Omron

Næste generation af tavleindbyggede temperaturregulatorer

Der hurtigt kan installeres og har kunstig intelligens

Efter lanceringen af E5_D-serien i april 2017 fortsætter Omron med at udvide sin portefølje af temperaturregulatorer med introduktionen af den nye NX-TC-serie med kunstig intelligens (AI). Disse intelligente controllere er designet til multi-loop-programmer og giver lettere montering i tavler.

Omron lancerede sine første tavleindbyggede temperaturregulatorer, E5ZN-serien (2 loops i 22,5 mm bredde), i 2001. Disse blev efterfulgt af EJ1N-serien (4 loops i 31 mm bredde) i 2006, hvilket yderligere øgede kontrolydeevnen og gav større pladsbesparelse. Det seneste skud på stammen i NX-TC-serien er en ny generation af smarte enheder, der er designet til at opnå optimal og automatisk temperaturregulering uden menneskelig indgriben. Fra nu af bliver alle justeringer, der typisk blev foretaget i marken af eksperter, automatiseret ved hjælp af kunstig intelligens.

Adaptiv reguleringsalgoritme

Med almindelige temperaturregulatorer kan det tage lang tid at definere opstartsindstillinger for PID, og det kan være endnu mere udfordrende at foretage optimale justeringer uden mange års erfaring inden for området. Derfor har Omron udviklet E5_D-serien med "adaptiv reguleringsteknologi". Den registrerer automatisk ændringer i processen under reguleringen og tilpasser PID'en tilsvarende. Resultatet? Perfekt finjusteret PID-algoritme og ekstremt stabil temperaturregulering.

Perfekt temperaturregulering under forsegling på emballagemaskiner

På en konventionel forseglingsmaskine er temperatursensorer ofte placeret for langt væk fra forseglingsoverfladen på varmebjælken. Dette kan medføre forskelle i temperaturen mellem forseglingsoverfladen og den faktiske regulerede temperatur.

Denne temperaturforskel og det efterfølgende antal fejl i forseglingen øges, når emballeringshastigheden øges og kan også ses i forbindelse med tyndere emballeringsmaterialer.

NX-TC-serien løser dette problem vha. følgende fremgangsmåde:

  • Særlige temperatursensormodeller med hurtigere detektering gør, at sensoren kan placeres tættere på tætningsfladen.
  • Specialudviklede, indbyggede algoritmer, som f.eks. automatisk filterjustering, hjælper med at undertrykke temperaturudsving, hvilket giver en bedre forseglingskvalitet.

Minimerer temperaturvariationer i støbemaskiner

På vandkølede ekstruderingsmaskiner medfører en øgning af hastigheden ofte temperaturvariationer pga. forskellige faktorer, såsom materialesammensætningen og kølevandet. For en menneskelig operatør betyder det, at ventilen gentagne gange skal justeres for at stabilisere kvaliteten. Men det kan være særdeles vanskeligt at opnå i en hurtig produktion, når kvaliteten også skal opretholdes. Men ikke længere! NX-TC har en justeringsfunktion, der holder temperaturvariationer på et minimum og øger produktionskapaciteten, samtidig med at kvaliteten bevares.

Egenskaber

  • Fås i to størrelser: NX-TC2 (model med 2 loops i 12 mm bredde) og NX-TC3 (model med 4 loops i 24 mm bredde)
  • Universalindgang til t/c og Pt100-sensorer (K, J, T, E, L, U, N, R, S, B, C/W, PL II, Pt100/JPt100).
  • Reguleringsudgangstype: udgangsspænding (PNP 24 VDC/21 mA/punkt), lineær strømudgang (0/4..20 mA)
  • Kontrolmetode: opvarmning og/eller køling (afhængigt af model)
  • Belastning/SSR-fejlfinding tilgængelig (afhængigt af model)
  • Netværkstilslutning: Ethernet IP og EtherCAT (vha. kommunikationstilslutning)

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors

Om Omron

Omron Corporation er en førende industriel automationsvirksomhed, der udnytter sine kerneteknologier inden for Sensing og Kontrol til at udbygge sine forretningsområder inden for f.eks. styringskomponenter, elektroniske komponenter, elektronikkomponenter til bilindustrien, social infrastruktur, sundhed og miljø. Omron blev etableret i 1933 og har omkring 36.000 medarbejdere globalt. Virksomheden tilbyder produkter og løsninger i mere end 117 lande og regioner. Inden for industriel automation bidrager Omron til at skabe et velfærdssamfund ved at tilbyde automationsteknologier, der fremmer innovation inden for produktion samt produkter og kundeservice. Få flere oplysninger på industrial.omron.eu.

Related images

 

Editorial enquiries

Marion Beekhuizen
Omron

+31 6 1133 7151
marion.beekhuizen@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from