protecţiei mediului. Omron a fost înfiinţată în anul 1933 şi are circa 36.000 de angajaţi la nivel global, oferind produse şi servicii în peste 117 state şi regiuni. În sectorul automatizărilor industriale, Omron contribuie la prosperitatea societăţii oferind tehnologii de automatizare care stimulează inovaţia în domeniul manufacturier, precum şi în cel al produselor şi al asistenţei pentru clienţi. Pentru mai multe detalii, accesaţi industrial.omron.ro.

Related images

Acționări de calitate adaptabile la aplicație cu ultima generație Q2A de la Omron. 
(Imagine: Omron, PR049)

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from