Omron

Omron introduceert de vierde generatie producten voor fabrieksautomatisering gebouwd op een gestandaardiseerd ontwerpplatform

Omron Corp., Kyoto, introduceert de vierde generatie regelapparatuur voor fabrieksautomatisering (FA), gebouwd op een gemeenschappelijk ontwerpplatform en met gestandaardiseerde productspecificaties. De nieuwe producten omvatten 144 modellen in twee categorieën: digitale temperatuurregelaars van de E5CD-B- en E5ED-B-serie en A22NE P-noodstopschakelaars met drukknop en met Push-In Plus-technologie.

Omron heeft het ontwerp van de FA-apparaten gestandaardiseerd om ruimte te besparen. Daardoor kunnen paneelbouwers kleinere bedieningspanelen maken of meer componenten in het paneel opnemen om de besturingsfunctionaliteit te vergroten. Daarnaast kunnen besturingspanelen gemakkelijker en sneller worden aangepast, omdat de afmetingen van deze componenten gestandaardiseerd zijn en de componenten kleiner zijn. Bovendien is het gemeenschappelijke ontwerpplatform voorzien van Omrons eigen Push-In Plus-bedradingstechnologie, waardoor sneller bedraden wordt gecombineerd met een betrouwbare verbinding en een uitstekende trillingsbestendigheid.

Het gestandaardiseerde ontwerpplatform leidt tot aanzienlijke besparingen. Eerdere FA-apparaten die op het gemeenschappelijke ontwerpplatform werden gebouwd, worden wereldwijd door meer dan 10.000 toonaangevende bedrijven gebruikt. Een aantal typische voorbeelden:

 • Een fabrikant van productieapparatuur voor halfgeleiders verlaagde de productiekosten en de paneelafmetingen met 30% en de bedradingstijd met 50%

 • Een elektrotechnisch installatiebedrijf in Nederland verkleinde de schakelkast met 20% en bespaarde 15% op de kosten van het volledige paneelbouwproces
Omron streeft ernaar om de bedieningspanelen van klanten innovatiever te maken. Daarnaast hebben klanten meer keuze uit apparaten, doordat het assortiment met FA-apparaten die op dit gestandaardiseerde ontwerpplatform gebouwd worden, wordt uitgebreid. Aangezien de hoogte van componenten kan variëren afhankelijk van factoren zoals energie- en warmteafvoer, zijn de paneelproducten ingedeeld in drie hoofdgroepen met hun eigen specifieke positie in een bedieningspaneel: I/O, besturing en voeding. Binnen elke categorie zijn de optimale ontwerpregels vastgesteld om te zorgen dat loze ruimte wordt beperkt en de breedte tussen kabelgoten wordt geoptimaliseerd.

Nieuwe producten

Digitale temperatuurregelaars: E5CD-B, E5ED-B
De temperatuurregelaars E5CD-B en E5ED-B zijn van de volgende generatie digitale temperatuurregelaars en ze zijn in april 2017 geïntroduceerd. Deze temperatuurregelaars zijn ontworpen om een optimale en automatische temperatuurregeling zonder menselijke interventie te bereiken. Alle instellingen die normaal gesproken door experts worden gedaan, zijn geautomatiseerd door middel van algoritmes op basis van kunstmatige intelligentie. De 'adaptieve besturingstechnologie' detecteert automatisch wijzigingen in het proces dat wordt geregeld en past de PID overeenkomstig aan. Omron heeft de E5CD-B- en E5ED-B-serie uitgebreid met modellen die zijn voorzien van Push-In Plus-technologie. Bij deze technologie worden draden in de achterkant van componenten gestoken, waardoor componenten tegen elkaar aan kunnen worden gemonteerd, waardoor panelen overzichtelijker worden en minder ruimte innemen.

 • Aansluitmethode: Push-In Plus-technologie
 • Meetcyclustijd: 50 ms
 • Regeluitgang (afhankelijk van het model): relaisuitgang, spanningsuitgang voor aansturing van solid-state relais of lineaire stroomuitgang
Noodstopschakelaars met drukknop: A22NE-P
De A22E-serie noodstopschakelaars met drukknop is uitgebreid met de A22NE-P-serie, die voorzien is van Push-In Plus-technologie. De technologie verkort de bedradingstijd en bespaart tot 30% ruimte in vergelijking met conventionele schroefmethoden. De draden kunnen achterin de contacteenheden worden gestoken. Daardoor kunnen componenten tegen elkaar aan worden gemonteerd, waardoor panelen overzichtelijker worden en minder ruimte innemen.

 • Aansluitmethode: Push-In Plus-technologie (er kunnen maximaal 3 eenheden worden gemonteerd)
 • Afmeting (diepte binnenin, inclusief het paneel):
  • 39,5 mm (eenheid voor enkel contact of verlichting)
  • 55 mm (eenheid voor dubbel contact)

Lezersvragen

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Opmerkingen voor de redactie


Over Omron
Omron Corporation is een toonaangevend industrieel automatiseringsbedrijf dat gebruikmaakt van zijn kerntechnologieën voor detectie en besturing om het marktaandeel in diverse sectoren uit te breiden, zoals besturingscomponenten, elektronische componenten (o.a. voor de auto-industrie), sociale infrastructuur, gezondheidszorg en milieu. Omron is opgericht in 1933, heeft wereldwijd ongeveer 36.000 werknemers in dienst en levert producten en diensten aan meer dan 117 landen en regio's. In de sector industriële automatisering biedt Omron toegevoegde waarde door automatiseringstechnologieën aan te bieden die niet alleen zorgen voor innovatie van de productie, maar ook van producten en klantondersteuning. Ga voor meer informatie naar industrial.omron.eu.

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from