Omron

Premiär för Omron Nordic Automation Center

Succépremiären för Nordic Automation Center visar på stort intresse för den digitala fabriken bland regionens tillverkare

Nordic Automation Center stärker Omrons roll som ledande inom teknik och automation. Med fokus på företagets kärnkompetens inom maskinautomation bidrar det nya centret till utvecklingen av ny teknik, nya produkter och nya lösningar. Det utgör en gemensam plats där Omron och kunder kan dela kunskap och testa och demonstrera det senaste inom robotik.

Omron öppnade sitt nya Nordic Automation Center i Malmö den 26 oktober 2017 med en dag fylld med aktiviteter för att visa hur centret kan fungera som en gemensam plats för att testa teknik och dela kunskap. Anläggningen ger kunder från Sverige, Danmark, Norge och Finland tillgång till resurser inom teknik och konstruktion från en centraliserad plats. Premiären var fullsatt med nästan 80 gäster. Dagen började med ett välkomsttal av Håkan Nordkvist, VD för Omron i Norden, som förklarade tanken bakom centret.

”Som en del av vår i-Automation-strategi hjälper NAC tillverkare att förbereda sig för den digitala fabriken”, säger Håkan Nordkvist. "Centret utgör en särskild anläggning för att testa och demonstrera olika automatiseringslösningar för kunder i regionen. Den utgör en plats för aktiviteter inom communityn och vi var glada att få så mycket stöd från alla som har deltog i invigningen. Vi var tvungna att stänga registreringen tidigt för att evenemanget var så populärt. Men alla våra nordiska kunder och partners har gott om möjligheter att delta i kommande evenemang.”

Det fanns flera talare under dagen. Bland dem gav Martin Brolin, Omron Sales Manager en presentation om HMI, human-machine interface. Det passade väl in i nästa föredrag om artificiell intelligens, som gavs av professor Anders Kofoed-Petersen, som är specialist inom AI. Professor Kofoed-Petersen har en ställning som Biträdande VD vid Alexandra-institutet (Danmark) och professor i artificiell intelligens vid Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet (NTNU). Föredraget bjöd på många tankeställare och togs väl emot med kommentarer som ”han förklarade AI mycket konkret”.

Roger Merkel, Technical Manager på Omron i Norden introducerade sedan begreppet ”flexibel produktion”, vilket följdes av en demonstration av robotceller med en mobil robot som rör sig mellan dem. Andra visade serversystem, Sysmac och ett nytänkande inom vibrationsdämpning. Nytänkandet märks redan i hur robotens rörelser styrs, vilket visades genom att flytta ett glas fyllt med vatten och sedan tvärstanna, utan att spilla en droppe.

”Jag tyckte att dagen mycket informativ och underhållande”, säger Oskar Molin, säljare/eltekniker hos PMA AB. ”Den gav en mycket användbar bild av vad centret kan erbjuda och hur vi alla kan utnyttja anläggningen som en scen för test och kommunikation. Att kunna dela och testa idéer innan de implementeras i våra lösningar kommer att vara ovärderligt.”

”Våra demonstrationer visade centrets mångsidighet, med några exempel på hur det kan användas av kunder”, säger Håkan Nordkvist. ”Deltagandet vid premiären visar att våra kunder ser centrets värde och ser fram emot att upptäcka dess potential själva. Faktum är att vi redan hade några diskussioner med kunder om att starta nya projekt baserade på vad vi visade den dagen.”

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron
Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 36 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 117 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på industrial.omron.eu.

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from