Omron

Ohjauskeskuksiin asennettavien lämpötilansäädinten uusi sukupolvi

Tekee asentamisesta nopeampaa tekoälyn avulla

Jatkona huhtikuussa 2017 julkaistulle E5_D-sarjalle Omron laajentaa lämpötilansäädinten valikoimaansa edelleen uudella tekoälyyn (AI) pohjautuvalla NX-TC-sarjalla. Monipiirisiin sovelluksiin suunnitellut älykkäät ohjaimet on helppo asentaa ohjauskeskukseen.

Omron toi ensimmäiset ohjauskeskuksiin asennettavat E5ZN-lämpötilansäätimet (2 säätöpiiriä, leveys 22,5 mm) markkinoille vuonna 2001. Niitä seurasi vuonna 2006 ohjauskapasiteettia entisestään tehostava ja tilaa säästävä EJ1N-sarja (4 säätöpiiriä, leveys 31 mm). Uusin tulokas, NX-TC-sarja, edustaa älykkäiden laitteiden uutta sukupolvea, joka on suunniteltu optimaaliseen ja automaattiseen lämpötilansäätöön ilman ihmisiä. Tästä eteenpäin kaikki tavallisesti kentällä asiantuntijoiden tekemät säädöt automatisoidaan tekoälyn avulla.

Mukautuva ohjausalgoritmi

Tavallisissa lämpötilansäätimissä tarvitaan paljon aikaa PID-alkuasetusten määrittämiseen, minkä lisäksi optimaalisten säätöjen tekeminen on hankalaa ilman vuosien kokemusta. Niinpä Omron kehitti NX-TC-sarjan, joka käyttää mukautuvaa ohjausteknologiaa. Se tunnistaa ohjattavan prosessin muutokset automaattisesti ja mukauttaa PID-asetukset vastaaviksi. Lopputuloksena on täydellisesti hienosäädetty PID-algoritmi ja äärimmäisen vakaa lämpötilansäätö.

Täydellisen sulkemislämpötilan säätö pakkauskoneissa

Tyypillisissä pakkauskoneissa lämpötila-anturit ovat usein liian kaukana lämmitystangon sulkupinnasta. Tällöin sulkupinnan ja jo säädetyn lämpötilan välille syntyy eroja. Lämpötilaero ja siitä aiheutuvat sulkuvirheet lisääntyvät sitä mukaa kun pakkausnopeus kasvaa ja mitä ohuempia pakkausmateriaaleja käytetään.

NX-TC-sarja ratkaisee tämän ongelman seuraavalla menetelmällä:

  • Nopeammalla tunnistusominaisuudella varustetut lämpötila-anturit mahdollistavat anturin sijoittamisen lähemmäksi sulkupintaa.
  • Erityisesti kehitetyt algoritmit, kuten automaattinen suodattimen säätö, auttavat vähentämään lämpötilanvaihteluita, mikä puolestaan takaa paremman sulkulaadun.

Lämpötilanvaihteluiden minimointi suulakepuristuskoneissa

Vesijäähdytteisissä suulakepuristuskoneissa nopeuden lisääminen johtaa usein lämpötilanvaihteluihin, joita materiaaliseos ja jäähdytysvesi voivat aiheuttaa. Käyttäjälle tämä näkyy usein jatkuvana venttiilien säädön tarpeena, jotta laatu pysyy tasaisena. Suuren tuotantonopeuden saavuttaminen on kuitenkin vaikeaa niin, että laatu pysyy tasaisena. Asiaan tulee muutos NX-TC:n myötä. Vesijäähdytyslähdön säätötoiminto vähentää lämpötilanvaihtelut minimiin ja lisää tuotantokapasiteettia ilman, että laatu kärsii.

Ominaisuudet

  • Saatavana kaksi kokoa: NX-TC2 (12 mm leveä 2 säätöpiirin malli) ja NX-TC3 (24 mm leveä 4 säätöpiirin malli)
  • Yleistulo termoparille sekä Pt100-anturit (K, J, T, E, L, U, N, R,S, B, C/W, PL II, Pt100/JPt100).
  • Ohjauslähdön tyyppi: jännitelähtö (PNP 24 VDC / 21 mA / piste), lineaarinen virtalähtö (0/4..20 mA)
  • Ohjaustapa: lämmitys ja/tai jäähdytys (mallikohtainen)
  • Kuorman/puolijohdereleiden vianmääritys saatavana (mallikohtainen)
  • Kenttäväyläliitäntä: Ethernet IP ja EtherCAT (tiedonsiirtoyksiköllä)

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
omron
omroneurope
omroneurope

Notes for Editors

Tietoja Omronista

Omron Corporation on johtava teollisuusautomaatioalan yritys, jonka toiminta ulottuu yrityksen ydinalueeseen kuuluvasta tunnistus- ja ohjausteknologiasta muun muassa ohjauskomponentteihin, elektroniikkakomponentteihin ja autojen elektroniikkakomponentteihin sekä infrastruktuurisovelluksiin, terveydenhuoltoon ja ympäristöön. Omron perustettiin vuonna 1933, ja sillä on 36 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Yrityksen tuote- ja palvelutarjonta kattaa yli 117 maata ja aluetta. Teollisuusautomaation alalla Omron edistää yhteiskunnan hyvinvointia tarjoamalla automaatiotekniikkaa, joka edistää innovatiivista tuotantoa, sekä tuotteita ja asiakastukea. Lisätietoja on osoitteessa industrial.omron.fi.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-marcom.com

 

 

Share

 

More news from