Omron

Generaţia următoare a controlerelor de temperatură cu inteligenţă artificială

Montaj în panou și instalare rapidă

În urma lansării seriei E5_D în aprilie 2017, Omron continuă să-şi extinsă portofoliul de controlere de temperatură cu introducerea noii serii NX-TC cu inteligenţă artificială (AI). Concepute pentru aplicaţii multi-buclă, aceste controlere inteligente oferă o instalare mai uşoară în panou.

Omron a lansat primele sale controlere de temperatură cu montaj în panou, seria E5ZN (2 bucle cu 22,5 mm lăţime), în 2001. Acestea au fost urmate de seria EJ1N (4 bucle cu 31 mm lăţime) în 2006, care au îmbunătăţit şi mai mult performanţele de control şi economia de spaţiu. Cea mai recentă completare a seriei NX-TC este o nouă generaţie de dispozitive inteligente care sunt concepute să atingă controlul automat şi optim al temperaturii fără interacţiune umană. De fapt, de acum înainte, toate modificările tipice realizate în acest domeniu de experţi vor fi automatizate folosind inteligenţa artificială.

Algoritm de control adaptiv
La controlerele de temperatură standard, definirea setărilor iniţiale de pornire a regulatorului PID poate să dureze mult timp. Şi poate fi chiar şi mai dificil să se efectueze reglajele optime fără o experienţă îndelungată în acest domeniu. De aceea Omron a creat seria NX-TC cu „tehnologie de control adaptivă”. Aceasta detectează automat modificările din procesul controlat şi adaptează regulatorul PID în consecinţă. Rezultatul? Un algoritm PID perfect reglat şi un control foarte stabil al temperaturii.

Control perfect al temperaturii de etanşare la utilajele de ambalat
La utilajele de ambalat convenţionale, senzorii de temperatură sunt deseori situaţi prea departe de suprafaţa de etanşare a barei de încălzire. Aceasta poate cauza o diferenţă între temperatura suprafeţei de etanşare şi temperatura de control efectivă. Diferenţa de temperatură şi numărul de erori de etanşare se măresc odată cu viteza de ambalare şi, de asemenea, în corelaţie directă cu materialele de ambalare mai subţiri.

Seria NX-TC rezolvă această problemă folosind următoarea abordare:

  • Modelele de senzori de temperatură speciali cu o detecție mai rapidă permit amplasarea senzorului mai aproape de suprafaţa de etanşare.
  • Algoritmi integraţi special dezvoltaţi precum reglarea automată a filtrării, ajută la suprimarea variaţiilor de temperatură, având ca rezultat o calitate mai bună a etanşării.

Minimizarea variaţiilor de temperatură la maşinile de formare
Pentru maşinile de formare răcite cu apă, creşterea vitezei de producție duce deseori la variaţii de temperatură din cauza diferiţilor factori precum combinația dintre materialul de extrudare şi apa de răcire. Pentru un operator uman, aceasta înseamnă că trebuie efectuate reglaje repetate ale supapei, pentru stabilizarea calităţii produsului. Este foarte dificilă obţinerea acestui lucru în cazul unei producţii la viteze ridicate, în paralel cu menţinerea calităţii. Acum e altfel! NX-TC dispune de o funcţie de reglare a ieşirii de răcire cu apă, care menţine variaţiile de temperatură la un nivel minim, crescând capacitatea de producţie, în paralel cu menţinerea calităţii.

Caracteristici

  • Disponibil în două dimensiuni: NX-TC2 (model cu 2 bucle cu 12 mm lăţime) şi NX-TC3 (model cu 4 bucle cu 24 mm lăţime)
  • Intrare universală pentru senzori t/c şi Pt100 (K, J, T, E, L, U, N, R,S, B, C/W, PL II, Pt100/JPt100).
  • Tip ieşire de comandă: ieşire tip tensiune (PNP 24 VDC/21 mA/punct), ieşire de curent liniară (0/4..20 mA)
  • Metodă de comandă: încălzire şi/sau răcire (în funcţie de model)
  • Diagnostic sarcină/SSR disponibil (în funcţie de model)
  • Conexiune Fieldbus: Ethernet IP şi EtherCAT (folosind conectorul de comunicaţii)

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Despre Omron

Omron Corporation este o importantă companie de automatizări industriale, care îşi valorifică tehnologiile esenţiale de detecţie şi control pentru a se extinde în domenii precum cele ale componentelor de control, componentelor electronice, componentelor de electronică auto, în domeniul infrastructurii sociale, al asistenţei medicale şi al protecţiei mediului. Omron a fost înfiinţată în anul 1933 şi are circa 36.000 de angajaţi la nivel global, oferind produse şi servicii în peste 117 state şi regiuni. În sectorul automatizărilor industriale, Omron contribuie la prosperitatea societăţii oferind tehnologii de automatizare care stimulează inovaţia în domeniul manufacturier, precum şi în cel al produselor şi al asistenţei pentru clienţi. Pentru mai multe detalii, accesaţi industrial.omron.ro.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from