Omron

Volgende generatie temperatuurregelaars in paneel

Snelle installatie met kunstmatige intelligentie

Na de introductie van de E5_D-serie in april 2017 breidt Omron haar assortiment temperatuurgelaars verder uit met de introductie van de nieuwe NX-TC-serie met kunstmatige intelligentie (AI). Deze intelligente regelaars zijn ontworpen voor toepassingen met meerdere kringen en kunnen eenvoudiger in een paneel worden gemonteerd.

In 2001 introduceerde Omron haar eerste temperatuurregelaars voor in een paneel, de E5ZN-serie (2 kringen, 22,5 mm breed). Daarna kwam in 2006 de EJ1N-serie (4 kringen, 31 mm breed), ruimtebesparend en met een betere regelcapaciteit. De meest recente toevoeging aan de NX-TC-serie is een nieuwe generatie smart device die is ontwikkeld voor een optimale en automatische temperatuurregeling zonder menselijke tussenkomst. In feite worden alle aanpassingen die gewoonlijk door experts in het veld worden verricht, vanaf nu geautomatiseerd door middel van kunstmatige intelligentie.

Adaptief besturingsalgoritme
Met het gebruik van standaard temperatuurregelaars kan het lang duren om de initiële PID-instellingen voor het opstarten te definiëren, en zonder jarenlange ervaring is het een hele uitdaging om de instellingen optimaal aan te passen. Daarom heeft Omron de NX-TC-serie met 'adaptieve regeltechnologie' ontwikkeld. Wijzigingen in het proces worden automatisch gedetecteerd en de PID wordt overeenkomstig aangepast. Het resultaat? Een perfect, nauwkeurig ingesteld PID-algoritme en een ultrastabiele temperatuurregeling.

Perfecte temperatuurregeling voor verpakkingsmachines met sealfunctie
Op een conventionele verpakkingsmachine met sealfunctie liggen de temperatuursensoren vaak te ver van het sealoppervlak van de hittebalk. Hierdoor kan een temperatuurverschil tussen het sealoppervlak en de ingestelde temperatuur ontstaan. Het temperatuurverschil en het daarmee samenhangende aantal sealfouten nemen toe naarmate de verpakkingssnelheid wordt opgevoerd, maar ook in correlatie met dunner verpakkingsmateriaal.

Bij de NX-TC-serie is dit probleem als volgt opgelost:

  • Door speciale temperatuursensormodellen met een snellere detectie kan de sensor dichter bij het sealoppervlak worden geplaatst.
  • Speciaal ontwikkelde, geïntegreerde algoritmes zoals automatische filteraanpassing, helpen bij het onderdrukken van temperatuurverschillen, met een betere sealkwaliteit als resultaat.

Temperatuurverschillen in spuitgietmachines minimaliseren
In watergekoelde spuitgietmachines leidt verhoging van de doorvoersnelheid vaak tot temperatuurvariaties. Verschillende factoren zijn van invloed, bijvoorbeeld de samenstelling van het materiaal en het koelwater. Het gevolg is dat de operator de kleppen regelmatig opnieuw moet instellen om de productkwaliteit te stabiliseren. Het is erg moeilijk om een hoge productiesnelheid te bereiken en tegelijkertijd de kwaliteit te handhaven. De NX-TC is uitgerust met een koelwaterregelfunctie waarmee de temperatuurverschillen tot een minimum kunnen worden beperkt, waardoor de productiecapaciteit kan worden verhoogd terwijl de kwaliteit wordt gehandhaafd.

Kenmerken

  • Beschikbaar in twee maten: NX-TC2 (model met 2 kringen, 12 mm breed) en NX-TC3 (model met 4 kringen en 24 mm breed)
  • Universele ingang voor t/c- en Pt100-sensoren (K, J, T, E, L, U, N, R, S, B, C/W, PL II, Pt100/JPt100)
  • Regeluitgangtype: spanningsuitgang (PNP 24 VDC/21 mA/punt), lineaire stroomuitgang (0/4..20 mA)
  • Regelmethode: verwarming en/of koeling (modelafhankelijk)
  • Belasting/SSR-diagnose beschikbaar (modelafhankelijk)

Veldbusaansluiting: Ethernet-IP en EtherCAT (via communicatie kopstation)

Lezersvragen

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Opmerkingen voor de redactie

Over Omron

Omron Corporation is een toonaangevend industrieel automatiseringsbedrijf dat gebruikmaakt van zijn kerntechnologieën voor detectie en besturing om het marktaandeel in diverse sectoren uit te breiden, zoals besturingscomponenten, elektronische componenten (o.a. voor de auto-industrie), sociale infrastructuur, gezondheidszorg en milieu. Omron is opgericht in 1933, heeft wereldwijd ongeveer 36.000 werknemers in dienst en levert producten en diensten aan meer dan 117 landen en regio's. In de sector industriële automatisering biedt Omron toegevoegde waarde door automatiseringstechnologieën aan te bieden die niet alleen zorgen voor innovatie van de productie, maar ook van producten en klantondersteuning. Ga voor meer informatie naar industrial.omron.eu.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from