Omron

Varmaa suorituskykyä Omronin uudella mukautettavalla Q2A-taajuusmuuttajalla

Omronin uuden taajuusmuuttajasarjan ensimmäinen malli Q2A yhdistää tehokkuuden, joustavuuden ja helppokäyttöisyyden kompaktiksi kokonaisuudeksi, joka on nopea ja vaivaton ottaa käyttöön

Omron on julkaissut käyttösovelluksen mukaan räätälöitävien taajuusmuuttajien Q2A-sarjan. Useiden erilaisten moottoreiden, kuten IM-, SPM-, IPM-, DDPM- ja SynRM-moottoreiden, ohjaamiseen soveltuva Q2A voidaan helposti mukauttaa asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Tilaa ja kustannuksia säästävä muotoilu kätkee sisäänsä useita hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden ansiosta järjestelmäintegroijat, alkuperäisvalmistajat ja loppukäyttäjät saavat nauttia erittäin tehokkaasta mutta samalla helppokäyttöisestä laitteesta.

Omronin Q2A-taajuusmuuttaja on ensimmäinen järjestelmäintegroijien, alkuperäisvalmistajien ja loppukäyttäjien tarpeisiin suunnitellun uuden tuoteperheen jäsen. Laite vie aiempaa vähemmän tilaa, pienentää kustannuksia, vähentää ohjelmointiin ja käyttöönottoon kuluvaa aikaa sekä takaa paremman suorituskyvyn eri moottorityypeille. Käyttökohteen koko työnkulku voidaan optimoida suunnittelusta ja käyttöönotosta aina huoltoon ja tuotantoa varten tehtävään hienosäätöön asti.

Uuden mallin hyötyinä ovat edeltäjäänsä 45 % pienempi koko sekä mahdollisuus rinnakkaisasennukseen. Sisäinen EMC-suodatin, tasavirtakuristin ja jarrukatkoja, integroidut turvatoiminnot (STO SIL3) sekä 24 VDC:n apuvirransyöttö mahdollistavat helpon käytön ja merkittävät kustannussäästöt. Q2A:n jykevä muotoilu takaa luotettavan toiminnan vaativissakin olosuhteissa, ja päällystetyt piirilevyt suojaavat elektroniikkaosia pölyltä ja kosteudelta.

Q2A-sarja tehostaa moottorin suorituskykyä, sillä se pystyy ohjaamaan erityyppisiä moottoreita avoimen ja suljetun silmukan tilassa, jännitevektoriohjaus mukaan lukien. Muita menetelmiä tehokkaampi jännitevektoriohjaus on myös helpompi ja nopeampi määrittää kuin virtavektoriohjaus.

Laitteessa on monipuoliset tiedonsiirtomahdollisuudet useiden Ethernet-pohjaisten yhteysominaisuuksien ansiosta. Näitä ovat Omronin Sysmac-järjestelmän käyttämä EtherCAT sekä EtherNet/IP, PROFINET ja POWERLINK. Sarjan laitteet on myös mahdollista integroida verkkoon kustannustehokkaasti, sillä vain yhdellä tiedonsiirtokortilla voidaan käyttää jopa viittä Q2A-taajuusmuuttajaa. Sisäisen USB-yhteyden ansiosta Q2A-sarja voidaan ohjelmoida tietokoneelta käsin ilman ulkoiseen virtalähteeseen kytkemistä, mikä tekee käyttöönotosta helppoa.

Käyttöönoton vaivattomuutta lisäävät myös Q2A-taajuusmuuttajan lukuisat hyödylliset ja aikaa säästävät ominaisuudet. Laite voidaan mukauttaa nopeasti käyttökohteen mukaan graafisessa kehitysympäristössä, minkä lisäksi valmiin asetustoiminnon ansiosta laitteen määritykseen kuluva aika on aiempaa lyhyempi ja väärien parametrien asettamisen riski pienempi. Asetukset tallennetaan automaattisella varmuuskopiointitoiminnolla, ja ne voidaan myös kopioida SD-kortille muihin laitteisiin siirtämistä varten.

Suorituskykytietoja seuraamalla Q2A helpottaa ennakoivan huollon toteuttamista, kun se varmistaa, että eri komponentit, esimerkiksi puhaltimet, korjataan ajoissa. Virheanalyysia tukevat yksityiskohtaiset jäljitettävyystiedot, kuten tapahtumien tarkka kellonaika ja niiden esiintymismäärä, yhdessä parametritietojen kanssa. Tiedot voidaan tallentaa micro-SD-kortille tapahtumakirjausta varten. Lisäksi sulautettu virransyöttö pitää ohjausjärjestelmän aktiivisena myös, jos 400 V:n päävirransyöttö katkeaa, joten ongelmat saadaan tutkittua häiriötilanteissakin.

Regeneroiviin tehoyksiköihin, kuten D1000:een ja R1000:een, yhdistettynä Q2A-sarjaa voidaan käyttää myös regeneroivien sovellusten kanssa, jolloin energiaa käytetään saman laitteiston sisällä uudelleen toisissa sovelluksissa.

"Q2A-taajuusmuuttajamme on yksinkertainen ja nopeasti käyttöön otettava ratkaisu, joka voidaan optimoida sovellukseen kuin sovellukseen", kertoo Omronin Euroopan alueen taajuusmuuttajavalikoiman markkinointipäällikkö Alberto Fuentes. "Eikä siinä vielä kaikki – laitteen äärimmäisen laadukas valmistustyö sekä suojatoiminnot takaavat, että Q2A toimii virheettömästi ympäri vuorokauden 10 vuoden ajan."

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Tietoja Omronista

Omron Corporation on johtava teollisuusautomaatioalan yritys, jonka toiminta ulottuu yrityksen ydinalueeseen kuuluvasta tunnistus- ja ohjausteknologiasta muun muassa ohjauskomponentteihin, elektroniikkakomponentteihin ja autojen elektroniikkakomponentteihin sekä infrastruktuurisovelluksiin, terveydenhuoltoon ja ympäristöön. Omron perustettiin vuonna 1933, ja sillä on 36 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Yrityksen tuote- ja palvelutarjonta kattaa yli 117 maata ja aluetta. Teollisuusautomaation alalla Omron edistää yhteiskunnan hyvinvointia tarjoamalla automaatiotekniikkaa, joka edistää innovatiivista tuotantoa, sekä tuotteita ja asiakastukea. Lisätietoja on osoitteessa industrial.omron.fi.

Related images

Varmaa suorituskykyä Omronin uudella mukautettavalla Q2A-taajuusmuuttajalla. 
(Kuva: Omron, PR049)

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from