Omron

Minőségi hajtás az Omron új Q2A alkalmazáshoz szabott frekvenciaváltójával

Az új család első tagjaként az Omron Q2A frekveciaváltó hatékonyságot, rugalmasságot és könnyű használhatóságot kínál az egyszerű „programozás-megvalósítás-indítás” filozófiájával és a helytakarékos formatervezéssel.

Az Omron forgalomba hozta a Q2A alkalmazáshoz szabott frekvenciaváltó sorozatot. A Q2A képes többek között az aszinkron motorok, állandó mágneses motorok (SPM /IPM) és reluktancia motorok meghajtására, hiszen egyszerűen illeszthető a felhasználó alkalmazásához. Az új megoldásunk a hely- és költségtakarékos formát számos hasznos funkcióval ötvözi, így nyújt a rendszerintegrátorok, célgépgyártók és végfelhasználók számára a könnyű kezelhetőség mellett magas minőségű motorvezérlést.

Az Omron új Q2A alkalmazáshoz szabott hajtása a rendszerintegrátorok, célgépgyártók és végfelhasználók igényei alapján kidolgozott új termékcsalád első tagja. Minimalizálja a helyigényt és a költségeket, a mérnöki tervezésre és üzembe helyezésre fordított időt, illetve kiemelkedő vezérlést biztosít különböző motortípusok számára. Az alkalmazás teljes munkafolyamata optimizálható a tervezéstől kezdve az üzembe helyezésen át a karbantartásig és a gyártási folyamat finomhangolásáig.

A korábbi sorozatokhoz képest akár 45%-kal kisebb a helyigény és egymás mellé szerelhetőek a frekvenciaváltók. A beépített EMC-szűrő, egyenáramú fojtótekercs és féktranzisztor az integrált biztonsági megállítás (STO SIL3) és a 24 V-os egyenáramú tápellátás a vezérlőelektronikához egyszerű és jelentősen költséghatékony megoldást nyújtanak. A Q2A-t ellenállónak tervezték, hogy mostoha körülmények között is biztos legyen a megbízható működés – ehhez hozzájárulnak a védőlakkal bevont nyomtatott áramkörök is.

A Q2A továbbfejlesztett motor szabályozási eljárásokkal emeli a hajtás minőségét. Nyílt és zárt hurkú szabályozási eljárások segítik a legjobb működést különböző motortípusok esetében, beleértve a feszültségvektor-szabályozást is. A legnagyobb energiahatékonyságot a feszültségvektor-szabályozás nyújtja, amelynek beállítása még egyszerűbb és gyorsabb lett, mint a jelenlegi vektoros frekvenciaváltókban.

A számos Ethernet-alapú kommunikációs opció, például az Omron Sysmac rendszere által használt EtherCAT, illetve az EtherNet/IP, PROFINET és POWERLINK rugalmas kommunikációt biztosít. Rendkívül költséghatékony hálózatintegrációra ad ezenkívül lehetőséget, hiszen az akár öt darab Q2A inverter egyetlen kommunikációs kártyával használható. A beépített USB-csatlakozóval a Q2A sorozat számítógépről is programozható, anélkül, hogy külső tápellátásra kellene csatlakoztatni, így az üzembe helyezés is egyszerű és biztonságos.

A Q2A meghajtó különböző hasznos és időtakarékos funkcióval rendelkezik, melyek hozzájárulnak az egyszerű üzembe helyezéshez. A grafikus fejlesztői környezet gyorsabban biztosítja az alkalmazás személyre szabását, míg a beépített varázsló funkció csökkenti a beállításhoz szükséges időt és kizárja a rossz paraméterek bevitelének kockázatát.

A teljesítményadatok nyomon követésével a Q2A támogatja a megelőző karbantartást, mivel az alkatrészeket, pl. ventilátorok időben lecserélhetők. A hibaelemzést a részletes nyomon követés segíti, mely listázza az események pontos idejét és előfordulásuk számát a motor adatokkal együtt. Az adatok nyomon követés céljából menthetők SD-kártyára. Az alapkiépítésű külső vezérlőköri 24VDC tápellátásnak köszönhetően a vezérlőrendszer akkor is aktív marad, ha a 400 V-os hálózati betáplálás megszűnik, így bármely probléma kivizsgálható.

Az energia-visszatápláló egységekkel, például a D1000 és R1000 egységgel kombinálva a Q2A frekvenciaváltó sorozat támogatja az energia-visszatápláló alkalmazásokat, ugyanazon installáción belül újrahasznosítva a keletkező regeneratív energiát más alkalmazások számára.

„A Q2A inverter kiemelkedő minőségű hajtástechnikai megoldás, amelyet precíz motorvezérléssel, rugalmassággal és egyszerű programozás-megvalósítás-indításfilozófiával biztosít, és bármely alkalmazáshoz optimalizálható” – mondta Alberto Fuentes, az európai Frekvenciaváltó Üzletág termék- és marketingmenedzsere. „Sőt, a legmagasabb minőségű gyártási eljárás és a beépített motor és alkalmazás védelmét szolgáló funkciók kombinációja a Q2A 10 éves folyamatos hibamentes működéstét biztosítja, mely ügyfeleink teljes megelégedését eredményezi.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Az Omron vállalatról

Az ipari automatizáció területének egyik vezető vállalataként az Omron vállat kulcs érzékelési és vezérlési technológiáira támaszkodva terjeszkedik a piacon többek között vezérlőkomponensek, elektronikai komponensek, autóipari elektronikai komponensek, továbbá szociális infrastrukturális, egészségügyi és környezetvédelmi megoldások formájában. Az Omron 1933-ban jött létre, alkalmazottai száma mára globálisan megközelítőleg 36 000, és több mint 117 országban, illetve régióban kínálja termékeit és szolgáltatásait. Az ipari automatizáció piacán az Omron az előállítást, a termékeket, valamint az ügyféltámogatást érintő innovációt elősegítő automatizálási technológiákkal dolgozik egy gazdagabb társadalom létrejöttén. További részletekért látogasson el a industrial.omron.eu weboldalra.

Related images

Minőségi hajtás az Omron új Q2A alkalmazáshoz szabott frekvenciaváltójával. 
(Kép: Omron, PR049)

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from