Omron

Omron lanserar en styrenhet i NX1-serien som integrerar styrning och information

Höj produktiviteten och utveckla din verksamhet

Omron Corporation (HQ: Shimogyo-Ku, Kyoto. Vd: Yoshihito Yamada) tillkännagav den globala lanseringen av sitt nya styrsystem för maskinautomation i NX1-serien, som förbättrar produktiviteten och samtidigt använder sig av information. Omron kommer att lansera NX-HAFT4 som är en snabb, analog ingångsenhet*1 och säkerhetsprocessorn NX-SL5*2 för användning med NX1-serien. De här enheterna ger dig bättre kvalitetskontroll och flexiblare säkerhet.

Styrning och information integrerade i en kompakt design

Bättre produktivitet med informationsanvändning
Nu kan tillverkare visualisera maskiners och processers status, utföra förebyggande underhåll och använda annan typ av information till att förbättra produktiviteten. Även om det finns behov av att snabbt och säkert dela information mellan tillverkningsanläggningar och värdbaserade IT-system så blir styrningscykeln längre när stora mängder data ska bearbetas i styrsystemet, och det bidrar inte till att förbättra produktiviteten. Dessutom krävs dels höga hastigheter och hög noggrannhet i anläggningens industrinätverk, och dels en god säkerhet för anslutningen till IT-värdsystemen. Det här kan skapa stora hinder för nätverksanslutningarna.

Därför har NX1-serien utformats för att samla in synkroniserade data från sensorer, servomotorer och enheter som monteras vid styrenheten inom samma fasta cykeltid, tack vare Omrons unika flerkärniga teknik som både ger maskinstyrning och snabb bearbetning av data. Den här styrenheten kan skicka insamlade data till IT-värdsystemet och samtidigt upprätthålla prestanda i styrningen. Tre industriella Ethernet-portar, EtherNet/IP- och EtherCAT-portar, samt ett OPC UA-servergränssnitt för IIoT för industriell automation och informationsteknik inryms i en kompakt design som bara är 66 mm bred. Med de här anslutningarna kan IT användas vid produktionsanläggningen via enkla och säkra anslutningar till IT-värdsystemen. Databasanslutningsmodellen*3 kan lagra produktionsdata i databaser direkt utan någon dator eller mellanliggande programvara. Det innebär att du får en tillförlitlig spårning av alla produkter i realtid och en bättre kvalitetskontroll.

Bättre kvalitet och säkerhet
Du kan använda NX1-serien tillsammans med den snabba och analoga ingångsenheten NX-HAFT4 vid inspektioner tack vare den snabba samplingen av analoga data, så att du inte behöver några särskilda inspektionsmaskiner. När NX1-serien ansluts till säkerhetsprocessorn NX-SL5 integreras säkerhetsfunktioner för produktionslinje och maskiner. Den integrerade säkerheten och modulbaserade säkerhetsstyrningen gör att du inte behöver programmera om vid ändringar i produktionslinjen. Du får en helt flexibel produktion och säkerhet.

Egenskaper
1. Integrering av styrning och informationsanvändning

  • synkroniserad styrning av I/O och rörelser inom 1 ms cykeltid och rörelsestyrning av upp till 12 axlar för en snabb och noggrann styrning
  • inbyggda anslutningar för EtherNet/IP, EtherCAT, OPC UA och databaser som gör att du kan använda information inom och mellan maskiner, visualisera produktionsstatus med MES/SCADA, spåra med en SQL-databas och använda information i andra tillämpningar. Dessutom kan Omrons unika, flerkärniga teknik bearbeta data utan att kompromissa med prestanda i styrningen.

2. Integrering av styrning och kvalitetshantering

  • när NX1-serien ansluts till den snabba och analoga ingångsenheten NX-HAFT4 kan du hämta analoga data från fyra isolerade kanaler samtidigt med branschens snabbaste samplingshastighet på 5 μs*4
  • nu behöver du inte längre använda särskilda inspektionsmaskiner med inbyggd dator eftersom den här styrenheten kan användas till exempelvis vibrationsinspektion i rotatorer med hög hastighet, och inspektionsprocessen kan integreras i en produktionslinje.

3. Integrering av styrning och säkerhet

  • när NX1-serien ansluts till säkerhetsprocessorn NX-SL5 integreras styrningen med säkerhetsfunktioner. Du kan bygga säkra styrsystem både inom och mellan maskiner, och hantera styrningen och säkerheten som en enda modul. Du kan enkelt skapa flexibla produktionslinjer.

Omron lanserar ett strategiskt koncept som kallas ”innovative-Automation!” och består av tre innovationer, eller ”i:n”. ”Integrering” (styrningsevolution), ”intelligens” (utveckling av intelligens genom ICT) och ”interaktivitet” (ny harmonisering mellan människa och maskin). Omron vill använda det här konceptet till att skapa innovation på kundernas produktionsanläggningar. Med NX1-serien vill Omron skapa anläggningar där kunderna kan förbättra sin produktivitet, spåra i realtid, utföra fullständiga inspektioner och samtidigt öka säkerheten. Detta gör att Omron snabbare kan skapa ”integrerade”, ”intelligenta” och ”interaktiva” anläggningar tillsammans med klientföretagen. Genom att göra så fortsätter Omron utvecklingen mot en bättre kvalitet och produktivitet inom tillverkningsindustrin.

*1. Den snabba, analoga ingångsenheten NX-HAFT4 lanseras i maj 2018.
*2. Säkerhetsprocessorn NX-SL5 blir tillgänglig inom kort.
*3. Databasanslutningsmodellen blir tillgänglig inom kort.
*4. Baserat på Omrons undersökning från april 2018.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Om Omron

Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 36 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 117 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på industrial.omron.eu.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from