Omron

Neste generasjon av temperaturkontrollere i tavler

Rask installasjon med kunstig intelligens

Etter lanseringen av E5_D-serien i april 2017 fortsetter Omron å utvide sin temperaturkontrollerportefølje med introduksjonen av den nye NX-TC-serien med kunstig intelligens (AI). Disse intelligente kontrollerne, som er utformet for bruk i flere sløyfer, gir enklere installasjon i tavler.

Omron lanserte sine første temperaturkontrollere i tavler, E5ZN-serien (to sløyfer med en bredde på 22,5 mm), i 2001. Disse ble etterfulgt av EJ1N-serien (fire sløyfer med en bredde på 31 mm) i 2006, noe som ytterligere forbedret kontrollytelsen og var plassbesparende. Det siste tilskuddet til NX-TC-serien er en ny generasjon av smarte enheter som er utviklet for å oppnå optimal og automatisk temperaturkontroll uten menneskelig inngripen. Fra nå av vil faktisk alle justeringer som vanligvis gjøres i felten av eksperter, bli automatisert ved hjelp av kunstig intelligens.

Tilpasningsdyktig kontrollalgoritme
Med standard temperaturkontrollere tar det lang tid å definere de opprinnelige PID-startinnstillingene, og det er også krevende å velge de beste innstillingene uten årevis med erfaring. Det er grunnen til at Omron utviklet NX-TC-serien med "tilpasningsdyktig kontrollteknologi". Den oppdager endringer i prosessen automatisk ved kontroll, og den tilpasser PID-en deretter. Resultatet er en finjustert PID-algoritme og en svært stabil temperaturkontroll.

Kontroll av passende forseglingstemperatur for pakkemaskiner
På en vanlig forseglingsmaskin kan temperatursensorene ofte stå for langt fra forseglingsoverflaten på varmedelen. Dette kan forårsake en forskjell mellom temperaturen på forseglingsoverflaten og den faktiske kontrolltemperaturen. Temperaturforskjellen og de resulterende forseglingssviktene blir flere når pakkefarten øker og i forbindelse med tynnere pakkematerialer.

NX-TC-serien løser dette problemet ved hjelp av følgende fremgangsmåte:

  • Spesielle temperatursensormodeller med raskere registrering gjør at sensoren kan plasseres nærmere tetningsflaten.
  • Spesielt utviklede innebygde algoritmer, som automatisk filterjustering, bidrar til å dempe temperaturvariasjoner, noe som resulterer i en bedre forseglingskvalitet.

Reduserer temperaturvariasjoner i formingsmaskiner
På grunn av ulike faktorer, som materialforbindelse og vannavkjøling, kan det oppstå temperaturvariasjoner i vannavkjølte, ekstruderte formingsmaskiner dersom hastigheten øker. For operatøren betyr dette at man må justere ventilene raskt for å stabilisere produktkvaliteten. Det er imidlertid vanskelig å oppnå rask produksjon og god kvalitet samtidig, med mindre du har NX-TC. Justeringsfunksjonen for vannavkjølingsutgangen demper temperaturvariasjonene så langt det lar seg gjøre, og øker produksjonen mens den beholder kvaliteten.

Karakteristikker

  • Tilgjengelig i to størrelser: NX-TC2 (modell med to sløyfer med en bredde på 12 mm) og NX-TC3 (modell med fire sløyfer med en bredde på 24 mm)
  • Universell inngang for t/c og Pt100-sensorer (K, J, T, E, L, U, N, R,S, B, C/W, PL II, Pt100/JPt100).
  • Utgangskontrolltype: Utgangsspenning (PNP 24 VDC/21 mA/punkt), lineær utgangsstrøm (0/4..20 mA)
  • Kontrollmetode: oppvarming og/eller kjøling (avhengig av modell)
  • Belastnings-/SSR-diagnostikk tilgjengelig (avhengig av modell)
  • Fieldbus-tilkobling: Ethernet IP og EtherCAT (bruker kommunikasjonskobling)

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors

Om Omron

Omron Corporation er et ledende firma for industriell automasjon som utnytter kjerneteknologien i sensor- og kontrollkomponentene sine for å kunne ekspandere innenfor bransjer som blant annet bilbransjen, sosial infrastruktur, helse og miljø. Omron ble grunnlagt i 1933, har rundt 36 000 ansatte over hele verden og tilbyr produkter og tjenester i 117 land og regioner. Innen industriell automasjon bidrar Omron til å skape et rikt samfunn ved å tilby automasjonsteknologier som bidrar til nyskaping innen produksjon, samt produkter og kundestøtte. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til industrial.omron.eu.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from