Omron

Åbningsdagen for Omron Nordic Automation Center

Et vellykket åbningsarrangement på Nordic Automation Center viser en entusiastisk reaktion fra regionens producenter, der ønsker at omfavne den digitale fabrik

Nordic Automation Center gør det muligt for Omron at understøtte sin lederrolle inden for teknologi og automation. Med fokus på virksomhedens kernekompetence, "maskinautomation", vil det nye center fremme udviklingen af nye teknologier, produkter og løsninger. Dette afføder et samlingspunkt for Omron og kunder, hvor viden kan deles, og de nyeste robotinnovationer kan testes og demonstreres.

Omron åbnede sit nye Nordic Automation Center i Malmø i Sverige den 26. oktober 2017 på en dag fyldt med særlige aktiviteter, der havde til formål at illustrere, hvordan centeret kan fungere som et samlingspunkt for tests og vidensdeling. Anlægget giver kunder fra Danmark, Norge, Sverige og Finland adgang til ingeniør- og tekniske ressourcer på ét centralt sted. Begivenheden tiltrak fuldt hus med næsten 80 gæster. Åbningsdagen startede med en velkomsttale af Håkan Nordkvist, Omrons Nordic CEO, som forklarede ideen bag NAC.

”Som en del af vores i-automatiseringsstrategi hjælper NAC producenter med at forberede sig til den ”digitale fabrik””, siger Håkan Nordkvist. ”Anlægget tilvejebringer et anlæg for automationstests og -demonstrationer for regionens kunder. Det skaber et samlingspunkt for fællesskabsaktiviteter, og vi var rigtig glade for at se så megen støtte fra alle, der deltog i åbningen. Vi var endda nødt til at lukke for tilmelding tidligt på grund af begivenhedens popularitet. Dog vil alle vores nordiske kunder og partnere få masser af muligheder for at deltage i fremtidige begivenheder.”

Der var flere talere i løbet af dagen. Blandt dem fremlagde Martin Brolin, Omron Sales Manager en præsentation om menneske/maskine-grænseflader. Dette faldt fint i tråd med den næste tale om kunstig intelligens, der blev holdt af professor Anders Kofoed-Petersen, specialist i AI. Professor Kofoed-Petersen har en stilling som Vicedirektør ved Alexandra Institutet (Danmark) og professor i kunstig intelligens ved Norges Tekniske Universitet (NTNU) i Trondheim. Hans tale tilskyndede til mange spørgsmål og blev godt modtaget med kommentarer som "han gjorde AI meget håndgribelig".

Roger Merkel, Omron Nordic Technical Manager, præsenterede derefter temaet ”fleksibel produktion”, som blev efterfulgt af en demonstration af robotceller med en mobil robot, der bevægede sig imellem dem. Andre demonstrationer fremhævede servosystemer og Sysmac, herunder en demonstration af vibrationsundertrykkelse, hvor en beholder fyldt med vand blev bragt til pludselig opbremsning, uden at en eneste dråbe vand blev spildt.

”Jeg oplevede dagen som værende meget informativ og underholdende,” siger Oscar Molin, Sales/Electrical Engineer, PMA AB. ”Det var en meget praktisk illustration af, hvad centeret kan tilbyde, og hvordan vi alle kan udnytte dets faciliteter som en platform til tests og interaktion. At være i stand til at dele og afprøve ideer, før de bliver implementeret i vores løsninger, kommer til at være uvurderligt.”

”Vores demonstrationer fremhævede NAC's fleksibilitet med kun et par enkle eksempler på, hvordan det kan udnyttes af kunder,” siger Håkan Nordkvist. ”Fremmødet på vores åbningsdag viser, at vores kunder kan se værdien af NAC, og at de ser frem til selv at opdage potentialet. Faktisk har vi allerede nogle drøftelser med kunder om at starte nye projekter baseret på, hvad vi viste på dagen.”

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron
Omron Corporation er en førende industriel automationsvirksomhed, der udnytter sine kerneteknologier inden for Sensing og Kontrol til at udbygge sine forretningsområder inden for f.eks. styringskomponenter, elektroniske komponenter, elektronikkomponenter til bilindustrien, social infrastruktur, sundhed og miljø. Omron blev etableret i 1933 og har omkring 36.000 medarbejdere globalt. Virksomheden tilbyder produkter og løsninger i mere end 117 lande og regioner. Inden for industriel automation bidrager Omron til at skabe et velfærdssamfund ved at tilbyde automationsteknologier, der fremmer innovation inden for produktion samt produkter og kundeservice. Få flere oplysninger på industrial.omron.eu.

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

Also available in

 

Share

 

More news from