Omron

Stratégiai szövetség az Omron Corp. és a kollaboratív robotokkal foglalkozó tajvani Techman Robot Inc. között

A szövetség célja a harmonizáció elősegítése a feldolgozóipar emberi és gépi dolgozói között

Az Omron Corp. (Shimogyo-Ku, Kiotó; elnök-vezérigazgató: Yoshihito Yamada) és a Techman Robot Inc. (Taoyuan, Tajvan) – a kollaboratív, emberekkel együtt dolgozó robotkarok piacvezető vállalata – egy megállapodás aláírását jelentette be, amely a két vállalat között stratégiai szövetséget alakít ki a kollaboratív robotika területén. A szövetség részeként az Omron a 2018-as üzleti év második felétől saját terjesztési hálózatán keresztül, közös emblémával globális piacra helyezi a Techman TM sorozatú kollaboratív robotokat. Az Omron és a Techman emellett együtt dolgozik majd a kollaboratív robotok következő generációján is, amely a tervek szerint le fogja egyszerűsíti az integrációt az Omron további gyártásautomatizációs termékeivel. A cél egy olyan innovatív gyártási környezet kialakítása, ahol az emberek és a robotok összhangban végzik munkájukat.

A gyárak világszerte azzal a kihívással állnak szemben, hogy az ügyféligények kiszolgálása és a termékek rövidebb életciklusa sok különböző, de alacsony darabszámú termék előállítását igényli, és a helyzetet a munkaerőhiány jelenléte is nehezíti. A gyártóknak készen kell állniuk a gyors ütemű váltásokra, a gyártósorok gyors átalakítására. Az ilyen jellegű rugalmas gyártási folyamatok elérésében rendkívül fontos szerepe van az emberekkel közös környezetben is biztonságos munkára képes kollaboratív robotoknak.

A megszokott TM sorozatú kollaboratív robotok mellett az Omron új modelleket is értékesíteni fog. Ezek a modellek „mobilitásra készek”, azaz könnyedén integrálhatók az Omron LD sorozatú mobil robotjaival. Az önálló, embereket és akadályokat elkerülő mozgásra képes mobil robotok már most is világszerte biztonságosan dolgoznak az emberek mellett anyagkezelési feladatok során. Kollaboratív robotkarral kiegészítve nemcsak a nyersanyagok szállításában vehetnek részt, hanem olyan feladatokat is elláthatnak, mint az alkatrészek begyűjtése és elhelyezése eltérő helyszíneken.

„Az Adept Technology 2015-ös felvásárlása óta az Omron jelentős mennyiségű erőforrást fektetett a robottechnológiák és azok piacának fejlesztésébe” – mondta el Seigo Kinugawa, az Omron ipari automatizációs vállalatánál futó robotikai üzletfejlesztési projekt igazgatója. Hozzátette: „A Techmannal kötött szövetségünk célja, hogy fejlődjön a gyártási környezetekben folyó ember–robot együttműködés. Azzal, hogy az Omron belép a kollaboratív robotkarok és mobil robotok piacára, lökést kap a vállalat „Innovative-Automation!” kezdeményezése, mely azzal a céllal jött létre, hogy az emberek és a gépek közötti együttműködés lehetőségeinek fejlesztésével innovációs eredményeket juttasson a gyárakba.”

„A TM robotok intelligensek, használatuk egyszerű, működésük biztonságos” – mondta Ho Shi-Chi, a Techman Robot Inc. elnöke. „Innováción keresztül szeretnénk könnyebbé tenni az emberek életét, és az Omron -nal kötött szövetségünk óriási lépést jelent e cél felé.”

A TM robotok a következő jellemzőkkel emelkednek ki az ember–robot kollaboráció új területén:

Intelligencia: A TM robotok beépített, intelligens gépi látási rendszere mintafelismerésre, tárgypozicionálásra és vonalkód-leolvasásra egyaránt képes.

Egyszerűség: A teljesen grafikus, folyamatközpontú TMflow felhasználói felülettel öt perc alatt betanítható egy teljes gépi látáson alapuló emelő-elhelyező feladat.

Biztonság: A TM robotok megfelelnek az ISO 10218-1 és ISO/TS 15066 szabványok ember–robot kollaborációra vonatkozó biztonsági követelményeinek.

A TM robotoknak két szériája érhető el: Ezek a TM5 (akár 6 kg-os terhelés) és az új TM12/TM14 (akár 14 kg-os terhelés). Minden TM robot hat fokos szabad mozgásra és 700–1300 mm-es kinyúlásra képes. A robotok ismétlési pontossága a TM5 szériában ±0,05 mm és a TM12/TM14 szériákban ±0,1 mm.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors

Az Omron vállalatról

Az ipari automatizáció területének egyik vezető vállalataként az Omron vállat kulcs érzékelési és vezérlési technológiáira támaszkodva terjeszkedik a piacon többek között vezérlőkomponensek, elektronikai komponensek, autóipari elektronikai komponensek, továbbá szociális infrastrukturális, egészségügyi és környezetvédelmi megoldások formájában. Az Omron 1933-ban jött létre, alkalmazottai száma mára globálisan megközelítőleg 36 000, és több mint 117 országban, illetve régióban kínálja termékeit és szolgáltatásait. Az ipari automatizáció piacán az Omron az előállítást, a termékeket, valamint az ügyféltámogatást érintő innovációt elősegítő automatizálási technológiákkal dolgozik egy gazdagabb társadalom létrejöttén. További részletekért látogasson el a industrial.omron.eu weboldalra.

Az „innovative-Automation!” részletei

Az ipari automatizáció egyik vezetőjeként az Omron a különféle biztonsági eszközök és ipari robotok mellett vezérlőelemek és kellékek széles skáláját is nyújtja – képfeldolgozó érzékelőktől és más bemeneti eszközöktől egészen a vezérlőkig és kimeneti eszközökig (például szervomotorok). Mindezek szoftveres kombinációjával az Omron világszerte számos egyedi, kiemelkedően hatékony automatizációs megoldást nyújt a gyártóknak. A rendelkezésre álló fejlett technológiákra és átfogó eszközkészletre alapozva a vállalat elindította az „innovative-Automation!” nevű stratégiai kezdeményezést, melynek alappilléreit három innováció, három „i” jelenti: „integrált” (vezérlők fejlesztése), „intelligens” (mesterséges intelligencia fejlesztése), „interaktív” (új harmonizáció az emberek és a gépek között). Az Omron e kezdeményezéssel kötelezte el magát amellett, hogy innovációt juttasson a gyártás helyszíneire.

Az Omron és a Techman számos területen alkalmazható kollaboratív robotokat fog nyújtani, ilyen területek például az elektronikai összeállítási feladatok, a terméktesztelés és az ellenőrzés. A robotok rugalmas gyártási folyamatokat segítenek majd elő, növelve ezzel a termelékenységi mutatókat és a gyártósorok minőségét – nem csak a gépjárműipar és az elektronikai ipar területén, számos más gyártóipar anyagkezelési folyamataiba építve is.

A Techman Robot vállalatról

A TM Robot globális piacvezető vállalat a kollaboratív robotok és a gépi látás területén. Anyavállalatunk, a Quanta Computer segítségével a világ legjobb képességű, gépi látással integrált kollaboratív robotjat állítjuk elő, melyek tökéletesen egyesítik a robotikai kezeket, szemeket és agyat egyetlen rendszerben. A TM Robots látványosan megkönnyíti az ipari robotok kezelését, valamint jelentősen csökkenti azok költségeit és a bevezetésükhöz szükséges időt. A TECHMAN Robot (TECHnology–huMAN) a technológia útján szeretné könnyebbé tenni az emberek életét. Célunk a szüntelen innováció, ígéretünk a világ legbarátságosabb automatizációs megoldásainak létrehozása. Weboldalunkon további információkat talál: http://tm-robot.com/.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from