Omron

Omronin Nordic Automation Centerin suuri avajaispäivä

Nordic Automation Center -keskuksen menestyksekäs avajaistapahtuma osoittaa, että alueen valmistajat odottavat innokkaasti digitaalisen aikakauden tuotantolaitosta

Pohjoismaiden automaatiokeskus Nordic Automation Center vahvistaa Omronin asemaa teknologian ja automaation edelläkävijänä. Yhtiön ydinosaamisalueeseen eli koneautomaatioon keskittyvä laitos tukee uusien tekniikoiden, tuotteiden ja ratkaisujen kehittämistä. Se tarjoaa Omronille ja sen asiakkaille yhteisökeskittymän, jossa voidaan jakaa tietoa sekä testata ja esitellä uusimpia innovaatioita robotiikan alalta.

Omron avasi uuden Nordic Automation Center -keskuksen Malmöhön, Ruotsiin, 26. lokakuuta 2017. Avajaispäivä oli täynnä erikoistapahtumia, joiden tarkoituksena oli esitellä keskuksen potentiaalia testauksen ja tiedon jakamisen yhteisökeskittymänä. Laitos tarjoaa Ruotsin, Tanskan, Norjan ja Suomen asiakkaille mahdollisuuden suunnittelutoimintojen ja teknisten resurssien hyödyntämiseen keskitetysti. Tapahtuma veti tuvan täyteen, kun paikalle saapui lähes 80 ihmistä. Avajaispäivä alkoi Omronin pohjoismaiden toimitusjohtajan Håkan Nordkvistin pitämällä avajaispuheella, jossa hän kertoi automaatiokeskuksen tarkoituksesta.

”i-Automation -strategiamme mukaisesti Pohjoismaiden automaatiokeskus auttaa valmistajia valmistautumaan digitaalisen aikakauden tuotantolaitokseen”, Håkan Nordkvist sanoo. ”Keskus tarjoaa keskitetyn tilan automaatioratkaisujen testaamiseen ja esittelyyn. Se muodostaa yhteistyötoimintojen keskittymän, ja olimme todella iloisia saadessamme avajaistapahtuman kävijöiltä niin innokkaan vastaanoton. Tapahtuman suosion vuoksi jouduimme jopa sulkemaan rekisteröitymisen ennenaikaisesti. Kaikilla pohjoismaisilla asiakkaillamme ja kumppaneillamme tulee kuitenkin jatkossa olemaan paljon mahdollisuuksia osallistua tuleviin tapahtumiin.”

Päivän aikana kuultiin useita eri puhujia. Muun muassa Martin Brolin, Omron Sales Manager, piti esitelmän käyttöliittymistä. Tämä pohjusti hyvin seuraavaksi vuorossa ollutta esitelmää tekoälystä, jonka piti aiheen asiantuntija, professori Anders Kofoed-Petersen. Professori Kofoed-Petersen hänellä on virka kuten Alexandra Instituutin (Tanska) apulaisjohtaja ja Norjan teknillisen korkeakoulun (NTNU) keinoälyn professori Trondheimissa. Hänen puheenvuoronsa innosti yleisön esittämään lukuisia kysymyksiä, ja esityksen kehuttiin tehneen tekoälyä aiheena paljon konkreettisemmaksi.

Omronin Pohjoismaiden tekninen johtaja Roger Merkel piti seuraavaksi puheen joustavan tuotannon konseptista. Tätä seurasi esitys robotiikkasolujen välillä liikkuvasta mobiilirobotista. Lisäksi yleisö pääsi tutustumaan palvelinjärjestelmiin, Sysmac-alustaan ja uudenlaiseen tärinänvaimennusratkaisuun, joka ohjaa robotin liikkeitä erittäin tarkasti. Todisteena tästä nähtiin robotin liikuttama vedellä täytetty lasi, joka pysäytettiin äkillisesti. Pisaraakaan ei roiskunut yli.

”Päivä oli mielestäni erittäin informatiivinen ja antoisa”, kehuu PMA AB:n sähköinsinööri Oscar Molin. ”Tapahtuma antoi erittäin monipuolisen katsauksen keskuksen tarjoamiin palveluihin sekä siihen, kuinka voimme hyödyntää sen tiloja testaamiseen ja yhteistyöhön. Mahdollisuus ideoiden pallottelemiseen ja testaamiseen ennen niiden toteuttamista on erittäin hyödyllinen.”

”Automaatiokeskuksen monikäyttöisyys korostui esityksissämme, kun näytimme muutamilla esimerkeillä, kuinka asiakkaat voivat hyödyntää keskusta”, Håkan Nordkvist kertoo. ”Avajaispäivän osallistujamäärä todistaa, että asiakkaamme ymmärtävät keskuksen arvon ja odottavat pääsevänsä kokeilemaan sen mahdollisuuksia käytännössä. Itse asiassa kävimmekin jo neuvotteluja asiakkaidemme kanssa uusien projektien aloittamisesta päivän aikana nähtyjen esitysten pohjalta.”

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Tietoja Omronista
Omron Corporation on johtava teollisuusautomaatioalan yritys, jonka toiminta ulottuu yrityksen ydinalueeseen kuuluvasta tunnistus- ja ohjausteknologiasta muun muassa ohjauskomponentteihin, elektroniikkakomponentteihin ja autojen elektroniikkakomponentteihin sekä infrastruktuurisovelluksiin, terveydenhuoltoon ja ympäristöön. Omron perustettiin vuonna 1933, ja sillä on 36 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Yrityksen tuote- ja palvelutarjonta kattaa yli 117 maata ja aluetta. Teollisuusautomaation alalla Omron edistää yhteiskunnan hyvinvointia tarjoamalla automaatiotekniikkaa, joka edistää innovatiivista tuotantoa, sekä tuotteita ja asiakastukea. Lisätietoja on osoitteessa industrial.omron.fi.

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from