Omron

OMRON lanserar fjärde generationens enheter för industriautomation som bygger på en gemensam designplattform

Omron Corp., Kyoto, lanserar nu sin fjärde generation av styrsystem för industriautomation (FA) som bygger på en gemensam designplattform med enhetliga produktspecifikationer. De nya produkterna omfattar 144 modeller i två kategorier: E5CD-B och E5ED-B-seriens digitala temperaturregulatorer och A22NE P Tryckknappsbrytare för nödstopp med Push-In Plus-teknik.

Omron har gett sina FA-enheter en enhetlig konstruktion för att spara utrymme. Det gör att panelbyggare kan göra mindre kontrollpaneler eller inkludera fler komponenter i en panel för att öka dess funktionalitet. Dessutom gör den standardiserade, mindre storleken på dessa komponenter att det är enklare och går snabbare att anpassa kontrollpaneler. Dessutom omfattar den gemensamma designplattformen Omrons patenterade anslutningsteknik ”Push-In Plus”, som kombinerar snabbare kabeldragning med en tillförlitlig anslutning och enastående vibrationstålighet.

Den enhetliga plattformen ger betydande besparingar. Tidigare FA-enheter som bygger på den gemensamma designplattformen för industridesign har införts i tillverkningsprocessen av mer än 10 000 globala företag. Några typiska exempel är:

 • En tillverkare av halvledarproduktionsutrustning sänkte produktionskostnader och panelstorlek med 30 %, och tiden för ledningsdragning med 50 %

 • Ett elektrotekniskt installationsföretag i Nederländerna minskade skåpstorleken med 20 %, med 15 % lägre kostnader i hela panelbyggnadsprocessen
Omron strävar efter att utveckla kunders kontrollpaneler, och genom att utöka utbudet av FA-enheter som bygger på dess enhetliga designplattform får kunderna ett bredare utbud av enheter att välja mellan. Eftersom komponentlängd varierar beroende på faktorer såsom ström och värmeutstrålning har vi delat in skåpprodukterna i tre huvudgrupper, var och en med sin egen specifika placering i kontrollpanelen: I/O, styrning och ström. Inom varje kategori har vi angett optimala regler som ska garantera att outnyttjat utrymme reduceras och att bredden mellan kabelkanalerna optimeras.

Nya produkter

Digitala temperaturregulatorer: E5CD-B, E5ED-B
E5CD-B och E5ED-B, som lanserades i april 2017, är nästa generations digitala temperaturregulatorer, utformade för att ge optimal och automatisk temperaturreglering utan mänsklig inblandning. Alla vanliga justeringar som normalt skulle utföras i fältet av experter automatiseras med hjälp av algoritmer som styr artificiell intelligens (AI). "Adaptiv reglerteknik" som automatiskt känner av förändringar i processen som ska styras, anpassar PID i enlighet därmed. Omron har utökat serierna E5CD-B och E5ED-B med modeller Push-In Plus-teknik. Den här tekniken har en bakre införing av kablar som möjliggör montering sida vid sida, vilket gör paneler och deras kablar mindre stökiga och mer kompakta.

 • Anslutningsmetod: Push-In Plus-teknik
 • Samplingstid för insignaler: 50 ms
 • Reglersignal (beroende på modell): reläutgång, spänningsutgång för drivning av SSR eller linjär strömutgång
Tryckknappsbrytare för nödstopp: A22NE-P
A22NE-P-serien ger fler alternativ i A22E-serien tryckknappsbrytare för nödstopp genom att lägga till Push-In Plus-teknik. Tekniken minskar tiden för ledningsdragning och sparar upp till 30 % utrymme jämfört med konventionell skruvteknik. Kontaktenheterna har funktioner som bakre införing av kablar, vilket möjliggör montering sida vid sida, så att panelerna blir mindre stökiga och mer kompakta.

 • Anslutningsmetod: Push-In Plus-teknik (upp till 3 enheter kan monteras)
 • Storlek (insidans djup inklusive panelen):
  • 39,5 mm (enkel kontakt eller belysningsenhet)
  • 55 mm (dubbel kontakt)

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Om Omron
Omron Corporation är en ledande aktör inom industriell automation. Företaget använder sin kärnkompetens – teknik för avkänning och styrning – för att expandera till affärsområden som styrningskomponenter, elektroniska komponenter, elektroniska fordonskomponenter, social infrastruktur, hälso- och sjukvård samt miljö. Omron etablerades 1933, har cirka 36 000 anställda världen över och erbjuder produkter och tjänster i över 117 nationer och regioner. I den industriella automationssektorn bidrar Omron till att skapa ett rikt samhälle genom att erbjuda automationsteknik som stimulerar innovation inom både tillverkning, produkter och kundsupport. Mer information finns på industrial.omron.eu.

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from