Omron

A szekrénybe szerelt hőmérséklet-szabályozók új generációja

Gyors beszerelés a mesterséges intelligencia segítségével

Az E5_D sorozat 2017 áprilisi megjelenését követően az Omron tovább bővíti a hőmérséklet-szabályozók portfólióját az új, mesterséges intelligenciával (M.I.) felszerelt NX-TC sorozattal. Ezek a többhurkos alkalmazásokra tervezett intelligens vezérlők könnyebb szekrényre telepíthetőséget biztosítanak.

Az Omron 2001-ben mutatta be az E5ZN sorozatot (kéthurkos, 22,5 mm széles), az első szekrénybe szerelhető hőmérséklet-szabályozókat.Ezeket az EJ1N sorozat (négyhurkos, 31 mm széles) követte 2006-ban, javított vezérlési teljesítménnyel és helytakarékos megoldásokkal. Az NX-TC sorozat legújabb tagjai az intelligens eszközök legújabb generációját képviselik, és optimális, automatikus hőmérséklet-szabályozásra tervezték őket, emberi beavatkozás szüksége nélkül. Mostantól minden olyan módosítás, melyet eddig szakemberek végeztek, automatikussá válik a mesterséges intelligenciának (M.I.) köszönhetően.

Adaptív vezérlőalgoritmus
A hagyományos hőmérséklet-szabályozók esetén hosszú időbe telik meghatározni az elsődleges indítási PID beállításokat, ráadásul több éves tapasztalat nélkül az optimális beállítások elvégzése is komoly kihívást jelent. Ezért fejlesztette ki az Omron az NX-TC sorozatot „adaptív vezérlőtechnológiával”. Ez automatikusan felismeri a vezérelt folyamat változásait, és hozzájuk igazítja a PID beállításokat. Ez tökéletesen finomhangolt PID algoritmust és ultra nagy stabilitású hőmérséklet-szabályozást eredményez.

Tökéletes lezárásihőmérséklet-szabályozás a csomagológépeknél
A hagyományos lezárógépeknél a hőmérséklet-érzékelők gyakran túl messze esnek a melegítőrúd lezárófelületétől. Emiatt különbség adódhat a lezárófelület hőmérséklete és a beállított hőmérséklet között. Ez a hőmérséklet-különbség lezárási hibákat okoz, melyek tovább súlyosbodnak nagyobb csomagolási sebesség esetén, és ez közvetlenül a vékonyabb csomagolóanyagok használatához köthető.

Az NX-TC sorozat a következő megközelítéssel oldja meg ezt a problémát:

  • A speciális, gyorsabb felismeréssel rendelkező hőmérséklet-érzékelő modellek lehetővé teszik az érzékelő a lezárófelülethez közelebb eső elhelyezését.
  • A különleges algoritmusok, mint például az automatikus szűrőbeállítási funkció elősegítik a hőmérséklet-ingadozások kizárását, ezzel biztosítva a jobb lezárási minőséget.

A hőmérséklet-ingadozások minimalizálása fröccsöntő gépek esetén
A vízhűtéses fröccsöntőgépeknél az átviteli sebesség emelése gyakran hőmérséklet-ingadozáshoz vezet az anyagösszetétel, a hűtővíz és hasonló tényezők függvényében. Emberi kezelő esetén ilyenkor folyamatosan szelepbeállításokat kell végezni a minőség stabilizálása érdekében. Így azonban nem könnyű nagy sebességű gyártást elérni a minőség fenntartása mellett. Többé már nem! Az NX-TC a vízhűtés kimenetét beállító funkciója minimálisra csökkenti a hőmérséklet-ingadozásokat, és megnöveli a gyártási kapacitást, mindezt a minőség megőrzésével.

Jellemzők

  • Két méretben elérhető: NX-TC2 (kéthurkos modell 12 mm-es szélességgel) és NX-TC3 (négyhurkos modell 24 mm-es szélességgel)
  • Univerzális bemenetek a t/c és Pt100 érzékelőkhöz (K, J, T, E, L, U, N, R,S, B, C/W, PL II, Pt100/JPt100).
  • Vezérlő kimenetének típusa: árambkimenet (PNP 24 VDC/21 mA/pont), lineáris áramkimenet (0/4..20 mA)
  • Vezérlés típusa: fűtés és/vagy hűtés (típustól függő)
  • Terhelés/SSR diagnosztika (típustól függő)
  • Terepi hálózati csatlakozások: Ethernet IP és EtherCAT (kommunikációs csatolóegységgel)

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors

Az Omron vállalatról

Az ipari automatizáció területének egyik vezető vállalataként az Omron vállat kulcs érzékelési és vezérlési technológiáira támaszkodva terjeszkedik a piacon többek között vezérlőkomponensek, elektronikai komponensek, autóipari elektronikai komponensek, továbbá szociális infrastrukturális, egészségügyi és környezetvédelmi megoldások formájában. Az Omron 1933-ban jött létre, alkalmazottai száma mára globálisan megközelítőleg 36 000, és több mint 117 országban, illetve régióban kínálja termékeit és szolgáltatásait. Az ipari automatizáció piacán az Omron az előállítást, a termékeket, valamint az ügyféltámogatást érintő innovációt elősegítő automatizálási technológiákkal dolgozik egy gazdagabb társadalom létrejöttén. További részletekért látogasson el a industrial.omron.eu weboldalra.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from