Omron

Omron introduceert Sysmac Studio Team Edition met volledig geïntegreerd Open Source gedistribueerde-versiebeheersysteem (GIT)

Omron introduceert Sysmac Studio Team Edition, een belangrijke update van de machineontwikkelomgeving, met een volledig geïntegreerd Open Source gedistribueerde-versiebeheersysteem.

Sysmac Studio integreert configuratie, programmering, simulatie en monitoring in een eenvoudige interface waarmee engineers vision, motion, control, veiligheid en robotica in één systeem kunnen beheren.

De Team Edition van Sysmac Studio implementeert een versiebeheersysteem in de uitgebreide interface van het platform. Hiermee kunnen meerdere ontwikkelaars samenwerken aan één project, met eenvoudige vergelijking en efficiënte verwerking van machineversies. Omron heeft gekozen voor Git, het populairste open source distributiebeheersysteem, zodat ontwikkelteams de vrijheid hebben om elke Git-gebaseerde web-repository in de cloud te kiezen.

Met het versiebeheersysteem kunnen engineers aan een lokale versie van het project werken met volledige controle over de broncode van het project. Verbeteringen en aanpassingen in de code van de lokale versie kunnen vervolgens worden samengevoegd met een externe server zodat andere teams toegang hebben tot de code.

Op deze manier zijn projecten volledig traceerbaar. Wijzigingen in de code kunnen snel en eenvoudig worden vastgesteld en toegepast. Het verlaagt het aantal engineering-uren en de kosten, omdat engineers niet meerdere keren hetzelfde probleem moeten oplossen.

“Met Team Edition van Sysmac Studio hebben engineers de controle over hun code,” aldus Josep Lario, Software PMM voor EMEA. “Met versiebeheer wordt vergelijking en beheer van machines en projecten eenvoudig. Het verhoogt de productiviteit omdat teams op verschillende locaties efficiënt kunnen samenwerken aan de ontwikkeling.”

Lezersvragen

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Opmerkingen voor de redactie


Over Omron
Omron Corporation is een toonaangevend industrieel automatiseringsbedrijf dat gebruikmaakt van zijn kerntechnologieën voor detectie en besturing om het marktaandeel in diverse sectoren uit te breiden, zoals besturingscomponenten, elektronische componenten (o.a. voor de auto-industrie), sociale infrastructuur, gezondheidszorg en milieu. Omron is opgericht in 1933, heeft wereldwijd ongeveer 36.000 werknemers in dienst en levert producten en diensten aan meer dan 117 landen en regio's. In de sector industriële automatisering biedt Omron toegevoegde waarde door automatiseringstechnologieën aan te bieden die niet alleen zorgen voor innovatie van de productie, maar ook van producten en klantondersteuning. Ga voor meer informatie naar industrial.omron.eu.

Over Git
Git is een gratis open source versiebeheersysteem dat zowel kleine als grote projecten snel en efficiënt kan verwerken. Het is in 2005 door Linus Torvalds ontwikkeld voor Linux-kernelontwikkeling, met in eerste instantie ook bijdragen van andere ontwikkelaars. Sinds 2005 is het in beheer van Junio Hamano.

Git wordt voornamelijk gebruikt voor broncodebeheer in de softwareontwikkeling, maar kan ook worden gebruikt om wijzigingen in een verzameling bestanden bij te houden. Het beheersysteem voor gedistribueerde versies is gericht op snelheid, data-integriteit en ondersteuning voor gedistribueerde, niet-lineaire workflows. Git is eenvoudig te leren, heeft een laag dataverbruik en levert razendsnelle prestaties. Het presteert beter dan vergelijkbare tools met functies zoals voordelige lokale branching, handige verzamelplaats en meerdere workflows.

Net als andere beheersystemen voor gedistribueerde versies, en in tegenstelling tot de meeste clientserversystemen, is elke Git-directory op elke computer een volledige repository met een complete geschiedenis en versietracking, onafhankelijk van netwerktoegang of een centrale server. Ga voor meer informatie naar de Git-website: git-scm.com.

Related images

Omron introduceert Sysmac Studio Team Edition met volledig geïntegreerd Open Source gedistribueerde-versiebeheersysteem (GIT). 
(Foto: Omron, PR030)

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from