Omron

Omron va prezenta seria NX1 de controlere care integrează controlul şi informaţiile

Îmbunătăţiţi productivitatea, îmbunătăţiţi-vă afacerea

Corporaţia Omron (Sediu: Shimogyo-Ku, Kyoto. CEO: Yoshihito Yamada) a anunţat lansarea mondială în aprilie a noii serii NX1 de controlere de automatizare industrială care stimulează productivitatea, valorificând totodată informaţiile. Omron va lansa unitatea*1 de intrări analogice de mare viteză NX-HAD4 şi unitatea*2 CPU de securitate NX-SL5 care pot fi utilizate cu seria NX1, ajutând la rezolvarea provocărilor inovaţiilor în producţie, inclusiv consolidarea controlului calităţii şi măsuri de securitate flexibile.

Integrează controlul şi informaţiile într-un design compact care încape în palmă

Îmbunătăţiţi productivitatea, utilizaţi informaţiile
Producătorii generează acum vizualizarea utilajului şi starea procesului, întreţinerea predictivă pentru a preveni timpii de nefuncţionare şi alte abordări privind utilizarea informaţiilor pentru a îmbunătăţi şi mai mult productivitatea. Deşi partajarea informaţiilor cu uşurinţă şi în siguranţă este necesară între unităţile de producţie şi sistemele IT gazdă, procesarea cu viteză ridicată a unui volum mare de date de către un controler creşte durata ciclului de control, descurajând îmbunătăţirea productivităţii. În plus, pe de-o parte, viteza ridicată şi precizia sunt necesare pentru reţelele industriale şi unităţile de producţie. Pe de altă parte, securitatea de nivel ridicat este necesară pentru conectarea la sistemele IT gazdă. Aceasta are ca rezultat o barieră semnificativă în calea interconectivităţii reţelelor.

În aceste condiţii, seria NX1 a fost concepută să colecteze datele sincronizate de la senzori, servomotoare şi unităţile montate pe controler în aceeaşi durată fixă de ciclu, datorită tehnologiei Omron unice cu nuclee multiple, care asigură controlul utilajelor şi, în acelaşi timp, executarea sarcinilor de procesare a datelor cu viteză ridicată. Acest controler poate trimite datele colectate către sistemul IT gazdă, menţinând totodată performanţa controlului. Trei porturi Ethernet industriale—porturi EtherNet/IP şi EtherCAT—şi o interfaţă de server OPC UA pentru IIoT pentru automatizare industrială şi tehnologia informaţiilor sunt cuprinse într-un design compact cu o lăţime de 66 mm. Această conectivitate permite utilizarea IT-ului la unităţile de producţie şi conectarea cu uşurinţă şi în siguranţă la sistemele IT gazdă. Modelul*3 cu conectare la baze de date poate stoca direct datele de producţie în baze de date fără să utilizeze echipamente de tip PC sau middleware, permiţând o trasabilitate în timp real şi fiabilă a tuturor produselor şi ajutând la îmbunătăţirea controlului calităţii.

Îmbunătăţiţi şi mai mult calitatea, extindeţi măsurile de siguranţă
Seria NX1, în combinaţie cu unitatea NX-HAD4 de intrări analogice de mare viteză, poate fi utilizată pentru inspecţii prin eşantionarea de mare viteză a datelor analogice, care necesitau anterior utilizarea unor utilaje speciale de inspecţie. Conectată cu unitatea CPU de securitate NX-SL5, seria NX1 integrează controlul de securitate al liniilor de producţie şi al utilajelor. Programele de control de securitate integrată şi securitate modulară elimină nevoia de reprogramare la schimbarea configuraţiei liniei. Se pot realiza producţie și securitate flexibile.

Caracteristici
1. Integrarea controlului şi a utilizării informaţiilor

  • Controlul sincronizat al I/O şi al mişcării într-o perioadă de ciclu de 1 ms şi controlul mişcării pentru până la 12 axe permit un control de mare viteză şi de înaltă precizie.
  • EtherNet/IP, EtherCAT, OPC UA integrate şi funcţionalitatea de conexiune cu baze de date permite utilizarea informaţiilor în cadrul şi între utilaje, vizualizarea stării producţiei cu MES/SCADA, trasabilitatea cu ajutorul bazei de date SQL şi alte aplicaţii de utilizare a informaţiilor. În plus, tehnologia unică Omron cu mai multe nuclee poate prelucra datele fără să compromită performanţa controlului

2. Integrarea controlului şi a managementului calităţii

  • conectată la unitatea de intrări analogice de mare viteză NX-HAD4, seria NX1 poate să obţină simultan date analogice de la patru canale izolate la cea mai mare viteză de eşantionare din industrie de 5 μs*4
  • În locul utilajelor speciale de inspecţie utilizate anterior cu PC încorporat, acest controler standard poate fi utilizat pentru inspecţii precum inspecţia vibraţiilor rotoarelor de mare viteză şi permite încorporarea procesului de inspecţie într-o linie de producţie

3. Integrarea controlului şi securității

  • Seria NX1 conectată la unitatea CPU de securitate NX-SL5, integrează controlul şi securitatea. Sistemele de control al securității pot fi construite în cadrul utilajelor şi între acestea, iar controlul şi securitatea pot fi gestionate modular. Liniile flexibile de producţie pot fi create cu uşurinţă

Omron a stabilit un concept strategic denumit „Automatizare inovatoare!”, care constă în trei inovaţii sau „i-uri”--„integrat” (evoluţia controlului), „inteligent” (dezvoltarea inteligenţei prin ICT) şi „interactiv” (o nouă armonizare între oameni şi utilaje). Omron se angajează acum să aducă inovaţia în unităţile de producţie prin materializarea acestui concept. Utilizând seria NX1, Omron se va strădui să creeze unităţi de producţie în care clienţii pot realiza îmbunătăţiri ale productivităţii, trasabilitate în timp real, inspecţii complete şi, în acelaşi timp, extinderea măsurilor de securitate. Aceasta va permite Omron să accelereze crearea unei unităţi de producţie „integrate”, „inteligente” şi „interactive”—cheia către materializarea „Automatizării inovatoare”—împreună cu clienţii săi (companii). Procedând astfel, Omron continuă să urmărească îmbunătăţiri remarcabile în calitatea şi productivitatea în industria de fabricaţie.

*1. Unitatea NX-HAD4 de intrări analogice de mare viteză va fi lansată în mai 2018.
*2. Unitatea CPU de securitate NX-SL5 va fi disponibilă în curând.
*3. Modelul de conexiune cu baza de date va fi disponibil în curând.
*4. Pe baza cercetării Omron din aprilie 2018.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Despre Omron

Omron Corporation este o importantă companie de automatizări industriale, care îşi valorifică tehnologiile esenţiale de detecţie şi control pentru a se extinde în domenii precum cele ale componentelor de control, componentelor electronice, componentelor de electronică auto, în domeniul infrastructurii sociale, al asistenţei medicale şi al protecţiei mediului. Omron a fost înfiinţată în anul 1933 şi are circa 36.000 de angajaţi la nivel global, oferind produse şi servicii în peste 117 state şi regiuni. În sectorul automatizărilor industriale, Omron contribuie la prosperitatea societăţii oferind tehnologii de automatizare care stimulează inovaţia în domeniul manufacturier, precum şi în cel al produselor şi al asistenţei pentru clienţi. Pentru mai multe detalii, accesaţi industrial.omron.ro.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from