Omron

Omron tuo markkinoille NX1-sarjan ohjaimen, joka yhdistää ohjauksen ja tiedon

Tehosta tuottavuutta, piristä liiketoimintaa

Omron Corporation (pääkonttori: Shimogyo-Ku, Kioto. Toimitusjohtaja: Yoshihito Yamada) ilmoitti huhtikuussa NX1-sarjan uuden koneautomaatio-ohjaimen maailmanlaajuisesta julkaisusta. Ohjain parantaa tuottavuutta ja hyödyntää samalla käytettävissä olevia tietoja. Omron julkaisee myös nopean analogisen NX-HAD4-tuloyksikön*1 ja NX-SL5-turvakeskusyksikön*2, joita voidaan käyttää yhdessä NX1-sarjan kanssa, ja auttaa näin ratkaisemaan valmistusteollisuuden innovaatiohaasteita, vahvistamaan laadunvalvontaa ja luomaan joustavia suojauskäytäntöjä.

Ohjaustoiminnot ja tiedot kompaktissa koossa

Tehosta tuottavuutta, hyödynnä tietoja
Valmistajia kiinnostavat nyt koneen ja prosessin tilan visualisointi, seisonta-aikoja vähentävä ennakoiva huolto sekä muut tietoja hyödyntävät ratkaisut, joilla tuottavuutta voidaan entisestään parantaa. Vaikka nopea ja turvallinen tiedonsiirto valmistuslaitoksen ja isäntäjärjestelmien välillä on välttämätöntä, suurten tietomäärien käsittely ohjaimen kautta pidentää ohjauksen sykliaikaa, mikä puolestaan tekee tuottavuuden tehostamisesta vaikeampaa. Tuotantolaitoksissa tiedonsiirtoyhteydeltä edellytetään suurta nopeutta ja tarkkuutta, mutta samalla yhteyden isäntäjärjestelmiin on oltava erittäin turvallinen. Tämä hankaloittaa merkittävästi verkkojen keskinäistä tiedonsiirtoa.

Nämä haasteet on otettu huomioon NX1-sarjan suunnittelussa: Omronin ainutlaatuisen moniydintekniikan ansiosta ohjaimen kanssa samaan kiinteään sykliin asennettujen antureiden, servomoottoreiden ja yksiköiden keräämiä tietoja saadaan hyödynnettyä niin, että järjestelmä suoriutuu samanaikaisesti sekä koneen ohjauksesta että nopeista tiedonkäsittelytehtävistä. Ohjain pystyy siis lähettämään keräämiään tietoja isäntäjärjestelmään ilman, että sen suorituskyky häiriintyy. Järjestelmässä on kolme Ethernet-teollisuusporttia – EtherNet/IP- ja EtherCAT-portit – sekä teolliselle internetille soveltuva OPC UA -palvelinliitäntä teollisuusautomaation ja tietotekniikan tarpeisiin. Kaikki tämä on pakattu kompaktiin, 66 mm leveään koteloon. Kokonaisuus mahdollistaa tietotekniikan käyttämisen tuotantotiloissa sekä helpon ja suojatun yhteyden isäntäjärjestelmiin. Tietokantayhteysmalli*3 pystyy suoraan tallentamaan tuotantotiedot tietokantoihin ilman tietokonetta tai väliohjelmistoja, mikä mahdollistaa kaikkien tuotteiden reaaliaikaisen ja luotettavan jäljitettävyyden sekä auttaa parantamaan laadunvalvontaa.

Paranna laatua entisestään, kohenna suojauskäytäntöjä
Yhdessä nopean analogisen NX-HAD4-tuloyksikön kanssa käytettynä NX1-sarjaa voidaan hyödyntää analogisen datan suuren nopeuden näytteenottoon perustuvissa tarkastuksissa, mikä aiemmin edellytti erityisten tarkastuslaitteiden käyttämistä. NX-SL5-turvakeskusyksikköön yhdistettynä NX1-sarja mahdollistaa tuotantolinjojen ja koneiden turvaohjauksen. Järjestelmään integroitavien turvaohjausohjelmien ja modularisoitujen turvaohjausohjelmien avulla vältytään uudelleenohjelmoinnilta tuotantolinjojen rakenteen muuttuessa. Näin sekä joustava tuotanto että tietoturva kulkevat käsi kädessä.

Ominaisuudet
1. Ohjaustoimintojen ja kerättyjen tietojen integrointi

  • Synkronoitu I/O- ja liikkeenohjaus 1 ms:n sykliajalla sekä jopa 12 akselin liikkeenohjaus mahdollistavat nopean ja tarkan ohjauksen.
  • Kiinteä EtherNet/IP, EtherCAT, OPC UA ja tietokantayhteystoiminto mahdollistavat tietojen käyttämisen koneiden sisällä ja niiden välillä, tuotantotilan visualisoinnin MES-/SCADA-järjestelmillä, jäljitettävyyden SQL-tietokannalla sekä muut tietoja hyödyntävät sovellukset. Lisäksi Omronin ainutlaatuinen moniydintekniikka mahdollistaa tietojenkäsittelyn ohjaustehon kärsimättä.

2. Ohjaustoimintojen ja laadunhallinnan integrointi

  • Nopeaan analogiseen NX-HAD4-tuloyksikköön yhdistettynä NX1-sarja voi samanaikaisesti hakea analogisia tietoja neljästä eristetystä kanavasta alan nopeimmalla näytteenottonopeudella 5 μs*4.
  • Aiemmin käytettyjen, kiinteällä tietokoneella varustettujen erityistarkastuslaitteiden sijaan tätä vakio-ohjainta voidaan käyttää eri tarkastuksiin, kuten nopeiden pyörityslaitteiden tärinän tarkastamiseen, minkä lisäksi tarkastusprosessi voidaan integroida tuotantolinjaan.

3. Ohjaustoimintojen ja turvallisuuden integrointi

  • NX1-sarjan liittäminen NX-SL5-turvakeskusyksikköön yhdistää ohjaus- ja turvallisuustoiminnot. Turvaohjausjärjestelmiä voidaan rakentaa sekä koneiden sisälle että välille, minkä lisäksi ohjaus- ja turvallisuustoimintoja voidaan hallita moduulina. Tämä mahdollistaa joustavien tuotantolinjojen rakentamisen helposti.

Omron on lanseerannut innovatiivisen automaation strategisen konseptin nimellä ”innovative-Automation!”. Ajatuksen ytimessä on kolme innovaatiota tai i:tä – ”integrated” (integroidun ohjauksen kehitys), ”intelligent” (tieto- ja viestintätekniikan avulla kehitetty äly) ja ”interactive” (uudenlainen interaktiivinen ihmisten ja koneiden välisen yhteistyön sovittaminen). Omron on sitoutunut tuomaan innovoinnin tuotantolaitoksiin konkretisoimalla tämän periaatteen. NX1-sarjallaan Omron pyrkii kehittämään valmistuslaitoksia, joissa sen asiakkaat voivat saavuttaa tehokkaamman tuotannon, reaaliaikaisen jäljitettävyyden, kokonaisvaltaiset tarkastukset sekä entistä paremmat turvallisuuskäytännöt kaikki samaan aikaan. Näin Omron pystyy yhdessä asiakasyritystensä kanssa nopeuttamaan älykkäiden, integroitujen ja interaktiivisten tuotantotilojen luomista ja muuttamaan innovatiivisen automaation konseptin todeksi. Tämän ansiosta Omronin ratkaisut kehittävät jatkossakin valmistusteollisuuden laatua ja tuottavuutta merkittävästi.

*1. Nopea analoginen NX-HAD4-tuloyksikkö julkaistaan toukokuussa 2018.
*2. NX-SL5-turvakeskusyksikkö on saatavana pian.
*3. Tietokantayhteysmalli on saatavana pian.
*4. Perustuen Omronin tutkimuksiin huhtikuussa 2018.

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Tietoja Omronista

Omron Corporation on johtava teollisuusautomaatioalan yritys, jonka toiminta ulottuu yrityksen ydinalueeseen kuuluvasta tunnistus- ja ohjausteknologiasta muun muassa ohjauskomponentteihin, elektroniikkakomponentteihin ja autojen elektroniikkakomponentteihin sekä infrastruktuurisovelluksiin, terveydenhuoltoon ja ympäristöön. Omron perustettiin vuonna 1933, ja sillä on 36 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Yrityksen tuote- ja palvelutarjonta kattaa yli 117 maata ja aluetta. Teollisuusautomaation alalla Omron edistää yhteiskunnan hyvinvointia tarjoamalla automaatiotekniikkaa, joka edistää innovatiivista tuotantoa, sekä tuotteita ja asiakastukea. Lisätietoja on osoitteessa industrial.omron.fi.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from