Omron

Bedre kvalitet med Omrons nye skreddersydde Q2A-applikasjonsstasjon

Omrons Q2A-motorstasjon, som er den første i en ny serie, gir effektivitet, fleksibilitet og brukervennlighet i en enkel programløsning med plassbesparende design

Omron har lansert den skreddersydde Q2A-applikasjonsstasjonen. Den kan drifte en rekke motorer som IM, SPM, IPM, DDPM og SynRM. Q2A er enkel å tilpasse til kundens bruksområder. Løsningen kombinerer et plass- og kostnadsbesparende design med mange nyttige funksjoner for å gi systemintegratorer, OEM-er og sluttbrukere høy ytelse, men likevel en brukervennlig stasjon.

Den nye skreddersydde Q2A-applikasjonsstasjonen fra Omron er den første i en ny serie av produkter som er utformet for å dekke behovene til systemintegratorer, OEM-er og sluttbrukere. Den reduserer størrelsen på maskinvaren og kostnadene som trengs, reduserer prosjekterings- og igangkjøringstiden og gir bedre ytelse for ulike motortyper. Hele arbeidsflyten kan optimaliseres, fra design og igangkjøring til vedlikehold og justering av produkter.

Designfordelene innebærer blant annet opptil 45 % mindre størrelse sammenlignet med den forrige løsningen i tillegg til side-ved-side-montering. Det innebygde EMC-filteret, DC-reaktoren og bremseenheten gir brukervennlighet og betydelige kostnadsbesparelser sammen med integrert funksjonell sikkerhet (STO SIL3) og innebygd 24 V DC-strømforsyning. Q2A har en robust konstruksjon for tøffe omgivelser med belagte kretskort som beskytter elektronikken fra støv og fuktighet.

Q2A-serien gir forbedret motorytelse fordi den kan kontrollere forskjellige motortyper i åpnede og lukkede sløyfer, inkludert spenningsvektorkontroll. I tillegg til å gi bedre effektivitet enn andre stasjonsmetoder er spenningsvektorkontroll også enklere og raskere å konfigurere enn strømvektorkontroll.

Serien gir også kommunikasjonsfleksibilitet med støtte for mange Ethernet-baserte kommunikasjonsalternativer som EtherCAT brukt av Omrons Sysmac-system, samt EtherNet/IP, PROFINET og POWERLINK. Den gir også svært kostnadseffektiv nettverksintegrering fordi opptil fem Q2A-stasjoner kan brukes med bare ett enkelt kommunikasjonskort. En innebygd USB-tilkobling gjør at Q2A-serien kan programmeres fra en PC uten at du må være tilkoblet en ekstern strømforsyning, noe som gjør igangkjøring enkelt.

En rekke nyttige og tidsbesparende funksjoner i Q2A-stasjonen bidrar til enkel igangkjøring. Et grafisk utviklingsmiljø gir rask tilpasning, mens en innebygd veiviser reduserer konfigurasjonstiden og eliminerer risikoen for å angi feil parametere. Innstillingene er lagret via en automatisk sikkerhetskopifunksjon og kan kopieres til et SD-kort og enkelt overføres til andre stasjoner.

Ved å spore ytelsesdata støtter Q2A forebyggende vedlikehold ved å sikre at komponenter, f.eks. vifter, byttes ut i tide. Feilanalyse støttes av detaljert sporbarhet som gir det nøyaktige tidspunktet for hendelser og hvor mange ganger de har oppstått, sammen med parameterdata. Dataene kan lagres på et mikro-SD-kort slik at man kan ha et sporbarhetsregister. I tillegg holder den innebygde strømforsyningen kontrollsystemet aktivt selv om strømforsyningen på 400 V går tapt, slik at eventuelle problemer kan undersøkes.

I kombinasjon med regenererende strømeffektenheter som D1000 og R1000 støtter Q2A-stasjonsserien regenerative programmer og benytter gjenbruk av energi for andre bruksområder innenfor samme installasjon.

"Q2A-omformeren bidrar til bedre kvalitet ved å levere høy ytelse og fleksibilitet i en enkel programløsning som kan optimaliseres for ethvert bruksområde," sier Alberto Fuentes, europeisk markedsføringssjef for stasjonsprodukter. "Og takket være produksjon av høy kvalitet og beskyttende tiltak gir Q2A ti år med feilfri bruk døgnet rundt."

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Om Omron

Omron Corporation er et ledende firma for industriell automasjon som utnytter kjerneteknologien i sensor- og kontrollkomponentene sine for å kunne ekspandere innenfor bransjer som blant annet bilbransjen, sosial infrastruktur, helse og miljø. Omron ble grunnlagt i 1933, har rundt 36 000 ansatte over hele verden og tilbyr produkter og tjenester i 117 land og regioner. Innen industriell automasjon bidrar Omron til å skape et rikt samfunn ved å tilby automasjonsteknologier som bidrar til nyskaping innen produksjon, samt produkter og kundestøtte. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til industrial.omron.eu.

Related images

Bedre kvalitet med Omrons nye skreddersydde Q2A-applikasjonsstasjon. 
(Bilde: Omron, PR049)

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from