Omron

Az OMRON bemutatja az egységes tervezési platformra épülő gyárautomatizálási eszközök negyedik generációját

A kiotói Omron Corp. bemutatja az egységes termékspecifikációt célzó, közös tervezési platformra épülő gyárautomatizálási (FA) eszközök negyedik generációját, mely 144 új terméket foglal magába. Az új termékek két kategóriába: az E5CD-B és E5ED-B sorozatú digitális hőmérséklet-szabályozókhoz, illetve az A22NE P sorozatú, Push-in-plus technológiát alkalmazó nyomógombos vészleállító kapcsolókhoz sorolhatóak.

Az Omron egységesítette gyárautomatizálási eszközeinek kialakítását a helytakarékosság érdekében. Ez lehetővé teszi a szekrényépítők számára, hogy kisebb méretű irányítópaneleket készíthessenek, továbbá azt is, hogy több összetevőt építhessenek be szekrényeikbe, ezzel bővítve azok vezérlési funkcionalitását. Emellett a szabványosított, kisebb méretű alkatrészek lehetővé teszik a vezérlőszekrények egyszerűbb és gyorsabb személyre szabását is. A közös tervezési platform magában foglalja az Omron szabadalmaztatott „push-in plus” vezetékezési technológiáját is, mely ötvözi a gyors vezetékezést a megbízható csatlakozással és a kiváló rezgésállósággal.

Az egységes tervezési platformnak köszönhetően jelentős anyagi megtakarítás érhető el. Korábban készült, szintén a közös tervezési platformra épülő gyárautomatizálási eszközöket már több mint 10 000 globális vállalat állított üzembe gyártóüzemeiben. Néhány jellemző példa:

 • Egy félvezető-gyártó berendezéseket gyártó cég a gyártási költségeket és a vezérlőszekrények méretét 30%-kal, a kábelezést pedig 50%-kal tudta csökkenteni.

 • Egy holland elektrotechnikai beszereléssel foglalkozó cég a vezérlőszekrény-méretet 20%-kal tudta csökkentetni, melynek köszönhetően az egész szekrényépítési folyamat költségei 15%-kal csökkentek.
Az Omron célja, hogy továbbfejlessze vásárlói vezérlőszekrényeit. A vásárlók az egységes tervezési platformra épülő gyárautomatizálási eszközök egyre szélesebb választékából választhatnak. Mivel a komponens-magasság eltérő lehet az olyan tényezők alapján, mint a teljesítmény és a hőelvezetés, a szekrényekben alkalmazható termékeinket három fő csoportra osztottuk, attól függően, hogy hol helyezkednek el egy vezérlőpanelen belül: I/O, Vezérlés és Áramellátás. Minden kategórián belül egységes optimalizálási szabályt hoztunk, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a holttér csökken, a kábelcsatornák közti távolság pedig javul.

Új termékek

E5CD-B és E5ED-B sorozatú digitális hőmérséklet-szabályozók
A 2017 áprilisában piacra került, E5CD-B és E5ED-B sorozatú, új generációs digitális hőmérséklet-szabályozókat optimális és automatikus hőmérséklet-szabályozásra tervezték, emberi beavatkozás nélkül. Mostantól minden olyan módosítás, melyet eddig szakemberek végeztek, automatikussá válik a mesterséges intelligenciának (M.I.) köszönhetően. Az „adaptív vezérlőtechnológia” automatikusan felismeri a vezérelt folyamat változásait, és hozzájuk igazítja a PID beállításokat. Az OMRON az E5CD-B és E5ED-B sorozat bizonyos termékeit Push-in-plus technológiával szerelte fel. A technológia a vezetékek hátulról történő behelyezésével lehetővé teszi az egymás mellé szerelhetőséget, melynek köszönhetően a panelek átláthatóbbak és helyhatékonyabbak lettek.

 • Csatlakoztatási mód: Push-in plus technológia
 • Mintavétel ciklusideje: 50 ms
 • Vezérlőkimenet (típustól függően): relékimenet és feszültségkimenet SSR meghajtásához vagy analóg áram kimenethez
A22NE-P sorozatú nyomógombos vészleállító kapcsoló
Az A22NE-P sorozat az A22E sorozatú nyomógombos vészleállító kapcsolók továbbfejlesztett változata, mely Push-in-plus technológiával van felszerelve. A technológia csökkenti a bekötési időt és 30%-több helyet takarít meg a hagyományos csavaros csatlakozókhoz képest. Az új csatlakozók a vezetékek hátulról történő behelyezésével lehetővé teszik az egymás mellé szerelhetőséget, melynek köszönhetően a panelek átláthatóbbak és helyhatékonyabbak lettek.

 • Csatlakoztatási mód: Push-In Plus technológia (legfeljebb 3 egység szerelhető fel)
 • Méret (a belső mélység a panellel együtt):
  • 39,5 mm (egyetlen érintkező vagy a világításért felelős egység)
  • 55 mm (kettős érintkező)

Reader Enquiries

Omron
Omron Europe B.V.
Wegalaan 67-69
2132 JD Hoofddorp
Netherlands
+31 (0)23 568 13 00
www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Notes for Editors


Az Omron vállalatról
Az ipari automatizáció területének egyik vezető vállalataként az Omron vállat kulcs érzékelési és vezérlési technológiáira támaszkodva terjeszkedik a piacon többek között vezérlőkomponensek, elektronikai komponensek, autóipari elektronikai komponensek, továbbá szociális infrastrukturális, egészségügyi és környezetvédelmi megoldások formájában. Az Omron 1933-ban jött létre, alkalmazottai száma mára globálisan megközelítőleg 36 000, és több mint 117 országban, illetve régióban kínálja termékeit és szolgáltatásait. Az ipari automatizáció piacán az Omron az előállítást, a termékeket, valamint az ügyféltámogatást érintő innovációt elősegítő automatizálási technológiákkal dolgozik egy gazdagabb társadalom létrejöttén. További részletekért látogasson el a industrial.omron.eu weboldalra.

Related images

 

Editorial enquiries

Diane van der Sanden
Omron

+31 6 2943 6751
diane.van.der.sanden@​eu.omron.com

Anouk Luykx
EMG

+31 164 317 017
aluykx@​emg-pr.com

 

 

Share

 

More news from