Omron

OMRON prezintă a patra generaţie de dispozitive de automatizare a fabricilor construite pe o platformă de proiectare unificată

Omron Corp., Kyoto, prezintă cea de-a patra sa generaţie de dispozitive de control pentru automatizarea fabricilor (AF), construite pe o platformă de proiectare comună cu specificaţii de produs unificate. Noile produse includ 144 de modele, împărţite în două categorii: controlere digitale de temperatură seria E5CD-B şi E5ED-B şi butoane (comutatoare) pentru oprire de urgenţă A22NE P cu tehnologie Push-In Plus.

Omron a unificat proiectarea dispozitivelor sale AF pentru a economisi spaţiu. Acest lucru permite constructorilor de panouri să creeze panouri de control de dimensiuni mai mici sau să includă mai multe componente într-un panou, pentru a extinde funcţia de control a acestuia. În plus, dimensiunea standardizată şi mai redusă a acestor componente permite o personalizare mai uşoară şi mai rapidă a panourilor de control. De asemenea, platforma de proiectare comună include tehnologia de cablare brevetată Omron „Push-In Plus”, care combină o cablare mai rapidă cu o conexiune fiabilă şi o rezistenţă excepţională la vibraţii.

Platforma de proiectare unificată are ca rezultat realizarea unor economii semnificative. Dispozitivele de AF lansate anterior construite pe platforma de proiectare comună au fost adoptate în prima linie de producţie de peste 10.000 de companii de nivel mondial. Câteva exemple tipice sunt următoarele:

 • Un producător de echipamente de producţie a semiconductorilor a redus costurile de producţie şi dimensiunea panourilor cu 30 %, iar timpul de cablare cu 50 %.

 • companie de instalaţii electrotehnice din Olanda a redus dimensiunea dulapurilor cu 20 %, cu costuri cu 15 % mai mici în întregul proces de construcţie a panourilor.
Omron îşi propune să inoveze panourile de control ale clienţilor, iar prin extinderea gamei de dispozitive AF construite pe platforma sa de proiectare unificată, le oferă clienţilor o mai mare varietate de dispozitive dintre care să aleagă. Deoarece înălţimea componentelor poate varia în funcţie de factori precum alimentarea şi disiparea căldurii, produsele cu montaj în panou sunt clasificate în trei grupuri principale, fiecare cu propria amplasare specifică în panoul de control: semnale I/O, control şi alimentare cu energie. În cadrul fiecărei categorii, reguli optimizate de proiectare asigură reducerea spaţiului neutilizat şi optimizarea lăţimii dintre canalele de cablu.

Produse noi

Controlere digitale de temperatură: E5CD-B, E5ED-B
Introduse în aprilie 2017, controlerele digitale de temperatură de ultimă generaţie E5CD-B şi E5ED-B sunt proiectate pentru a asigura controlul optim şi automat al temperaturii, fără intervenţie umană. Toate reglajele tipice, care în mod normal ar trebui efectuate pe teren de experţi, sunt automatizate cu ajutorul algoritmilor de inteligenţă artificială (IA). „Tehnologia de control adaptiv” detectează automat modificările din procesul controlat şi adaptează PID în consecinţă. Omron a extins seriile E5CD-B şi E5ED-B cu modele dotate cu tehnologia Push-In Plus. Această tehnologie încorporează inserţia posterioară a cablurilor, care permite montarea alăturată, făcând panourile mai curate şi mai eficiente din punctul de vedere al utilizării spaţiului.

 • Metodă de conexiune: tehnologia Push-In Plus
 • Perioadă de eşantionare a intrărilor: 50 ms
 • Ieşire de control (în funcţie de model): ieşire pe releu, ieşire în tensiune pentru SSR de acţionare sau ieşire de curent liniar
Comutatoare cu buton pentru oprire de urgenţă: A22NE-P
Seria A22NE-P extinde gama butoanelor comutatoare pentru oprire de urgenţă din seria A22E prin adăugarea tehnologiei Push-In Plus. Tehnologia reduce timpul de cablare şi economiseşte până la 30 % din spaţiu, în comparaţie cu tehnologia convenţională cu şurub. Unităţile de contact încorporează inserţia posterioară a cablurilor, care permite montarea alăturată, făcând panoul mai curat şi mai eficient din punctul de vedere al utilizării spaţiului.

 • Metodă de conexiune: tehnologia Push-In Plus (se pot monta până la 3 unităţi)
 • Dimensiune (adâncimea interioară, inclusiv panoul):
  • 39,5 mm (unitate cu contact unic sau de iluminat)
  • 55 mm (unitate cu contact dublu)

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Despre Omron
Omron Corporation este o importantă companie de automatizări industriale, care îşi valorifică tehnologiile esenţiale de detecţie şi control pentru a se extinde în domenii precum cele ale componentelor de control, componentelor electronice, componentelor de electronică auto, în domeniul infrastructurii sociale, al asistenţei medicale şi al protecţiei mediului. Omron a fost înfiinţată în anul 1933 şi are circa 36.000 de angajaţi la nivel global, oferind produse şi servicii în peste 117 state şi regiuni. În sectorul automatizărilor industriale, Omron contribuie la prosperitatea societăţii oferind tehnologii de automatizare care stimulează inovaţia în domeniul manufacturier, precum şi în cel al produselor şi al asistenţei pentru clienţi. Pentru mai multe detalii, accesaţi industrial.omron.ro.

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from