Omron

Åpningsdag for Omrons nordiske automasjonssenter

Det vellykkede åpningsarrangementet for det nordiske automasjonssenteret bærer bud om en entusiastisk respons fra regionens produsenter når det gjelder å ta i bruk digital fabrikkvirksomhet

Det nordiske automasjonssenteret gjør at Omron kan styrke rollen sin som en ledende aktør innen teknologi og automasjon. Det nye senteret, som kommer til å fokusere på selskapets kjernekompetanse innen maskinautomasjon, vil bidra til utvikling av nye teknologier, produkter og løsninger. Det vil fungerer som et samlingspunkt for Omron og kundene deres der de kan dele kunnskap og teste og vise frem de siste nyvinningene innen robotikk.

Omron åpnet sitt nye nordiske automasjonssenter i Malmø i Sverige 26. oktober 2017 med en dag full av spesialaktiviteter som var rettet mot å vise hvordan senteret kan fungere som et samlingspunkt for testing og kunnskapsdeling. Anlegget gir kundene fra Sverige, Danmark, Norge og Finland tilgang til teknologi og tekniske ressurser på ett sentralt sted. Begivenheten tiltrakk seg fullt hus med nesten 80 gjester. Åpningsdagen begynte med en velkomsttale av Håkan Nordkvist, Omrons administrerende direktør i Norden, som forklarte ideen bak det nordiske automasjonssenteret.

"Som en del av automasjonsstrategien vår hjelper det nordiske automasjonssenteret produsentene med å forberede seg på digital fabrikkvirksomhet", sier Håkan Nordkvist. "Anlegget har et eget område for automasjonstesting og demonstrasjon for regionens kunder. Det er et samlingspunkt for samfunnsaktiviteter, og vi er glade for å se at åpningsarrangementet fikk så mye støtte av de fremmøtte. Vi måtte til og med stenge registreringsprosessen før tiden på grunn av arrangementets popularitet. Men alle våre nordiske kunder og partnere vil få mange muligheter til å delta på fremtidige arrangementer."

Det var mange talere i løpet av dagen. Blant andre Martin Brolin, Omrons salgssjef, som holdt et innlegg om grensesnitt for mennesker og maskiner. Dette var en perfekt overgang til den neste praten om kunstig intelligens ledet av professor Anders Kofoed-Petersen, en spesialist innen kunstig intelligens. Professor Kofoed-Petersen har stillingen som Visedirektør ved Alexandra-instituttet (Danmark) og professor i kunstig intelligens ved NTNU i Trondheim. Talen hans stimulerte til mange spørsmål i tillegg til kommentarer om at han gjorde kunstig intelligens veldig forståelig.

Roger Merkel, Omrons tekniske leder for Norden, introduserte emnet fleksibel produksjon, som ble etterfulgt av en demonstrasjon av robotceller med en mobil robot som beveget seg mellom dem. Andre demonstrasjoner omfattet serversystemer, Sysmac og en demonstrasjon av en ny vibrasjonsdempingsfunksjon. Dette kontrollerer i høy grad robotens bevegelse, som illustrert ved å flytte et glass fylt med vann og plutselig stoppe det uten å søle en dråpe.

"Jeg synes dagen var veldig informativ og underholdende", sier Oscar Molin, salgs-/elektroingeniør i PMA AB. "Det var en svært nyttig illustrasjon av hva senteret kan tilby, og hvordan vi kan utnytte anlegget som en arena for testing og samhandling. Det kommer til å være uvurderlig å kunne dele og teste ideer før de implementeres i løsningene våre."

"Demonstrasjonene våre viste fleksibiliteten til det nordiske automasjonssenteret med noen eksempler om hvordan det kan benyttes av kundene", sier Håkan Nordkvist. "Deltakelsen under åpningen viser at kundene våre ser verdien av et nordisk automasjonssenter, og ser frem til å utforske senterets potensiale. Vi har faktisk allerede snakket med noen kunder om muligheten for å starte nye prosjekter basert på hva som ble vist i løpet av dagen."

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron
Omron Corporation er et ledende firma for industriell automasjon som utnytter kjerneteknologien i sensor- og kontrollkomponentene sine for å kunne ekspandere innenfor bransjer som blant annet bilbransjen, sosial infrastruktur, helse og miljø. Omron ble grunnlagt i 1933, har rundt 36 000 ansatte over hele verden og tilbyr produkter og tjenester i 117 land og regioner. Innen industriell automasjon bidrar Omron til å skape et rikt samfunn ved å tilby automasjonsteknologier som bidrar til nyskaping innen produksjon, samt produkter og kundestøtte. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til industrial.omron.eu.

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from